7 ieteikumi ceļošanai ar bērniem

Arvien biežāk ģimenes izvēlas doties ceļojumā kopā ar bērniem, lai radītu kopīgas atmiņas, iepazīstinātu bērnus ar citām kultūrām, kā arī emocionāli satuvinātos viens ar otru. Lai ceļojums ar bērniem būtu izdevies, nepieciešama gudra sagatavošanās. Tūroperators Novatours sagatavojis 7 ieteikumus, kas noderēs, dodoties ceļojumā visiem kopā.

"Māmiņu kluba" fizioterapeite Kristīne Asonova: "Kopīgs ceļojums var kļūt par vienu no bērnības spilgtākajām atmiņām. Lai tas izdotos par patīkamu piedzīvojumu, svarīgi pārdomāt dažādus sīkumus; jo mazāks bērns, jo vairāk sīkumu. Jāpadomā gan par ceļojuma posmu lidmašīnā, automobilī vai citur, gan par laiku galamērķī, kuru nepārzināt tik labi kā mājas. Taču pats galvenais – apbruņoties ar labu noskaņojumu, pārliecību un mīlestību pret savu bērnu, kura ceļojuma pieredze būs atkarīga no tevis."

1.    Sagatavo dokumentus

Pirms iegādājies ceļojuma biļetes, noteikti atceries pārbaudīt visu ģimenes locekļu pasu vai ID karšu derīguma termiņus. Ja to derīguma termiņš beidzas brauciena laikā, ceļošanas dokuments ir nederīgs. Vairums valstu pieprasa, lai ceļošanas dokuments būtu derīgs ne mazāk kā 6 mēnešus pēc brauciena pēdējās dienas. Bērnu dokumentiem derīguma termiņi ir īsāki, tādēļ šim faktoram jāpievērš īpaša uzmanība. Tāpat svarīgi pirms ceļojuma bērnu aizvest pie ārsta uz konsultāciju par veselības stāvokli. Atkarībā no galamērķa var būt nepieciešama kāda pote vai vakcīna, un arī potēšanas pasi drošības labad var paņemt līdzi.

2.    Izvēlies atbilstošu apģērbu

Ieteicams bērnam izvēlēties apģērbu daudzos slāņos, lai ceļojuma laikā viegli varētu pielāgoties temperatūras maiņām. Lai ļaužu pūlī savam bērnam būtu viegli izsekot līdzi, izvēlies košas krāsas vai kā citādi viegli atpazīstamu apģērbu vai aksesuāru, piemēram, cepurīti, kas karstā laikā būs neaizstājama. Prātīgi būtu sagatavoties krīzes situācijai, uzliekot bērnam aproci ar savu kontaktinformāciju vai kaklā iekarinot ID kartiņu. Izvēlies bērna vecumam piemērotāko variantu, un atceries: ceļojuma laikā bērnu nekad nedrīkst atstāt bez uzraudzības.

3.    Sapako somu gudri

No divu gadu vecuma katram pasažierim ir atļauts pārvadāt 15-20 kg smagu reģistrēto bagāžu un 5 kg rokas bagāžu, ja vien aviokompānija nav noteikusi citādi. Bērnam nepieciešamās mantas (pamperus, iemīļoto rotaļlietu, spēles, ēdienu, mazo aptieciņu u.c.) liec rokas bagāžā, lai nepieciešamības gadījumā ir pa rokai un bērns nekļūst niķīgs. Ja somas pakošana tiek uzticēta pašiem bērniem, tad pirms došanās ceļā jāpārbauda, vai tajā nav neatļautu priekšmetu, piemēram, šķēru, manikīra piederumu un tamlīdzīgi, kā arī lieku mantu, bez kā var iztikt.

4.    Sēdvietas izvēle lidmašīnā

Ja brauciena laikā bērnam paliek 2 gadi, tad viņu reģistrē kā divgadīgu bērnu. Bērnam no divu gadu vecuma tiek piešķirta atsevišķa sēdvieta lidmašīnā, tāpat kā pieaugušajiem. Ja ir iespēja izvēlēties sēdvietu lidmašīnā, ieteicams iekārtoties lidmašīnas aizmugurē. Tur jūs būsiet tuvāk labierīcībām, mazāk traucēsiet citiem pasažieriem, kā arī vieglāk varēsiet saņemt palīdzību no stjuartiem. Bērnam vajadzētu paredzēt vietu tālāk no lidmašīnas ejas. Tā kā lidošana lidmašīnā ir gana rets notikums, bērni būs zinātkāri un vēlēsies visu izpētīt, taču garām ejošie cilvēki vai stjuarti ar produktu ratiem var bērnu nepamanīt un pat radīt kādu nobrāzumu. Tāpēc vislabāk, ja bērns sēž vidējā sēdvietā starp diviem pieaugušajiem vai pie loga.

5.    Uzkodas braucienam

Iespējams, šis ir viens no svarīgākajiem punktiem, jo gardas uzkodas ir labākais un efektīvākais veids kā nomierināt vai nodarbināt bērnu ceļojuma laikā. Karstiem laika apstākļiem piemēroti ir nūjiņās sagriezti burkāni un gurķi, siera gabaliņi, pilngraudu batoniņi, žāvēti augļi, rieksti un citi produkti, kas somā nevar saspiesties, neizdala spēcīgu aromātu un ir viegli ieliekami aizvelkamajā maisiņā. Tāpat var pacienāt bērnu ar piena dzērienu vai sulām, kas bagātas ar uzturvielām. Galvenais neaizrauties ar pārlieku cukurotām uzkodām, kas ne vien nav veselīgas, bet arī uzlādēs bērnu ar cukura ātro enerģiju, svešā pilsētā viņu padarot par īstu nemiera garu.

6.    Higiēnas piederumi

Ceļojumos ar bērniem vislielākais palīgs ir mitrās salvetes. Tās noder gan lipīgu roku vai mutes nomazgāšanai, gan arī ātrai virsmu notīrīšanai, piemēram, bērnu krēsliņam restorānā vai galdam autiņu mainīšanai. Tāpat noderēs arī roku dezinfekcijas līdzekļi mazajās pudelītes – lietošanai pēc sabiedriskā transporta vai veikala apmeklējuma. Aizvelkamie maisiņi neļaus uzkodām un dažādiem bērnu sīkumiem izbirt pa somu. Tāpat nevajadzētu piemirst, ka bērniem transportā mēdz palikt slikta dūša, sevišķi lielā karstumā, pie kā Latvijā bērni nav pieraduši. Drošībai somā var ielikt gan kādu papildu maisiņu, gan medikamentus, kas palīdz šādos gadījumos.

7.    Izklaide brauciena laikā

Bērniem ceļa laikā ātri paliek garlaicīgi, īpaši sēžot lidmašīnā vai vairākas stundas nīkstot lidostā. Par izklaides iespējām vajadzētu parūpēties jau laikus. Bērna nodarbināšanai paņem līdzi kādu rotaļlietu, kurai nav daudz sīku detaļu, piemēram, tāfelīti ar nodzēšamu virsmu, krāsojamo grāmatu u.tml. Vari somā ielikt arī kādu vieglu grāmatu vai komiksu. Mājās parūpējies, lai planšetdatorā vai telefonā būtu kāda bērnam interesanta lietotne vai multfilma, kas lieti noderēs lidojuma kavēšanās gadījumā.

Sagatavojies gudri, un bērni padarīs ceļojumu daudz spilgtāku, aizraujošāku un atmiņā paliekošāku. Kopīgs ģimenes piedzīvojums stiprinās attiecības un pavērs plašāku redzesloku gan bērnam, gan vecākiem. Bērni sastapsies ar citu kultūrvidi, bet vecāki būs pārsteigti, cik atšķirīgi uz ceļojumā piedzīvoto skatās bērni. Kopīgs ceļojums ir lielisks iemesls, lai apmeklētu nedaudz piemirstas izklaides vietas kā atrakciju parku, zooloģisko dārzu vai izbrauktu ar vilcieniņu. Ceļojums ar bērniem noteikti būs piepildīts ar košām atmiņām. Lai izdodas piedzīvojumiem bagāta vasara!

Par "Novatours"

"Novatours" ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kura kapitāls un finanšu resursu avoti atrodas Baltijas valstīs un ASV, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. "Novatours" garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Nikos Travel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22234607sec.