Iepazīsties ar 10 interesantiem faktiem par Indiju

Indija ir ļoti kolorīta un iespaidiem bagāta valsts, tāpēc ļoti lielai daļai cilvēku Indija ir sapņu galamērķu topa augšgalā. Tā kā šī valsts tik ļoti atšķiras no eiropiešiem zināmākajām valstīm, šeit ir apkopoti pāris interesanti fakti par Indiju.

Aptaujas uzrāda, ka 3/4 Indijas iedzīvotāju ir iespējas iztērēt tikai 20 rūpiju jeb nepilnu pusotru ASV dolāru dienā. Taču – tā ir otrā augošākā ekonomika pasaulē uzreiz pēc Ķīnas.

Pat pēc 68 gadu ilgas neatkarības brīvas Indijas konstutūcija satur 35, 734 tiesību aktu, kas pieņemti angļu likumos par indiešu izmantošanu.

Ja pēkšņi visi pārtrauktu lietot Pepsi Colu, tad vismaz 30,00, 000 nabadzīgo iedzīvotāju tiktu pieņemti darbā kā augļu sulas pārdevēji ar ieņēmumiem 2500 rūpiju dienā. Tas izglābtu visas nācijas veselību un labklājību!

Indijas ēnu ekonomika, kas atrodas Šveices bankās, tiek lēsta aptuveni 1.5 biljonu lielā apmērā, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā ēnu ekonomikas apgrozījums visā pasaulē.

ITC (Indian Tabacco Company) patiesībā nav indiešu, bet gan amerikāņu kompānija, kas saražo lielu daudzumu it kā Indijas pastas, cepumu, cigarešu un apģērba.

Hindu valoda ir otrā izplatītākā valoda pasaulē uzreiz aiz ķīniešu mandarīna. Taču pašā Indijā tā ir tikai otrā oficiālā valoda pēc angļu.

Pasaulē iemīļotā spēle šahs tika izgudrota tieši Indijā.

Indija nekad nav iebrukusi nevienā valstī pēdējo 100000 gadu laikā. 

Indiešu filmu industrija Bolivuda ir lielākā pasaulē.

Aptuveni puse no indiešu sievietēm apprecas pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72658682sec.