Katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs ziemas brīvdienās dosies uz ārzemēm

Lai arī lielākā daļa (62%) Latvijas iedzīvotāju ziemas brīvdienās plāno palikt mājās un atpūsties kopā ar ģimeni, tomēr katrs desmitais (10%) šajā laikā ir iecerējis doties ceļojumā uz ārvalstīm. Tā liecina Swedbank P&C Insurance veiktā aptauja . Starp populārākajām izvēlēm ziemas brīvdienu pavadīšanā ierindojas arī tuvinieku un draugu apciemojums (33%), kā arī kultūras pasākumu apmeklēšana (14%) tepat Latvijā.

No tiem respondentiem, kuri plāno šajās ziemas brīvdienās doties ārpus Latvijas, 3% ārvalstīs apciemos draugus un radiniekus, vēl 3% apmeklēs pasaules mēroga mākslinieku koncertus vai izstādes, bet 2% plāno eksotisku vai ekstrēmu ceļojumu galamērķi. Iedzīvotāju aptaujas dati arī rāda, ka piektdaļai (21%) iedzīvotāju plānu ziemas brīvdienām vēl nav, savukārt 14% aptaujāto norādīja, ka ziemas brīvdienās būs jāstrādā. 

Zīmīgi, ka pērn ziemas brīvdienas pavadīt ārpus Latvijas plānoja gandrīz piektdaļa iedzīvotāju (17%) – tas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā šogad. Pērn 50% iedzīvotāju, kas brīvdienas bija iecerējuši pavadīt ārzemēs, devās apciemot draugus un radiniekus, 24% apmeklēja kaimiņvalstis, bet 12% devās baudīt sauli uz kādu no siltajām zemēm.

"Arī šogad, tāpat kā citus gadus, novērojama tendence, ka iedzīvotāji lielākoties ziemas brīvdienas plāno pavadīt kopā ar sev tuvajiem. Tomēr vispārējā svētku noskaņā bieži tiek aizmirsts par dažādiem riskiem, kas var izjaukt mūsu brīvdienu plānus. Tās ir lietas, ko mēs ietekmēt nevaram – neprognozējamu laika apstākļu dēļ atcelts lidojuma reiss, nozaudēta bagāža vai puteņa dēļ slēgtas slēpošanas trases. Tomēr, tālredzīgi izvēlēta ceļojumu apdrošināšana ar atbilstošu riska segumu, nodrošina, lai šādos gadījumos raizes tiktu kompensētas," saka Pēters Kabūns, Swedbank P&C Insurance Latvijas filiāles vadītājs.

Analizējot aptaujas rezultātus, var secināt, ka sievietes daudz biežāk nekā vīrieši (70% sieviešu pretstatā 53% vīriešu) iecerējušas ziemas brīvdienās būt kopā ar ģimeni, savukārt vīrieši ievērojami biežāk plāno doties baudīt ziemas aktīvās atpūtas piedāvājumu (19% vīriešu pret 9% sieviešu). Pagaidām plānus ziemas brīvdienām vēl nav izdomājuši 24% vīriešu pretstatā 18% sieviešu. Tāpat arī vairāk ir to vīriešu (16%), kuri atzinuši, ka brīvdienas pavadīs strādājot, pretstatā 13% sieviešu. Interesanti, ka kopumā vienāds daudzums gan sieviešu, gan vīriešu atzīmējuši, ka šajās ziemas brīvdienās plāno doties ārpus Latvijas.

Par Swedbank P&C Insurance AS:

Swedbank P&C Insurance ir Swedbank meitasuzņēmums, kas piedāvā  obligāto sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu (OCTA), brīvprātīgo auto apdrošināšanu (KASKO), mājokļa, kā arī ceļojuma apdrošināšanu. Uzņēmums ir izveidots 2006.gadā ar mērķi piedāvāt Swedbank klientiem nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus atbilstoši universālās bankas principam. Swedbank P&C Insurance AS pakalpojumi ir pieejami Swedbank filiālēs visā Latvijā, kā arī Swedbank internetbankā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72642899sec.