17. oktobris vēsturē: Lidojuma laikā pasažieriem pirmo reizi piedāvā alkoholu

Mūsdienu ceļojumos teju neatņemama daļa ir lidojums – bieži vien tam ir izšķiroša loma tajā, kāds noskaņojums valdīs visu ceļojuma laiku vai arī nosaka to, kāda būs ceļojuma pēcgarša. 

Lidsabiedrības konkurē un piedāvā plašas iespējas ikkatram pasažierim izvēlēties komfortablus apstākļus nokļūšanai uz ceļojuma galamērķi. Ērtas sēdvietas, iespēja izvēlēties nobaudīt gardus ēdienus un, jā – arī dzērienus - ir labs komplekts lieliskam ceļojumam.

Ja ēdiens pirmo reizi lidojuma laikā tika pasniegts 1936.gadā, tad līdz dzērienu baudīšanai kāds laiks vēl bija jānogaida. Mazā revolūcija tika piedzīvota  trīspadsmit gadus vēlāk - 1949. gadā, kad Amerikāņu lidsabiedrība "Nortwest" kļuva par pirmo aviokompāniju, kuras lidmašīnās sākuši pasniegt alkoholiskos dzērienus. Šī bija zaļā gaisma arī citām lidsabiedrībām vilināt pasažierus ar apreibinošo dziru baudīšanu lidojuma laikā. Tomēr šis jaunums nebija tik plaši atbalstīts no varas iestādēm, jo lielā daļā ASV štatu darbojās sausais likums, kas sākotnēji aizliedza valstī ražot un tirgot alkoholiskos dzērienus. 1933. gadā sauso likumu sāka atcelt, tomēr daži štati to saglabāja līdz pat 1966. gadam.

Diezgan ironiski, bet iedzeršana lidmašīnā notika šādi – kamēr lidaparāts atradās virs Ņūdžersijas, pasažieri varēja iedzert, bet līdz kā lidmašīna ielidoja Pensilvānijas gaisa telpā,  alkohola lietošana bija jāpārtrauc.

Gaisa pavadoņiem tika izsniegtas īpašas shēmas, kā konkrētajos štatos darbojas alkohola lietošanas iespējas. Tās bija visai sarežģītas, jo dažos štatos aizliegums lietot alkoholu bija vien dažas dienas nedēļā, citos štatos apreibinošos šķidrumus varēja lietot vien konkrētās stundās, bet dažos štatos darbojās aizliegums lietot alkoholu visu laiku. Stjuarti nepārtraukti konsultējās ar pilotiem, vai konkrētā brīdī lidaparāts atrodas virs "no aizliegumiem brīvā Štata" un ir iespējams pasniegt alkoholu.

Tomēr drīz vien par lielu problēmu lidojumu laikā kļuva apreibinātie pasažieri, kas traucēja citiem līdzbraucējiem. Kādā mirklī tika ieviests "divu dzērienu" nosacījums, kas paredzēja, ka lidojuma laikā šis ir dzērienu skaita limits un vairāk vienam pasažierim netiks pasniegts. Kādā brīdī tika rosināts aizliegt dzērienus vispār, tomēr – mūsdienās redzams, ka bohēma sit augstu vilni joprojām!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17023015sec.