Kā atmaskot kabatzagli?

Tiek lēsts, ka pasaulē aptuveni 400 tūkstoši kabatzādzību tiek fiksēti katru dienu. Lai arī nav neviena absolūti droša sistēma pret kabatzagļiem, tomēr ir vairākas iespējas kā ievērojami samazināt iespējas kļūt par kabatzagļu upuri ceļojot.

Viens no visbiežāk sastopamākajiem kabatzagļu pielietotajiem zādzību veidiem ir uzgrūšanās izvēlētajam cilvēkam, radot nejaušības situāciju. Bieži kabatzagļi darbojas pāros vai grupās, lai iegūtu maksimālu efektu. Daļa no kabatzagļiem izmanto uzmanības novēršanas metodi. Piemēram, nejauši uzlejot kādu dzērienu blakus esošajam cilvēkam un uzreiz piedāvājot savu palīdzību, tikmēr cits grupas dalībnieks izmanto izveidoto situāciju. Tāpat arī jāuzmanās no tirgotājiem, kuri ļoti uzstājīgi un pat uzmācīgi cenšas pārdot kādu preci, tādējādi cenšoties novērst cilvēka uzmanību no personīgajām mantām. Kabatzagļiem ir daudz un dažādi paņēmieni kā tikt pie kārotā, tomēr pastāv arī zināmi aizsardzības paņēmieni, pie kuriem ir vērts piedomāt.

Samazināt potenciālos zaudējumus

Dodoties pastaigā pa pilsētu, apskatot dažādus tūrisma objektus, ikkatrs no mums var izvērtēt iespējamos riskus, kā arī samazināt potenciālo zaudējumu apjomu. Viens no svarīgākajiem ceļošanas dokumentiem ir pase, kuru bez īpašas vajadzības nevajadzētu iznest ārpus viesnīcas numura. Nepieciešamība pilsēta noteikti būs iespēja norēķināties par pusdienām vai pirkumiem, tāpēc ir svarīgi pēc iespējas mazāk lietot skaidru naudu, kā arī nodrošināt, lai vismaz viena kredītkarte glabājas arī viesnīcā, lai sliktākajā gadījumā nepaliktu bez iespējām norēķināties par nepieciešamo.

Izvairīties no "karstajiem punktiem"

Par 10 kabatzagļu iemīļotākajām pilsētām kļuvušas : Barselona, Roma, Prāga, Madride, Parīze, Florence, Buenosairesa, Amsterdama, Atēnas un Hanoi pilsēta Vjetnamā. Toties par drošākajām valstīm atzītas: Islande, Norvēģija, Somija, Īrija, Honkonga, Zviedrija, Luksemburga, Dānija, Kanāda un Šveice. Tomēr nav vietas, kas būtu absolūti imūna pret kabatzagļiem, kā arī pastāv liela iespēja, ka ceļotāju izvēli neietekmēs iespējamība tikt apzagtam. Tomēr jebkuram būtu ieteicams ņemt vērā visus iespējamos riskus, kā arī izmantot veselo saprātu un piesardzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25198793sec.