Padomi sevis pasargāšanai no kabatzagļiem

Viens no lielākajiem tūristu biediem ir kabatzagļi. Jo, ja svešā pilsētā pazaudēsi maku vai telefonu, ceļojums no patīkama un plānota pārvērtīsies haosā, kura laikā meklēsi iespējas bloķēt bankas kartes, tikt pie skaidras naudas u.c. Kabatzagļi, lai arī sastopami teju jebkurā pasaules valstī, īpaši aktīvi ir tieši lielpilsētās, jo tajās viesojas daudz tūristu. Tūristi ir tie, kurus viegli atpazīt burzmā un tie bieži vien ir neuzmanīgāki pret savām mantām, jo cenšas izbaudīt pilsētu. Lūk pāris ieteikumi kā novērst potenciālo kabatzagļu uzmanību no sevis.

Ģērbies ikdienišķās drēbēs

Staigājot pa pilsētu, nevelc tipisku tūristu apģērbu - havajiešu kreklu un šortus. Valkā ikdienišķas drēbes, kuras valkātu arī mājās. Ceļojot jājūtas ērti, nav nepieciešams plauktos meklēt ko tādu, ko tu nevilku ikdienā. Ja tu kaut ko nevelc savā valstī, tad nevelc to arī ceļojuma laikā. Vairākums mūsdienu pilsētu cilvēki ģērbjas kā jebkurā citā pasaules pilsētā, tāpēc, uzvelkot netipiskas, uzkrītošas drēbes, tu tikai piesaistīsi nevajadzīgu uzmanību, īpaši zagļiem. Kabatzagļi uzreiz sapratīs, ka esi tūrists, tāpēc uztvers tevi par īsto mērķi, ko aplaupīt.

Nepārtraukti uzmani savu somu

Ja tev ir rokas vai plecu soma, tad visu laiku turi tai pāri roku, cik cieši vien iespējams. Pārliecinies, vai visi somas nodalījumi ir kārtīgi aiztaisīti. Vietās, kur apgrozās īpaši liels cilvēku pūlis, piemēram, metro, somu turi sev priekšā, jo, turot uz sāna, zaglis var pat ļoti ātri un nemanāmi pārgriezt somas lences un momentā aizbēgt ar visu somu. Savukārt mugursomas vispār nebūtu ieteicams izmantot ceļojumos, jo tās sniedz lielisku iespēju zaglim pavisam viegli izņemt no tās visu nepieciešamo, tev par to pat nemanot. Ja ir liela nepieciešamība pēc mugursomas, tad, pārvietojoties pa cilvēku pilnām ielām, to nevajadzētu nēsāt uz muguras, bet gan priekšā.

Neatstāj kafejnīcā vai citās publiskās vietās savas mantas uz vai zem galda

Īpaši uzmanīgiem jābūt, pusdienojot kādā kafejnīcā un atstājot mantas uz galda. Zaglis var tās paķert gan ejot vai skrienot garām vai vienkārši savākt tās, kamēr neskaties. Bez tam, vēl viens aktuāls zagļu triks, ir izlikties, ka viņi pārdod avīzes vai tamlīdzīgus materiālus. Zaglis pienāks pie tevis un noliks pārdodamo avīzi uz tava galdiņa, izliekoties, ka rāda, par ko tajā rakstīts. Ņemot avīzi atpakaļ, zaglis paķers arī tavu telefonu vai maku, kas bijis zem avīzes. Bez tam, arī somas nevajag atstāt zem galda vai krēsla, jo zagļiem tas būs lieliska izdevība somu iegūt savā īpašumā.

Neizrādies ar savām vērtīgajām mantām

Neapšaubāmi zagļus visvairāk piesaista cilvēki, kuriem acīmredzami ir kādas vērtīgas lietas. Kad meklē kaut ko somā, necilā ārā visas savas vērtslietas, kā telefons, fotoaparāts, maks, to lieki neizrādot visai publikai. Tāpat arī nebūtu ieteicams nesāt savu dārgo kameru, karājoties kaklā. Labāk visu turi somā, taču pievērs tai pastiprinātu uzmanību. Īpaši iecienīts veids kā nozagt telefonu vai maku, ir metro no rokas izraut ierīci, un pirms durvis aizveras, izlekt ārā. Tāpēc atrodoties metro, esi īpaši uzmanīgs. Muļķīgi arī ir no bankomāta izņemt naudu un to pārskaitīt, īpaši vēl redzamā vietā nolikt kādā no kabatām. Vislabāk lielu daļu mantu atstaj savos apartamentos - staigājot pa pilsētu noteikti nevajag līdzi ņemt Rolex pulksteni vai tādas lietas.

Nenēsā visu laiku rokās pilsētas karti un ceļvežus

Iepazīsties ar karti pirms dodies ārā no viesnīcas. Ja rodas nepieciešamība uz ielas, apskaties kartē, taču uzreiz pēc tam liec to atpakaļ somā. Staigājot pa pilsētu ar karti rokās, ikviens sapratīs, ka esi pilsētas viesis, tātad potenciālais upuris.

Lūk Eiropas pilsētas, kurās jābūt īpaši uzmanīgiem no kabatzagļiem: Barselona, Roma, Parīze, Madride, Atēnas, Prāga, Lisabona, Florence, Londona, Amsterdama.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17272401sec.