Nosauktas astoņas pasaules aizraujošākās raftinga trases

Raftings jeb nobrauciens ar piepūšamiem plostiem vai laivu pa strauju, krāčainu upi ir patiesi aizraujoša nodarbe. Savukārt cilvēka radītas raftinga trases ir iespaidīgs inženierzinātnes varoņdarbs, kas bieži vien paļaujas uz dambjiem vai upju virziena, kā arī īpaši veidotām upju gultnēm, lai pārdrošiem airētājiem nodrošinātu gluži vai perfektus apstākļus.

Dažas no šīm pasaules labākajām raftinga trasēm tiecas taisni cauri ciematu vai lielu pilsētu sirdīm, tādā veidā padarot šo aizraujošo sporta aktivitāti cilvēku masām vēl pieejamāku. Vairākas no turpmāk apskatītajām upju trasēm uzņem savos ūdeņos arī pasaules labākos kanoe, slaloma kajaku un brīvā stila airēšanas profesionāļus dažādu pasākumu un sancensību ietvaros. Piedāvājam ieskatu astoņos šī ūdens sporta veida galamērķos, kur adrenalīna devu iespējams noķert gan dalībniekam, gan skatītājam.

"Eiskanal" trase Augsburgā, Vācijā


Šīs cilvēka radītās krāces, kas atrodas Vācijas pilsētā Augsburgā, bija pirmā šāda veida raftinga trase pasaulē. Kopš trases izveidošanas 1972. gadā un tās izmantošanas Vasaras Olimpiskajās spēlēs, kas risinājās netālu esošajā Minhenē, šī raftinga trase joprojām tiek atkīvi izmantota. Kamēr tipiskas Olimpiskās raftinga trases mēdz būt papildinātas ar skatītāju tribīnēm un izbalsinātām trases malām, "Eiskanal" trase Augsburgā tika veidota tā, lai tās iekārtojums un izskats būtu pēc iespējas dabiskāks, iekopjot apkārtni dabisku un pat ar sulīgi zaļa mauriņa segmentiem.

"Eiskanal" sniedzas cauri vairākiem aizveramiem vārtiem, kas padara caur trasi plūstošā ūdens apjomu regulējamu, tā nodrošinot iesācējiem braucienu drošāku un veiksmīgāku. Pavisam nesen šajā Augsburgas trasē norisinājušies arī vairāki pasaules čempionāti kanoe un slaloma kajaku airēšanā.

Andreja Cibaka raftinga slaloma trase jeb "Ondrej Cibak Whitewater Slalom Course" Slovākijā

Eiropas otra senākā cilvēku veidotā raftinga un smaiļošanas teritorija ir labiekārtota Slovākijā. Trase izmanto aizsprostu, kas novirza valsts garākās upes Vāhas ūdeņus. Tāpat kā iespaidīgajai trasei kaimiņvalstī Vācijā, arī šīs raftingam veidotās teritorijas apkārtne ir dabiska izskata, kā arī regulāri pulcē kanoe un kajaku sportistus uz sacensībām. Tā kā šo trasi treniņu nolūkiem izmanto kupls skaits profesionālu sportistu, apmeklētājiem visai bieži "Ondrej Cibak" raftinga trasē ir iespēja vērot viņus darbībā. Tā kā šī trase lepojas arī ar ģimenēm draudzīgu ūdens atrakciju parku, pat cilvēkiem ar nelielu vai nepietiekamu pieredzi ir iespēja izbaudīt raftinga radīto saviļņojumu profesionāļu uzraudzītu un vadītu trases nobraucienu laikā.

Raftinga trase "Columbus Whitewater" Džordžijas štatā, ASV

Viena no pasaules garākajām urbānajām raftinga trasēm atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs, Džordžijas štata pilsētā Kolumbusā. Straujās ūdens krāces tek cauri pilsētai, izmantojot Čatahučī upes dabisko ūdensteces spēku. Šī trase tiek iedalīta četros līmeņos – no viegla līdz ļoti izaicinošam. Vislabākā vieta, kur ieteicams vērot straumes nestos airētājus, ir Rivervolkas salas (RiverWalk Island) apkārtnē izveidotā gājēju zona. Savukārt tie, kuri paši vēlas izbaudīt piedzīvojumus, traucoties pāri krācēm, ir aicināti pievienoties ikdienā organizētiem nobraucieniem priekš iesācējiem un ģimenēm. Vēl kāds labs iemesls, kāpēc izvēlēties tieši šo urbāno raftinga trasi, ir iespēja no rīta iztrakoties pa ūdeni, savukārt pēcpusdienā, jau sausam un elpu atvilkušam, doties uz kādiem no Rietumdžordžijas labākajiem restorāniem vai veikaliem.

Penritas ūdens sporta stadions Austrālijā

Kā jau daudzas šāda veida arēnas, arī Penritas ūdens sporta un raftinga stadions sākotnēji ticis būvēts Olimpisko spēļu vajadzībām. Izmantota 2000. gada Sidnejas Olimpisko spēļu laikā, šī cilvēku veidotā ūdens sporta veidu trase ir vienīgā šāda veida trase visā Dienvidu puslodē. Sacensības slalomā joprojām norisinās šeit, taču trase ir atvērta arī publiskai pieejai un piedāvā plašas iespējas interesentiem pieteikties dažāda veida apmācībām.

Raftinga iesācēji var izmantot apmācīta personāla palīdzību, apgūstot sporta veida pamatus vai nostiprinot savas iemaņas. Turklāt šajā rafitnga trasē konveijera ķede aizved airētājus no trases apakšas atpakaļ līdz tās augšai, nodrošinot tādas ērtības kā neizkāpšanu no laivas pirms jauna nobrauciena sākšanas. Tāpat šajā stadionā ir pieejamas īpašas trases airētājiem-iesācējiem, kā arī glābšanas kursa apmācības piedāvājums, kas speciāli fokusējas uz krāčainu upju airētāju drošību.

Kārdifas Internacionālais raftinga centrs Velsā

Novietotam Kārdifas Internacionālajā sporta ciematā, šim Kārdifas Internacionālais raftinga centram piemīt vairākas ģimenei draudzīga objekta pazīmes. Aptuveni 250 metrus garā raftinga trase, kā arī mierīgiem ūdeņiem pildītais baseins ūdens sporta treniņiem ir paredzēts interesentiem ar visu līmeņu iemaņām raftingā. Pateicoties regulējamam straumes ātrumam, trasi ir iespējams pielāgot airētāju vēlmēm un vajadzībām, padarot to vieglāku un drošāku, vai gluži pretēji – grūtāku un izaicinošāku. Vēl šajā Kārdifā bāzētajā raftinga centrā interesentiem ir iespējams pieteikties airēšanas skolā, tādējādi pilnveidojot savas prasmes ciešā profesionāļu uzraudzībā.

"Wadi Adventure" ūdens parks Abū Dabī

Novietots vienā no Apvienoto Arābu Emirātu iekšemes oāzēm, "Wadi" ūdens piedzīvojumu parks piedāvā vienu no pasaules garākajām cilvēka veidotām raftinga trasēm. Ūdens parkā izveidotie trīs raftinga un kajaku kanāli kopumā sasniedz vairāk kā 1000 metru garumu. Raftina sporta iesācēji var mesties krācēs kopā ar pieredzējušu ūdens parka personālu, kuri apmācīs visa līmeņa airētājus, savukārt kajaku airētājiem ir iespējas izvēlēties sev piemērotas grūtību pakāpes trasi, sākot no pirmā līdz pat ceturtajam līmenim. Vēl šajā Abū Dabī ūdens parkā ir pieejams baseins ar sērfošanai piemērotiem viļņiem, kas sasniedz pat 3 metru augstumu.

Savienoto Valstu Nacionālais Raftinga centrs Ziemeļkarolīnas štatā, ASV

Vēl kāda iecienīta raftinga trase atrodas ASV dienvidaustrumos, Ziemeļkarolīnas štata pilsētas Šarlotes tuvumā. Savienoto Valstu Nacionālais Raftinga centrs piedāvā pasaules klases kajaku un plostu krāču trases nodrošinājumu, kas mērāma no otrās līdz ceturtajai grūtības pakāpei. Tāpat trasē ir piedāvāta kanoe airēšana stāvus, kā arī individuālo apmācību pakalpojumi.

Lī ielejas raftinga centrs jeb "Lee Valley Whitewater Center" Anglijā


Sākotnēji būvēts, lai uzņemtu kajaku un slaloma kanoē pasākumus 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu ietvaros, Lī ielejas raftinga centrs tika atvērts plašākai publikai pēc Olimpisko spēļu beigām. Rekreatīvie plostotāji un kajaku airētāji ir galvenie šī centra apmeklētāji, taču šeit tiek piedāvātas iespējas nodarboties arī ar citiem ūdens sporta veidiem, piemēram, hidrospīdu. Galvenās trases garums sasniedz vairāk kā 300 metru, taču līdzās tai atrodas arī īsāka, tomēr joprojām izaicinoša un gana līkumota raftinga trase. Tā kā Lī ieleja atrodas aptuveni stundas braucienā no Londonas, tā ir viena no vairākām nu publikai pieejamajām un ērti sasniedzamajām bijušajām Olimpiskajām arēnām Lielbritānijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16261697sec.