Noskaidro iemeslus, kādēļ apmeklēt Ņujorku

Pilsēta, kas nekad neguļ, Betona Džungļi un Lielais Ābols – tie ir tikai daži pazīstamākie apzīmējumi Amerikas Savienoto Valstu slavenākajai pilsētai. Lai gan Ņujorka nav oficiālā ASV galvaspilsēta, tā pavisam noteikti ir finanšu, literatūras, mediju, teātra, reklāmas, mākslas, modes un sporta galvaspilsēta.

Galvenais iemesls, kādēļ apmeklēt Ņujorku – ikviens tur atradīs sev piemērotas atpūtas un izklaides iespējas. Iepirkšanās stilīgajā Manhetenā, laiska pastaiga Centrālajā parkā, vakariņas urbānajā Bruklinā un austrumu kultūras iepazīšana Ķīniešu kvartālā – tik daudzveidīga un aizraujoša ir Ņujorkas vide. Lūk, iemesli, kādēļ vērts doties uz slaveno metropoli:

Ņujorkai ir sena vēsture – pilsēta dibināta jau tālajā 17. gadsimtā. Pilsētas kanāls tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem iemesliem, kādēļ Ņujorka kļuvusi par pasaules mēroga lielpilsētu. Savukārt nosaukums "Lielais Ābols" radies no 20. gadsimta džezmeņu parunas "Veiksmes kokā ir daudz ābolu, bet, ja Tev izdevies iekarot Ņujorku, - esi ieguvis lielāko no tiem!"

Big Apple Greeter Service – tūristiem tiek piedāvātas bezmaksas ekskursijas, ko vada Ņujorkas iedzīvotāji. Ekskursijas pieejamas 22 valodās. Tā ir vienreizēja iespēja iepazīt pilsētu no cita skatu punkta un ieraudzīt "apslēptos dārgumus", kas tūrisma ceļvežos nav atrodami.

Izglītība – Ņujorkā atrodas vairāki simti privāto un valsts skolu, koledžu, universitāšu un valodu skolu. To skaitā ir prestižā Kolumbijas Universitāte un Ņujorkas universitāte, kā arī Ņujorkas Filmu Akadēmija un LSI valodu skola pieaugušajiem.  

Sports – ja esi kaismīgs sporta fans, tādi nosaukumi kā Ņujorkas "Yankees", Ņujorkas "Rangers" un Ņujorkas "Knicks" noteikti nav sveši. Padari savu viesošanos Ņujorkā vēl patīkamāku, klātienē apmeklējot kādu sporta spēli vai atpūšoties Chelsea Piers sporta un izklaides kompleksā pašā pilsētas centrā.

Kultūra – mākslas, mūzikas un teātra mīļotājiem iesakām apmeklēt kādu mūziklu vai teātra izrādi Brodvejā un Metropolitan Mākslas muzeju, kurā izstādīti vairāk nekā divi miljoni eksponātu.

Ēdiens – slavenie hotdogi, Ņujorkas siera kūka un autentiska ķīniešu virtuve Ķīniešu kvartālā. Ņujorkā katrs atradīs savām garšas kārpiņām piemērotāko – sākot no street food līdz pat izsmalcinātām vakariņām "Le Cirque 2000". Galvenais nebaidīties un katru dienu nogaršot ko jaunu!

Iepirkšanās – iespējams, daudziem iepirkšanās Ņujorkā asociējas tikai un vienīgi ar 5. Avēniju un dārgiem dizaineru veikaliem. Tā nebūt nav patiesība – ārpus Manhetenas ir iespējams apmeklēt neskaitāmus krāmu tirdziņus, antikvariātus un suvenīru veikaliņus, kā arī bioloģiskās pārtikas tirdziņus ar visplašāko svaigu augļu un dārzeņu izvēli.

Seriālu un filmu cienītājiem iesakām doties kādā no speciālajām tūrēm, piemēram, Gossip Girl jeb "Intrigantes" tūrē. Autobuss brauc garām seriālā vai filmā atainotajām vietām, paralēli uz ekrāna rādot epizodes fragmentu. Piemēram, slavenās lielās klavieres rotaļlietu veikalā FAO Schwarz.

Slidošana Rokfellera centrā – apmeklējot Ņujorku ziemā, obligāta atrakcija ir slidošana Rokfellera centra slidotavā, slavenākās Ziemassvētku eglītes pakājē. Ja uz slidām nejūties pārāk droši, vari vērot slidotājus un baudīt karstu kakao tuvējā kafejnīcā.

Lai gan dēvēta par Betona Džungļiem, Ņujorka ir "zaļākā" pilsēta ASV. Slavenākais Ņujorkas parks – Centrālparks – patiesībā ir tikai piektais lielākais pilsētā. Jūs varat izbaudīt pastaigu, izbraucienu ar velosipēdu, izjādi ar zirgu, tenisa spēli vai brīvdabas festivālu kādā no 1700 (!) parkiem un atpūtas laukumiem.

Stāsti, kas sākas ar vārdiem "Kad es viesojos Ņujorkā..." nekad nenoveco, un tavi draugi tos gribēs klausīties vēl un vēl!

Izklausās aizraujoši, vai ne?! Kādēļ gan neapvienot patīkamo un lietderīgo – iepazīsti Ņujorku un apgūsti angļu valodu, aktiermākslu vai filmu producēšanu vienlaicīgi! Education Centre Durbe piedāvājumā ir gan nometnes jauniešiem un valodu kursi pieaugušajiem, gan mācības New York Film Academy. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05424404sec.