Populārākās lietas, ko ceļotāji paņem no viesnīcām

Ceļotāji, kas uzturas viesnīcās, bieži mēdz paņemt uz mājām kādu piemiņas lietiņu. Cilvēkiem taču patīk suvenīri - īpaši tādi, kas neko nemaksā. Tā izskaidrojams fakts, ka vairāk nekā puse visu viesnīcu viesu kaut ko no viesnīcas paņem līdz.

Pie iemīļotākajiem viesnīcu suvenīriem pieder šampūni, ziepes un dušas želejas (38%), pildspalvas (21%), avīzes un žurnāli (15%), čības (8%) un dvieļi (7%).

Kaut arī viesiem patiesībā ir aizliegts piesavināties jebkādas mantas (pat mazgāšanās piederumus) no viesnīcas un ņemt tās līdzi, lielākā daļa viesnīcnieku uz to piemiedz acis, īpaši tad, ja paņemtie suvenīri ir sīkumi - pildspalvas, skaistumkopšanas līdzekļi vai citi nieciņi, uz kuriem attēlots viesnīcas logo. Viesnīcu īpašnieki saprot, ka tā ir sava veida reklāma no viesu puses un neapzīmē to kā zagšanu. To drīzāk uztver kā viesu interesi par viesnīcu un vēlēšanos paturēt kādu piemiņas lietiņu. Tomēr gadījumos, kad suvenīrs ir kāds dārgāks priekšmets, piemēram, peldmētelis, viesnīcas mēdz diskrēti nosūtīt viesim uz mājām rēķinu vai arī pieprasa noskaitīt nepieciešamo summu no viesa kredītkartes.

Tomēr viesnīcās mēdz gadīties tā, ka paņemtās lietas vairs nekādi nav uztveramas kā suvenīri. Viesnīcās mēdz notikt zādzības, kuru rezultātā viesnīcām nodarītie zaudējumi sniedzas tūkstošos. Tā kādā viesnīcā kāds īpaši viltīgs viesis bija paņēmis uz mājām paklāja fragmentu - tas ar milimetra precizitāti bija izgriezts tieši tajā vietā, kur numurā stāv gulta, tāpēc viesnīcas darbinieki zaudējumu pamanīja tikai vēlāk. Kāds cits viesis bija izgriezis no rāmja kādu gleznu un aizvietojis to ar izdrukātu kopiju. Kādā Bostonas viesnīcā pēc laulāta pāra došanās prom ticis konstatēts, ka luksusa numurā trūkst visas gultasveļas - uz gultas vairs nebija ne spilvenu, ne palaga, ne segas, ne pārvalka. Labi gan, ka pēc dažām dienām uz viesnīcu piezvanīja vīra asistente un paziņoja, ka pārim gultasveļa bija nepieciešama lidojumam uz Dienvidameriku, jo pirmās klases gultasveļa lidmašīnā viņiem nepatīk.

Viesnīcās viesi ir nozaguši gan cigarešu automātus, gan skulptūras, gan televizorus, elektrības kontaktus un vāzes, tomēr viens no dīvainākajiem gadījumiem piedzīvots kādā Vācijas viesnīcā, kur atvaļinājumu pavadīja kāds pavecāks pāris. Īsi pēc pāra došanās prom istabene uz numuru izsaukusi viesnīcas vadību, kuru acīm pavērās dīvains skats - numurā vairs nebija peldmēteļu, dvieļu, visa minibāra satura, ieskaitot glāzes un pudeļu attaisāmo, televizora pults (televizors gan bija palicis), puķu vāzes, pelnutrauka, augļu trauka, fēna, dušas piederumu groziņa un pat apzeltītā izlietnes ūdens krāna daļas. Paņemts bija viss, kas nebija pieskrūvēts. Viesnīcas vadība aizrakstījusi pārim vēstuli, kurā tika lūgts "nejauši" paņemtos priekšmetus atdot viesnīcā, bet vēstulei tika pievienots arī cenu saraksts - gadījumam, ja pāris iegūtās mantas vēlētos paturēt. Pēc nedēļas viesnīcā tika piegādāta kaste, kurā atradās lielākā daļa paņemto priekšmetu, un vēstule, kurā sieva atvainojās viesnīcai par nepatīkamo atgadījumu un paskaidroja, ka viņas vīrs esot kleptomāns. Sieva lieko bagāžu pamanījusi vien mājās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78990293sec.