6 lietas, ko ceļošana sniedz Tev kā personībai

Ceļošana ir nodarbe, kas lielākajai daļai sniedz baudu – pat sapņojot par to vien. Ceļošanu visbiežāk saistām ar piedzīvojumiem, izlaušanos no ikdienas rutīnas, atpūtu, kā arī dvēseles atjaunošanu un piepildīšanu ar jaunām un vērtīgām emocijām. Šīs sajūtas attiecināmas kā uz īstermiņa, tā arī uz ilgtermiņa ceļojumiem.

Daudzi pētījumi sniedz atbildi uz jautājumiem, cik nozīmīgi ir pavadīt laiku ārpus ierastās komforta zonas un kā ceļošana ietekmē ikviena izaugsmi kā personībai. Minēsim Tev sešus atradumus, kas pierāda, ka ceļošana veido jūs par labāku cilvēku.

1.    Jūs vairāk uzticaties.

Pētījums, ko veica Wiljams Meduks (William Maddux), atklāj, kas cilvēki, kas ceļojuši uz dažādām valstīm, pavadot tajās ilgāku laiku, kļuva daudz uzticīgāki. Jaunas vietas, neierasta kultūra un nepazīstama mentalitāte ļauj pielāgoties laikam un notikumiem. Dzīvojot nepārtrauktās šaubās par to, vai viss, kas notiek, ir īsts un patiess, pirmkārt, tiek liegta sajūtu izbaudīšana, esot ceļojumā. Ļaujaties lietu un notikumu plūdumam. Visticamāk, šaubas un neticība cilvēkiem radusies paša prātā. Protams, nav jāaizmirst par piesardzību, bet jaunas valsts iepazīšana ar atvērtu sirdi sniegs visskaistākās atmiņas pēc notikušā ceļojuma.

2.    Jūs kļūstat vairāk atvērti jaunām lietām

Ceļošana ir veids, kā ļauties lietām un jaunai pieredzei, kurā uzdrošināties izmēģināt ko tādu, kas parastos apstākļos nebūtu iespējams. Iesaistīšanās jaunās nodarbēs ir veids, kā izkļūt no ierastās ikdienas dzīves. Ceļā satiktie cilvēki ar citu dzīves pieredzi paplašina redzesloku. Arī Tu, kas ļausies ieklausīties, ieskatīties dziļāk, patiesāk, nerunāsi tikai par sevi, kļūsi par stāstnieku un iedvesmosi ar savu redzējumu citus. Stāsti un jauna pieredze nojauc daudzas robežas. Arī tās, kas radījušas aizspriedumus un spītīgi turējušas jūs tikai un vienīgi komforta zonā.

3.    Ceļošana māca jums atrisināt problēmas

Kāda pētījuma ietvaros vācu studentiem bija lūgts izpildīt testus un pārbaudījumus datorā, lai salīdzinātu, kā ar uzdevumu galā tiek tie, kas ceļo un tiem, kas pavada laiku nekur nedodoties. Tie studenti, kas pavadījuši kādu laiku ārpus valsts vai pat dzīvojuši citā pasaules daļā, ar uzdevumu tika galā par 20 % veiksmīgāk. Pētnieki uzskata, ka laiks, ko cilvēki pavadījuši citās valstīs, ļauj domāt ārpus ierastā rāmja, tādā veidā ļaujot problēmām ieraudzīt  vairākus risinājumus un sniedz veiksmīgāku rezultātu.

4.    Ceļošana iemāca pazemību

Vācu pētījumā tika atklāts, ka studenti, kas bija atgriezušies no citām valstīm, bija kļuvuši daudz pieticīgāki, nekā tie, kas studijas turpināja ierastajā valstī. Pētnieki secināja, ka studenti, kas nonākuši saskarsmē ar atšķirīgu un plašu citādu kultūru, tiem ļauj paraudzīties ar citu perspektīvu uz savu ikdienu un sasniegumiem. Ceļošana liek novērtēt visu to, kas mums ikdienā ir pieejams bez maksas. Arī daloties savas valsts pieredzē ar citu valstu iedzīvotajiem, bieži vien gluži vai ieklausāmies savā iekšējā balsī un ar pazemīgu pateicību novērtējam to, kas mums savā valstī ir dots.

5.    Ceļošana padara jūs laimīgākus

Cilvēki, kas dod priekšroku naudas krāšanai, nevis bezmērķīgai lietu un jaunāko tehnoloģiju pirkšanai, ir daudz laimīgāki jau no apziņas vien, ka par padarīto darbu tas saņems biļeti ar sajūtām, piedzīvojumiem, prieka devu un vēl neatklātu lietu iepazīšanai. Ne velti mēdz teikt, ka ceļojums ir vienīga lieta, ko nopērkot, ikviens kļūst bagātāks.

6.    Jūs kļūstat produktīvāki savā ikdienā

ASV ceļojumu asociācija veica pētījumu, kura rezultāti liecināja par to, ka cilvēki, kas pilnībā neizmantoja savu atvaļinājumu, lai dodos ceļojumā pa savu vai uz citām valstīm, ir daudz neefektīvāki darbinieki, kā tie, kas paplašina savu redzesloku, dodoties ceļojumos un iegūst jaunus iespaidus. Pārtraukumi – pat, ja tie ilgst vien dažas dienas, cilvēkiem liek strādāt ar papildus motivāciju un produktivitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15173101sec.