Uzzini neierastus likumus, ko tev noteikti vajag zināt, dodoties ceļojumā

Citas valstis nozīmē citus likumus un ieražas. Iespējams, daži no pie mums neieviestiem likumiem varētu šķist gana dīvaini vai amizanti, tos tik un tā ir svarīgi zināt un ievērot, lai izvairītos no soda naudām vai brīvdienu pavadīšanas apcietinājumā.

Itālija

Nebaro baložus Svētā Marka laukumā Venēcijā.

Kaut gan cilvēki, kas baro baložus lielā un slavenā laukumā, varētu šķist gana ikonisks skats, tas tomēr ir aizliegts un par to var nākties maksāt sodu. Šāds lēmums pieņemts, lai paglābtu pilsētas vēstures pieminekļus un pieminekļus. Venēciju apdraud ne tikai augošais okeāna līmenis un bojātā infrastruktūra, bet arī baložu sēdēšana uz dažādām senām ēkām un viss, ko putni atstāj uz šīm ēkām pēc došanās prom.

Nedziedi un nedejo Romā

Šis likums attiecas uz grupām, kurās ir trīs vai vairāk cilvēku, bet nekur nav pierādījumu, kas liecinātu par to, ka šis likums kādreiz ir stājies spēkā. Taču, ja nu tomēr kopā ar saviem draugiem vēlies izveidot kādu zibakciju Romas ielās, labāk noskaidro, kur vispirms iegūt atļauju.

Vācija

Neapstājies uz automaģistrāles

Vācijā pastāv likums, kas aizliedz apstāties uz automaģistrālēm jeb autobāņiem, kuras ir slavenas ar apjomīgajiem maksimālajiem  atļautajiem ātrumiem. 

Spānija

Sēžot pie stūres nevelc vasaras čības

Iespējams, šīs likums šoferiem jebkurā pasaules valstī varētu likties gana pašsaprotams, taču Spānijā tas izveidots, lai ikviens to tiešām ievērotu. Kājas izsprukšana no kurpes un kontroles zaudēšana braukšanas laikā varētu būt gana bīstama lieta, lai no vasaras kurpēm izvairītos uz to nelielu brīdi, kad atrodies pie stūres.

Grieķija

Nevalkā augstpapēžu kurpes, atrodoties arheoloģiskos un senos apskates objektos

Viena augstpapēžu kurpju pāra atstātais iespaids uz kādu senu akmeni vai marmoru jau ir gana liels, bet pareizinot to ar milzīgo šādu apskates objektu apmeklētāju skaitu, uzreiz ir skaidrs, ka tādām kultūras mantojuma vērtībām kā Akropole augstpapēžu kurpes ir vēl viens drauds. Tāpēc labāk, dodoties ceļojumā vai ekskursijā labāk vilkt ērtus apavus. Būs labāk  gan pašam ceļotājām, gan senām un antīkām vietām.

Singapūra 

Nekošļā košļājamo gumiju

Singapūrā ir likums, kas aizliedz košļāt gumijas, tādējādi palīdzot uzturēt kārtību pilsētas ielās. Košļājamās gumijas atstāšana tam neparedzēta vietā var draudēt ar milzīgu naudas sodu, taču, ja to traktēs kā vandalismu, piemēram, tādos gadījumos, kad košļene pielīmēta pie kāda pieminekļa, var draudēt pat pēriens.

Apvienotā karaliste

Neizmanto taksi, ja tev ir mēris

Tieši tā. Taksi nedrīkst izmantot arī tad, ja pārvadā ar trakumsērgu slimojošu suni vai līķi.

Taizeme

Neaizvaino Taizemes karalisko ģimeni

Pie karaliskās ģimenes aizvainošanas tiek skaitīta arī tik neliela lieta, kā nejauša uzkāpšana uz naudas zīmes, uz kuras attēlots karalis. Par šo likuma pārkāpumu ārzemju viesiem ir nācies paviesoties Taizemes cietumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56963992sec.