Kuru valstu pases ir vislabākās bezvīzu ceļošanai?

Pase ir kā burvju paklājs, ar kuru var aizlidot uz tālām zemēm – atliek vien ievēlēties (un samaksāt). Dažu valstu iedzīvotājiem ir īpaši paveicies, jo viņu pases sniedz lielākas iespējas redzēt pasauli.

Nesen veiktajā Good Magazine aptaujā tika atklāts, ka visvarenākās pases ļauj ceļot bez vīzas uz 173 valstīm. Kur tādas pases izsniedz? Ja Jums šķiet, ka tās ir ASV, tad maldāties. Nedz ASV, nedz Kanāda, Francija, Vācija vai Japāna saviem pilsoņiem šādu iespēju nesniedz. Varenākās pases izsniedz šādu valstu trio: Lielbritānija, Somija un Zviedrija.

Tām tuvu reitingā stāv ASV, Dānija, Vācija un Luksemburga, kuru pilsoņiem ļauts iebraukt 172 pasaules valstīs. Vairāku citu valstu pases ļauj iebraukt 170-150 valstīs.

Vispieticīgākās ir Afganistānas pases, kuru īpašnieki var apmeklēt vien 28 valstis, neiegādājoties vīzu. Irākas, Somālijas un Pakistānas pases apsteidz Afganistānu tikai par pāris vietām reitingā.

Ja esat diplomātiskās pases īpašnieks, pasaules durvis Jums ir plaši pavērtas. Diplomātiskās pases izsniedz Valsts prezidentam, deputātiem un citām personām, kurām saskaņā ar likumu ir tiesības pārstāvēt savu valsti ārzemēs. Šādas pases ļauj pilnībā izvairīties no muitas kontrolpunktiem, atvieglojot ceļošanas procesu.

Dažas identifikācijas (ID) kartes var aizvietot pasi. Piemēram, Eiropas Savienībai atbilstoša ID karte ļauj šķērsot ES dalībvalstu robežas arī bez pases uzrādīšanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47593999sec.