TOP 10 atjautīgākie paņēmieni, kā tiek apkrāpti tūristi

Nav noslēpums, ka ceļotāji bieži vien kļūst par zagļu un krāpnieku upuriem – it īpaši tad, ja viņi galamērķī ierodas neinformēti par iespējamajām likstām.

Šķiet, ka krāpnieku kreativitātei nav robežu – atrodoties pareizajā vietā un pareizajā laikā, šie veiklie, apķērīgie un pat drosmīgie noziedznieki visticamāk varētu darīt pasauli labāku.

Krāpšana hotdogu aizsegā

Daudzviet visā pasaulē – visbiežāk lidostās – krāpnieki mēdz ēst hotdogus, "nejauši" ar sinepēm vai tomātu mērci nosmērējot tuvumā esošos tūristus. Kā alternatīva reizēm tiek lietoti arī putnu mēsli. Kamēr viņi palīdz notīrīt upura apģērbu, no ceļotāja kabatām pazūd vērtīgas mantas.

Viltus policija

Neīsti policijas virsnieki ir visai izplatīta "parādība" Dienvidaustrumāzijas valstīs, piemēram, Taizemē. Šie ļaudis ir atjautīgi krāpnieki – viltus policisti izmanto tūristu neinformētību, lai nepatiesi apsūdzētu viņus kāda nozieguma pastrādāšanā. Bieži par upuriem kļūst ceļotāji, kuri nomet izsmēķi sabiedriskā vietā – par šādu nodarījumu tiek "piespriests" 5 000 batu jeb gandrīz 90 latu liels naudassods. Lai neiekristu krāpnieku lamatās, policistiem vajadzētu lūgt uzrādīt apliecinošu dokumentu un, ja rodas šaubas, sazināties ar "īsto" policiju.

Uzbrukums ar avīzēm

Romā (Itālija) tūristus var pārsteigt čigānu tautības bērni, kas iemanījušies ar uzmācīgu avīžu piedāvāšanu novērst ceļotāju uzmanību, kamēr viņi tiek apzagti. Gadījumā, ja jums tuvojas bariņš mazo krāpnieku, vajadzētu ātrā solī doties prom vai pat skaļi kliegt, pievēršot sev uzmanību.

Neīstie mūki

Dienvidaustrumāzijā sastopami simtiem krāpšanas veidu, kas lieliski darbojas uz tūristiem, taču viltus mūki ir visizplatītākais paņēmiens. Ļaudis, kas tērpti gluži tāpat kā "īstie" mūki, bieži ierodas tūristu apmeklētās vietās, lai lūgtu "žēlastības dāvanas" - finansiālus ziedojumus.

Autoserviss aiz stūra

Iebraucot kādā nelielā Āfrikas ciematiņā, jāuzmanās, ja kāds garāmgājējs norāda uz eļļas noplūdi no jūsu auto riteņa gultņiem. "Lonely Planet" ceļvežu projekta līdzdibinātājs Tonijs Vīlers brīdina: "Patiesībā šis svešais cilvēks tikko ir uzšļācis krūzīti eļļas uz riteņa – nākamajā solī viņš laipni aicinās jūs uz autoservisu turpat aiz stūra, solot novērst it kā radušos problēmu." Iegūtā peļņa pēcāk tiek sadalīta starp it kā nejaušo garāmgājēju un servisa īpašnieku.

Čigānietes bērna sviediens

Austrumeiropā bieži sastopams krāpniecības modelis – romu tautības sieviete var jūs pārsteigt nesagatavotu, pēkšņi iesviežot rokās lelli, kas no attāluma atgādina īstu mazuli. Parasti par upuriem kļūst sievietes, kas ceļo vienatnē – apjukumam apvienojoties ar mātes instinktu, grūti izlaist no rokām objektu, kas izskatās pēc maza bērniņa. Pa šo laiku krāpnieces "draugi" veikli paņem no jūsu kabatām visas vērtīgās mantas.

Sabojātais ūdensmotocikls

Vēl viens krāpšanas paņēmiens, kas izplatīts Taizemē – pēc ūdensmotocikla izīrēšanas no jums var piedzīt iespaidīgu summu par it kā sabojātu tehniku. Pēdējos gados šajā metodē parādījušās pat vardarbības pazīmes – reizēm tūristiem tiek piedraudēts ar nazi, turklāt iesaistītās personas ir labi bruņotas. Tūristi, kas ir informēti par šādu krāpniecības veidu, reizēm ūdensmotociklus pirms izīrēšanas nofotografē, taču arī šāda rīcība ne vienmēr ļauj cīnīties pret noziedzniekiem – ūdensmotocikli nereti tiek krāsoti ar ūdenī šķīstošu krāsu, lai pēcāk "neglītajās pārvērtībās" varētu vainot tūristus.

Triks ar rokassprādzi

Tūristi, kas viesojas Romā un Parīzē, bieži ziņo par krāpniekiem, kuri ir ļoti veikli īpašu auduma aproču uzsiešanā uz svešinieka rokas. Pēcāk pats upuris tiek nodēvēts par zagli, pieprasot samaksu par nozagto rokassprādzi. Ja tomēr tūrists atsakās maksāt, krāpnieks nekavējoties sāk kliegt, pievēršot apkārtējo uzmanību.

Dārgā putnu barība

Krāpnieki Bangkokas Lielās pils jeb Grand Palace apkārtnē tūristiem mēdz laipni piedāvāt maisiņu ar kukurūzu, lai pabarotu baložus. Tiklīdz būsiet beidzis putnu barošanu, atklāsies, ka barība nav bezmaksas – par to jāsamaksā krietna naudas summa.

Krītošie garāmgājēji

Garnadži bieži izmanto visdažādākos paņēmienus, lai novērstu upuru uzmanību. Nākamreiz, kad Londonas metro redzat, kā pa eskalatora kāpnēm nokrīt vecāka gadagājuma sieviete, uzmanieties – tuvumā var būt kabatzagļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12199688sec.