Latvijas valsts meži nosauc populārākās atpūtas vietas Latvijā [1]

Šobrīd Latvijas valsts meži piedāvā vairāk nekā 350 atpūtas objektu valsts mežos, kā arī nodrošina infrastruktūru dažādām aktivitātēm dabā, tai skaitā, uzņēmumu sporta spēlēm.

Latvijas valsts meži dabas parks Tērvetē - vispopulārākās

Latvijas valsts meži pārstāvis Ainārs Sedlenieks stāsta, ka nepārspēta līdere apmeklētāju skaita ziņā ir dabas parks Tērvetē. Tur šogad viesojušies vairāk nekā 100 000 apmeklētāju. Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ir labākā un draudzīgākā vieta ģimenei ar bērniem un tiem, kuri pasaulē prot lūkoties ar bērna acīm, priecājoties par dabas un pasakas saspēli.

Iecienītākās parka vietas, kuru apskatei nepieciešamas vismaz trīs stundas, ir Pasaku mežs, Atrakciju laukums un Rūķīšu mežs.

Parkā sastapsiet gan koka skulptūrās atveidotus pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu varoņus – Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm un rūķu saimi – gan "dzīvus" pasaku tēlus. Šeit iepazīsiet arī seno zemgaļu varenību. Tie mūsdienu paaudzēm māj atmiņas, pakāpušies trīs senajos pilskalnos.

Atrakciju laukumā, kur iekārtota atpūtas vieta ar soliem, galdiem un nojumi, var baudīt līdzpaņemto cienastu. Piknika vieta ar grilu, soliem un galdiem iekārtota līdzās parka centra ēkai, kuru aicinām rezervēt iepriekš, zvanot uz Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē informācijas centru.

Parks piedāvā iespēju braukt ar Pasaku bānīti, velosipēdu, nūjot vai Veco priežu parkā  ļauties nesteidzīgām pastaigām.

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē vairākas takas ir piemērotas, lai pa tām varētu ērti pārvietoties ratiņkrēsla lietotāji un vecāki ar bērnu ratiņiem. Jo īpaši draudzīgs taku un celiņu reljefs ir Rūķu mežā, un arī pārējās parka daļas apmeklētājiem, kas izmanto speciālos palīglīdzekļus, ir pieejamas asistenta pavadībā.

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē atzīts par izcilāko Eiropas tūristu galamērķi Latvijā EDEN projekta ietvaros

Otrā populārākā Latvijas valsts mežu atpūtas vieta ir Kalsnavas arborētums.

To dēvē arī par trešo botānisko dārzu Latvijā. Kalsnavas arborētums apbur apmeklētājus ar savu šarmu un izsmalcināto kolekciju, teju vai katrā gadalaikā. Kalsnavas arborētums ir viena no retajām vietām Latvijā, kur var aplūkot vairāk kā 300 dažādu sugu un šķirņu skuju kokus.

Jūnija mēnesī īsi pirms Līgo svētkiem uzzied viena no lielākajām publiski pieejamajām peoniju kolekcijām Baltijas valstīs. Kolekcija apmeklētājus priecē ar teju vai 200 dažādām šķirnēm kuru krāsu toņi mainās no viegli rozā beidzot ar izteikti dzelteniem un tumši sarkaniem.

Arborētums ar savu krāšņumu uzrunā gan lielus, gan mazus un ierodoties ekskursijā šo krāšņumu varam vērot un izzināt vienkārši pastaigājoties vai arī speciālista – gida pavadībā.

Trešajā vietā ir noslēpumainais Pokaiņu mežs

Pokaiņu mežs ir neparasts tūrisma objekts savu brīnumaino nostāstu dēļ. Pokaiņu mežs atrodas 13 kilometru attālumā no Dobeles, braucot Īles virzienā. Tas, izvietojies uz stāviem pauguriem un dziļām ielejām, veido neparasti gleznainu ainavu.Te, sapulcējušies grupās, kaudzēs, akmens upēs un valnīšos, atrodas slavenie Pokaiņu akmeņu krāvumi. Tik liela visu izmēru un formu akmeņu koncentrācija vienuviet rada patiesi neparastu iespaidu. Tas daudziem cilvēkiem liek sajust savdabīgus enerģijas strāvojumus - vieni redz vīzijas, bet citi – uztver informācijas plūsmu. Gidi un Pokaiņu meža apmeklētāji stāsta arī par novērotām anomālām dabas parādībām, savukārt zintnieki, dziednieki un ekstrasensi šo vietu nešaubīgi uzskata par senu svētvietu.

Ja tomēr dzīves pārliecība un zinātniskā pamatojuma trūkums liedz ticību pārdabiskiem brīnumiem, tad apkārtnes miers un iespēja izbaudīt interesantu pastaigu svaigā gaisā iepriecinās jebkuru skeptiski noskaņotu prātu. Galvenais – neaizmirst ērtus apavus, jo takas ved pa paugurainu apvidu, ko sevišķi iecienījuši orientēšanās sporta piekritēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inga 10/29/2015 09:52 Kura tad ir pirmā populārākā atpūtas vieta Latvijā? Līgatnes dabas takas vai Tērvete? Sākumā rakstīts par Līgatni, bet pēc tam garš un plašs apraksts par Tērveti!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.20841813sec.