Latvijas iedzīvotāji izmanto iespēju apvienot komandējumu ar atpūtu

Katrs ceturtais (24 %) Latvijas iedzīvotājs, dodoties darījumu braucienā, izmanto iespēju komandējumam pievienot dažas atpūtas dienas, liecina jaunākais "Latvia Tours Ceļojumu indekss". Tikmēr trešdaļa (34 %) sabiedrības šādu iespēju nav izmantojusi, norādot, ka darba devēja politika to nepieļauj.

Šāda prakse, ko dēvē par "bleisure", darbojas kā darbinieku motivācijas programma, paredzot, ka darba ņēmējs ir tiesīgs komandējuma galamērķī uzkavēties ilgāk, šīs papildu dienas izmantojot atpūtai. Tā ir populāra prakse ārzemēs, un pamazām attīstās arī Latvijā.

Komandējumu ar atpūtu apvieno katrs 3. iedzīvotājs 25 – 34 gadu vecumā

Visbiežāk iespēju darba darīšanām pievienot atpūtas dienas izmanto strādājošie 25 – 34 gadu vecumā (29 %). Respondentu 18 – 24 gadu vecumā vidū to izmanto katrs ceturtais (25 %), savukārt, piemēram, 55 – 63 gadu vecumā to labprāt dara katrs piektais (19 %). Šajā vecumgrupā gan ir vienlīdz liels cilvēku skaits, kas par tādu praksi nemaz nav informēti un nedomā, ka nākotnē to izmantotu (20 %).

"Izvēle uzņēmuma politikā ietvert bleisure, manuprāt, ir apsveicama, jo tā ir iespēja darbiniekam līdz ar komandējumu paplašināt savu redzesloku, gūt jaunus iespaidus, un atpūties, motivēts darbinieks ar plašu redzesloku ir ieguvums kompānijai. Šis darbinieku motivācijas veids jau sen ieviests un tiek plaši izmantots ASV, kur ir arī pētīti bleisure izmantošanas paradumi. Šie pētījumi rāda, ka vislielākie šīs iespējas piekritēji ir tūkstošgades paaudzes pārstāvji, un domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad šī tendence būs spilgti izteikta arī Latvijā. Pašlaik gan arī jāņem vērā, ka diezgan liela sabiedrības daļa par bleisure nav informēta – atbilstoši indeksam tie ir 19 % aptaujāto, un 5 % no viņiem norādījuši, ka, lai gan par šo iespēju iepriekš nav zinājuši, nākotnē labprāt to izmantotu," komentē SIA "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Uz papildu atpūtas dienām visnaskākie strādājošie ar augstiem ienākumiem

Aptaujas dati liecina, ka visbiežāk komandējumu ar atpūtu izvēlas apvienot personas ar augstiem ienākumiem  (28 %) un vidēji augstiem ienākumiem  (26 %). Savukārt personu ar zemiem ienākumiem  vidū tie ir 16 %.

Aptaujā piedalījās 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos, tā veikta šā gada oktobrī. "Latvia Tours Ceļojumu indekss" apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem, to izveidojusi tūrisma aģentūra Latvia Tours sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Šis ir ceturtais "Ceļojumu indekss".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15248895sec.