Vai zināji? Katrai valstij ir sava krāsa!

Katrai pilsētai ir sava seja, uzmanības piesaistes objekti un arī biežāk sastopamās krāsas. Ceļotāji, kuriem patīk iepazīt Eiropas pilsētu arhitektūru, bieži vien novēro, ka konkrētās pilsētās dominē kāda krāsu gamma. Pētnieks no Vācijas, Markus Pretnar, vēlējās detalizētāk izpētīt šīs krāsas. Viņš savā pētījumā iekļāva tādas vietas kā stacijas laukumus, jaunās un vecās celtnes un parkus.

Viņš fotografēja šīs vietas un izveidoja 360 grādu panorāmas bildes. Pētnieks pievērsa uzmanību visbiežāk sastopamajām krāsām un to izvietojumu Eiropas valstīs. Viņš secināja, ka katrai pilsētai ir savu krāsu identitāte.

Pētnieks izceļ, ka Skandināvijas valstu un Baltijas reģionu arhitektūrā iespējams biežāk atrast tādas krāsas kā sarkans, zaļš un zils. Jo vairāk uz dienvidiem cilvēks pārvietojas, jo gaišākas tās kļūst.   

Cilvēki, kas ceļo uz Vācijas ziemeļiem, bieži pamana sarkanu ķieģeļu ēkas. Zauerlandē ir daudz māju, kas veidotas no melniem un baltiem kokmateriāliem. Frankfurtē, Maincā, Vircburgā ir daudz sarkanas krāsas celtņu, kas veidotas no smilšakmeņiem. Tikmēr Vācijas dienvidos daudzas vecpilsētu ēkas ir veidotas no krāsainākiem materiāliem.

Pilsētas telpā krāsām tiek piešķirta svarīga loma. Piemēram, daudzas pilsētas pievērš uzmanību tam, lai jaunās celtnes iederētos kopējā pilsētvidē. Gan krāsai, gan formai ir jābūt saskaņotai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15932703sec.