Atviegloti nosacījumi nepilgadīgo ceļošanai ES robežās

Līdz ar 30.jūniju spēkā stājušies Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas paredz, ka ceļojot uz visām Eiropas Savienības valstīm, nepilngadīgajiem vairs nebūs nepieciešama notariāli apstiprināta vecāku pilnvara, liecina informācija Iekšlietu ministrijas mājaslapā.

Līdzšinējie MK noteikumi iespēju nepilngadīgajam ceļot bez pilnvaras paredzēja tikai Šengenas valstu robežās, tomēr ar veiktajām izmaiņām, bērns, kurš ir Latvijas Republikas valstspiederīgais, patstāvīgi vai pilnvarotas personas pavadībā vēlējās ceļot arī uz Lielbritāniju, Īriju, Kipru, Bulgāriju, Rumāniju un Horvātiju - valstīm, kuras ir Eiropas Savienības dalībvalstis, bet nav Šengenas zonā.

Iepriekš, nepilngadīgajam, ceļojot bez savu vecāku klātbūtnes, dodoties no Latvijas uz valsti, kas nav Šengenas zonā, papildus personu apliecinošam dokumentam, bija jāuzrāda arī notariāli apstiprināta vecāku pilnvara.

Ministru kabineta noteikumu mērķis ir atvieglot nepilngadīgu Latvijas valstspiederīgo ceļošanu no Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un samazināt papildus radīto slogu (t.sk. finansiālo) bērna vecākiem, kuri pastāvīgi uzturas ārpus Latvijas, jo nebūs jāveic ārvalstīs izsniegtu pilnvaru tulkošana.

Ne visas Eiropas Savienības dalībvalstis, kurās ir liels Latvijas valstspiederīgo skaits, vienlaikus ir arī Šengenas līguma dalībvalstis. Saskaņā ar Latvijas pārstāvniecību Lielbritānijā un Īrijā sniegto informāciju, Latvijas valstspiederīgo skaits Lielbritānijā ir vairāk nekā 100 000, bet Īrijā pārsniedz 25 000.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.377877sec.