Latvieši vairāk izvēlas tradicionālus ēdienus, nekā igauņi vai lietuvieši

Latvieši tradicionālajiem ēdieniem dod vairāk priekšroku nekā igauņi vai lietuvieši. Igauņi biežāk izvēlas itāļu ēdienus, savukārt lietuviešu ēdienkartē dominē veselīgas maltītes, liecina ēdināšanas uzņēmumu tīkla Wolt apkopotā pēdējo sešu mēnešu statistika par veiktajiem pasūtījumiem Baltijas valstīs.

"Ja salīdzina visas trīs Baltijas valstis, mēs atrodam zināmas līdzības, tomēr ēdienu izvēlē ir vērojamas arī atšķirības. Mūsu dati rāda, ka latvieši vairāk dod priekšroku vietējiem ēdieniem un tradicionālajām delikatesēm, viņu izlasē bieži ir aukstā biešu zupa un borščs. Palielinās arī pieprasījums pēc vegānu ēdieniem un ēdieniem speciālās bļodās (poke bowl). Šī ēdiena tradīcija aizsākusies Havaju salās, bet tagad gūst arvien lielāku popularitāti arī pie mums," saka Wolt mārketinga vadītāja Dorisa Roždestvenska (Doris Roždestvenski).

Saskaņā ar šīm tendencēm, starp populārākajiem Rīgas restorāniem, no kuriem tiek pasūtīts ēdiens ar Wolt starpniecību, ir Vairāk Saules, Miit Coffee un Bowl 31.

Pēc Wolt statistikas datiem igauņiem ir manāma mīlestība ne tikai uz itāļu ēdieniem kā makaroni un pica, bet arī uz kvalitatīvu ātrās ēdināšanas pārtiku, piemēram, burgeriem, kas gan ir iecienīti visās trīs Baltijas valstīs. Lietuvieši, salīdzinot ar ziemeļu kaimiņiem, vairāk izvēlas veselīgas maltītes – salātus un suši.

Wolt darbojas Latvijā un Lietuvā no 2017. gada, Igaunijā – no 2016. gada. Kopumā uzņēmums strādā 23 valstīs, dodot iespēju izvēlēties un pasūtīt ēdienu no vairāk nekā 10 000 restorāniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11128902sec.