Jāvārdu var teikt arī tā – neparastākās vietas laulību noslēgšanai

Klasiska laulību ceremonija baznīcā vai dzimtsarakstu nodaļā jums šķiet „vakardiena”? Esat no tiem pāriem, kas laulību vēlas noslēgt mazliet neparastākos apstākļos? Piedāvājam dažas versijas par netipiskām laulību ceremonijas norises vietām, ko izvēlas eiropieši. Kā būtu ar Berlīnes televīzijas torni vai vesternu stila pilsētiņas šerifa kantori?

Uz ledāja

Jūras krasts jums šķiet pārāk banāls laulību ceremonijai? Tādā gadījumā varat doties uz vienu Vācijas augstāko kalnu – Cūgšpici (Zugspitze) Bavārijā un salaulāties gandrīz 2962 metru augstās virsotnes galotnē, kur jauno pāri nogādās trošu vagoniņš. Papildus tradicionālajām nodevām par laulības ceremoniju kalna virsotnē jāsamaksā 150 eiro, bet ceremoniju datumi jārezervē laicīgi.

Zem ūdens

Vēlaties ienirt laulības dzīlēs? – tad jums jāprot rīkoties ar skābekļa balonu. Vairākos Ziemeļjūras un Baltijas jūras kūrortos un pat dažos peldbaseinos tiek piedāvāta iespēja laulības ceremoniju noturēt zem ūdens. Tiesa gan, pirms tam laulība jāreģistrē parastajā kārtībā dzimtsarakstu nodaļā, jo ar jāvārdu zem ūdens vien nepietiek. Informāciju par iespējām salaulāties zem ūdens jāmeklē Vācijas nirēju skolās.

Kalnu šahtās

Jāvārdu iespējams teikt arī 200 metrus zem zemes kādreizējos ieroču bunkuros Saksijas Fronavas pilsētā (Frohnau) – vietā, kur nekad nav iespīdējis neviens saules stars, laulības notiek romantiskā sveču gaismā grezni dekorētā telpā dziļi pazemē.

Gaisa balonā

Personiskāk un mierīgāk nemaz nav iespējams: laulājoties gaisa balonā, klāt būs tikai pats jaunais pāris, balona pilots un ceremonijas vadītājs, aiz durvīm nepacietīgi nemīņāsies nākamais pāris. Tiem, kas vēlas demonstrēt īpaši romantiskas jūtas, iespējams noīrēt gaisa balonu sirds formā. Īpašu spriedzi gan rada fakts, ka līdz pēdējam brīdim nav iespējams pilnīgi droši prognozēt, vai laulības notiks... – balons var pacelties gaisā tikai piemērotos laika apstākļos.

Berlīnes TV tornī

Augstuma atšķirība starp zemi un gaisa balonu jums šķiet par lielu? Tad varbūt pietiks ar 203 metru augstumu pašā Berlīnes sirdī – Aleksandra laukumā (Alexanderplatz) TV tornī atrodas restorāns ar panorāmas skatu, un tajā jauno pāri var pavadīt līdz 30 viesiem. Tiesa gan, laulību ceremonija Austrumberlīnes simbolā izmaksās ievērojami dārgāk nekā Cūgšpicē, - te būs jāšķiras no papildus 500 eiro.

Vesternu pilsētiņā

Jaunais pāris, kas laulībā dodas zirgu mugurās? Jaunais vīrs kovboja cepurē un džinsos, bet līgava – smalkā katūna kleitā no 19.gadsimta vidus, kas pēc laulības ceremonijas šerifa kantorī pasta karietē dodas uz vietējo krodziņu, - arī šāds kāzu scenārijs ir pilnībā iespējams. Divas pilsētas Vācijā, kur šāda iespēja tiek piedāvāta, ir, piemēram, Pullman City Harcā un El Dorado Templin Brandenburgā.

Lidmašīnā

Laulības gaisā daudzās valstīs netiek akceptētas, tāpēc pirms ceremonijas lidmašīnā pārim laulība jāreģistrē arī dzimtsarakstu nodaļā. Taču pēc tam gan Vācijā iespējams noorganizēt apmēram 90 minūšu lidojumu laulību ceremonijas norisei, kura laikā jaunais pāris tiks sagaidīts ar šampanieti.

Jūras piekrastes bākās

Laulību ceremonijas jūrnieku tradīciju garā notiek daudzās Baltijas un Ziemeļjūras piekrastes bākās, piemēram, Pelvormas salā (Insel Pellworm). Daudzās no tām jaunā pāra vārds vārda tiešā nozīmē tiek iemūžināts arī pašas bākas sienās. Piemēram, Arkonas raga vecajā ķieģeļu bākā ir tradīcija bākas pakājē piestiprināt plāksnīti ar iegravētu jaunā pāra vārdu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jurmala Golf Club & Hotel
,


Liepupes muiža
,


Jaunmoku pils
,


Hercogs Mārupe
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.67975998sec.