11 lietas, kuras ceļotājiem vērts izbaudīt Budapeštā

Budapešta ir viena no fotogēniskākajām pilsētām. Tajā ir itin viss – pilis, parki, vienas no skaistākajām jūgendstila arhitektūras ēkām Eiropā, termiskie baseini un skaistākās ainavas Donavas krastos. Nav noteikts gadalaiks, kad vajadzētu apmeklēt Budapeštu, jo tā ir skaista visu gadu. Šīs 11 vietas Tevi noteikti pārliecinās doties uz Budapeštu!

Donava. Vēsturiski Budapeštu veido divas pilsētas Buda un Pešta – katra atrodas savā Donavas krastā un tās savieno vairāki tilti. Viens no populārākajiem tūristu apskates objektiem ir Ungārijas parlamenta ēkas atspulgs Donavas ūdeņos, Ķēžu tilts pār upi un, protams, Budapeštas operas nams.

Operas nams. Operas nams ir celts 1884. gadā neorenesanses stilā ar marmora kolonnām, plašām kāpnēm un izteiksmīgām griestu velvēm. Budapeštas operā uzstājušies ļoti ietekmīgi komponisti, piemēram, Gustavs Mālers.

Sv. Stefana katedrāle. Tā ir lielākā katedrāle Ungārijā. Lai to uzceltu vajadzēja 50 gadus, bet 1905. gadā tā bija gatava. Sv. Stefana katedrāle ir celta neoklasicisma stilā un no tās var vērot brīnišķīgu panorāmas skatu pār visu Budapeštu.

Gellért termālie baseini. Šeit ir apvienoti astoņi termālie baseini, kas ir celti 1912. – 1928 gadam jūgenstilā, izmantojot mozaīku sienu noformējumu un krāsotos logus. Lai gūtu visskaistākos iespaidus, ir jāpeld uz muguras, jo tad var novērot katedrālei līdzīgos griestus – stikla kupolus.

Budas pilsētas apgabals. Ja es Budapeštā, nevar laist garām iespēju braukt ar Budapeštas mazo funikulieri. Ar to iespējams uzbraukt pilskanā, kur atrodas Budas vēsturiskā pils, kas ir celta neoklasicisma stilā.

Zvejnieku bastions. No pilskalna, precīzāk no terases un septiņiem Zvejnieku bastiona torņiem, paveras visskaistākā ainava uz Donavas upi. Šeit atrodas arī gotiskā stila Māķāša katedrāle (Matyas Church).

«Gerbeaud» kafejnīca. Atklāta 1858. gadā šī ir slavenākā kafejnīca Budapeštā, iespējams, viena no slavenākajām visā Eiropā. Šajā rokoko stila  kafejnīcā variet baudīt klasisku ungāru kafiju un smalkmaizītes.

Pilsētas parks. Parks atrodas pilsētas centrā un ir lielākais parks Budapeštā, aizņemot vairāk nekā 300 akrus. Šajā parkā atrodas zooloģiskais dārzs, botāniskais dārzs, Vajdahunyad pils un Széchenyi termālie baseini.

Varoņu laukums. Varoņu laukums ir populārākais un lielākais laukums Budapeštā. Tas atrodas netālu no Pilsētas parka. Šajā laukumā atrodamas ungāru valdnieku statujas un Tūkstošgades piemineklis, kas ir vairāk nekā 100 metrus augsts un tā virsotnē ir ercenģelis Gabriels.

Ebreju kvartāls un Lielā sinagoga. 19. gadsimtā šajā kvartā tika uzceltas trīs sinagogas. Lielā sinagoga ir populāra ar savu iespaidīgo bizaintiešu un mauru arhitektūru.

Centrāltirgus. Šis iespaidīgais tirgus laukums ir celts 19. gadsimtā un ir trīs stāvus augsts. Šī ir lieliska vieta, lai dotos pastaigās, apbrīnojot metāla kolonnas, kas atgādina Eifeļtorni, un iegādātos suvenīrus no Budapeštas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43753004sec.