Izraēlā aizliedz peldināt lāčus jūrā, bet Šveicē – mazgāt veļu svētdienās

Esat kādreiz mēģinājis vilcienā Francijā noskūpstīt savu partneri? Vai varbūt vizinājies pa Maskavu netīrā īres automašīnā? Sēdējis pie stūres Taizemē ar kailu ķermeņa augšdaļu? Ja ar jums pēc tam nav noticis nekas neparasts, tad esat dzimis laimes krekliņā, jo minētās darbības ir aizliegtas konkrēto valstu likumdošanā un var tikt sodītas ar naudas sodu.

Ir saprotams, ka autovadītājs Vācijā uz ātrgaitas šosejas nedrīkst vienkārši apstāties un stāvēt bez pamatota iemesla, bet kāpēc Izraēlas likumdošanā noteikts sodas par pastaigāšanos pludmalē ar lāci un lāča peldināšanu Vidusjūrā?

Visā Itālijā vīriešiem draud sods par svārku valkāšanu publiskās vietās, bet Venēcijā atvēsināšanās strūklakā vai parādīšanās Svētā Marka laukumā kailām krūtīm var beigties ar 450 eiro lielu naudas sodu.

Līdzās 1910. gadā pieņemtajam aizliegumam publiski skūpstīties Francijā aizliegts arī savu mājas cūku nodēvēt Napoleona vārdā – tas joprojām būtu aizvainojoši.

Var ticēt un var neticēt: Lielbritānijā sievietēm ir aizliegts sabiedriskajā transportā ēst šokolādi, un nevienam nav atļauts krogos, bāros un restorānos atrasties dzērumā. Tas noteikts ar likumu. Vai tāpēc britu tūristi brauc uz Rīgu?

Ja gatavojaties sēsties pie stūres Dānijā, likums nosaka – vispirms jāveic automašīnas pamatīga apskate un jāpārbauda ne tikai, vai darbojas stūre, bremzes, gaismas un skaņas signāli, bet jāpārliecinās arī, vai zem jūsu automašīnas kāds neguļ. Ja guļ, automašīnas aizdedzi iedarbināt kategoriski aizliegts!

Savukārt Šveicē gan ir atļauts svētdienās mazgāt veļu, bet izkārt žāvēšanai brīvā dabā to drīkst tikai no pirmdienas līdz sestdienai. It kā ar to vēl nepietiktu Apencelles – Innerodes kantons nesen pieņēmis likumu, kas aizliedz kailam doties pārgājienā pa kalniem.

Ar dīvainiem noteikumiem izceļas arī ASV, turklāt katrā štatā likumdošanas normas var pamatīgi atšķirties. Piemēram, Alabamā ir aizliegts vadīt automašīnu aizsietām acīm, bet Floridā – dziedāt autostāvvietā, ja mugurā ir tikai peldbikses. Tad jau kādas Indianas štata pilsētas noteikumi, kas aizliedz iet uz kino, teātriem un izmantot sabiedrisko transportu četras stundas pēc ķiploku ēšanas šķiet visnotaļ saprotams un pat atbalstāms! Ja gribat būt likumpaklausīgs Ņujorkā, nekādā gadījumā sasveicināšanās brīdī nebāziet degunā īkšķi! – tas šajā pasaules metropolē ir aizliegts ar likumu.

Savukārt vislabvēlīgākā ceļojumiem zirga mugurā ir Austrālija – valsts likumi paredz, ka gadījumā, ja kafejnīcā klients ierodas zirga mugurā, tās īpašniekam jānodrošina lopiņš ar barību un svaigu dzeramo ūdeni. Padomājiet! – daži bāri, un zirgs būs paēdis!

Krievijas galvaspilsētā Maskavā patiešām ir aizliegts braukt netīrā īrētā automašīnā, un sods nebūt nav mazais, var nākties šķirties no 200 eiro, lai gan runā, ka miliči parasti esot pateicīgi arī par 75 eiro. Nav vienīgi skaidrs, vai „netīrs” auto nozīmē tādu, kam nevar saskatīt numura zīmi, vai tādu, kura stikliem nav redzams cauri pie stūres sēdošais.

Taizemē ne tikai nedrīkst braukt pie stūres kailām krūtīm, bet aizliegts vispār atstāt mājas bez apakšveļas (nav gan teikts, kas un kā ir tiesīgs šī likuma ievērošanu kontrolēt). Tomēr pavisam nepatīkami kļūst, ja runa ir par karali, - nekādā gadījumā Taizemē nekāpiet ar kāju uz naudas, jo uz tās taču attēlota karaļa ģīmetne. Sliktāk par to jums klāsies tikai tad, ja mutiski aizvainosiet valsts galvu.

Sagaidot Jauno gadu Kambodžā, atcerieties, ka ūdens pistoļu izmantošana šajā laikā šai Āzijas valstī ir aizliegta. Soda nauda gan jums nedraud, tikai ūdens pistoļu konfiskācija.

Zagšana ir sodāms pārkāpums visur pasaulē, bet Kenijā īpaši jāuzmanās ar mājlopu zagšanu. Par vistas nozagšanu var nākties pavadīt cietumā gadu, par kazas nelikumīgu aizvešanu – līdz diviem gadiem, bet pieaugušas govs piesavināšanās draud ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem.

Narkotiku lietošana ir īpaši bīstama Indonēzijā – par to draud nāvessods neatkarīgi no tā, no kurienes būsiet ieradies.

Ceļojot uz Singapūru, atcerieties – ja neapdomīgi izmetīsiet uz ielas atkritumus un tiksiet pieķerts, jums zināmu laiku būs jāstrādā par atkritumu savācēju un jāvalkā veste ar uzrakstu „Es uz ielas izmetu atkritumus”.

Kā zināms, Indijā govis tiek uzskatītas par svētām. Tāpēc jārēķinās, - likumdošanā noteikts, ka govs nokaušana tikai tāpēc, ka sen neesat ēdis liellopa steiku, var beigties sešiem gadiem aiz restēm.

Viskrasāk vēršas pret smēķēšanu, šķiet, vēršas Butānas likumdošana: ievedot valstī cigaretes, par tām jāmaksā ievedmuita simts procentu apmērā, bet smēķēšana sabiedriskā vietā izmaksās ap 170 eiro. Vēl stingrāks sods draud par cigarešu tirdzniecību – cietums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31140494sec.