Uzzini, kuram no 7 ceļotāju tipiem Tu piederi

Ir daudz dažādu ceļošanas veidu un katrs pielāgojams konkrētam cilvēka tipam. Kāds atvaļinājumu izvēlas pavadīt pludmales smiltīs, cits vēlas apskatīt iespaidīgākos tūrisma objektus, vēl kāds tā vien tīko mest līkumu ierastajiem orientieriem un pamest tūristu iecienītās takas, lai meklētu piedzīvojumus. "Latvia Tours" apkopojis septiņus ceļotāju tipus un tiem raksturīgo un atbilstošāko ceļošanas manieri.

Nedēļas nogales ceļotājs

Tātad - jums patīk ceļot, bet vēl vairāk mīlat savu 8h darba dienu, un jūs neesat gatavs izkrist no darba aprites, lai dotos apceļot pasauli uz sešiem mēnešiem? Neuztraucieties, jūs joprojām varat ceļot ar īsiem brīvdienu braucieniem.

Meklējiet lētos aviobiļešu piedāvājumus, izlidojiet piektdienas vakarā un atgriežaties svētdienā, īsā laikā iegūstot visu, ko sniedz ceļošanas burvība pat ļoti īsā laikā.

Visu laiku lielākais nedēļas nogaļu ceļojumu eksperts un iedvesmas avots ir bloga "48houradventure" autors Džastins. Viņš ir Londonā dzīvojošs austrālietis, kas strādā IT un savas brīvdienas pavada lidojot uz dažādiem galamērķiem visā Eiropā. Ja jūtat, ka brīvdienu ceļojumi ir tieši jums, ieskatieties šajā pārsteidzošajā 48h rokasgrāmatā, lai uzzinātu ko var paspēt izdarīt 48h laikā jebkurā pasaules malā.

Ceļojumu mednieki

Izdevīgo piedāvājumu mednieki. Jūs sekojat visām sociālo tīklu vietnēm un aviokompānijām, vienmēr gatavi ķert pēkšņu un izdevīgu ceļojumu vai lidojumu. Ja viegli varat mainīt savu dienaskārtību un esat "priekšnieks" pats sev, tad izdevīgi piedāvājumi ir tieši jums. Bieži vien sociālajos tīklos, vērīgākie ierauga labus piedāvājumus, sapako somas un dodas ceļā. Relatīvi brīviem cilvēkiem, kuri paši var plānot savu laiku, šī ir lieliska iespēja ceļot izdevīgi.

Franču klases ceļotāji ar hobijiem

Ja ikdienā atbildat par visu un stress ir jūsu labākais draugs, tad gluži dabiska izvēle ir bezrūpīgs, komfortabls ceļojums uz kādu no Club Med kūrortiem. Franču kompānija Club Med dibināta pirms vairāk kā 60 gadiem. Tās veiksmes stāsta pamatā ir rūpīgi atlasīti All Inclusive pakalpojumi, īpaši izceļot iespēju ceļojuma laikā attīstīt savas prasmes kādā hobijā pie profesionāliem instruktoriem. Club Med sistēma ir atpūta 75 ekskluzīvās pilsētiņās, piecos kontinentos. Visas pilsētiņas atrodas pašās gleznainākajās un ekoloģiski tīrākajās vietās. Lai gan piedzīvojumu meklētāji uz "viss iekļauts" atpūtniekiem mēdz skatīties no augšas, šāds priekšstats ir maldīgs. No standarta All Inclusive būtiska atšķirība ir šo kūrortu atpūtnieku unikālā iespēja izmantot apmācības ar instruktoru slēpošanā, tenisā, golfā, burāšanā un pat cirka trapecē ar slaveno "Cirque du Soleil".

Šo ceļojumu burvība slēpjas tajā, ka viss jau iepriekš izdarīts priekš jums. Jūs vienkārši izvēlaties, kurā no pasaules skaistākajām vietām jūs gribētu atpūsties un apgūt jaunas prasmes pasaules profesionāļu rokās, un jūsu ceļojumu aģents visu sakārtos. Kopš 2016.gada Club Med kūrortu ķēdes pārstāvji Latvijā ir arī "Latvia Tours".

Backpacking jeb ceļotājs ar mugursomu

Backpacking ir sava veida ierobežota budžeta ceļojums. Nav jābūt gluži hipijam, bet pasaules un kultūru iepazīšanas fanātiķim gan. Šis ceļošanas veids ir krasi pretējs Club med, turklāt visbiežāk iet roku rokā ar ilgtermiņa ceļošanu. Daudzi backpackers ir gados jauni, bet vienmēr ir izņēmumi. Mugursomas ceļojumā līdzi tiek ņemts tikai pats nepieciešamākais. Ceļojums parasti notiek nemitīgā kustībā, dodoties no vienas vietas uz nākamo, meklējot iespējami lētākās naktsmītnes.

Latvijā mazāk sastopama, taču atsevišķās valstīs gluži vai tradīcija jeb saukta par "Gap Year" ir backpacking ceļojums, kurā jaunieši dodas pirms stāšanās augstskolā. Ierasti tas ir gads, kas veltīts pasaules apceļošanai pirms spert kāju tā sauktajā "pieaugušo dzīvē". Nereti šāds ceļojums piesaistīts brīvprātīgo darbam.

Grupu ceļotājs

Valda stereotips, ka grupu ceļojumos dodas tikai gados vecāki cilvēki. Taču patiesībā grupu ceļojums paredzēts tiem, kas meklē vienaudžus jebkurā vecumā ar kopīgām interesēm un aizraušanos. Turklāt nereti vēlme ceļot ir lielāka kā iespējas atrast labu ceļabiedru.

Grupu ceļojums ir piemērots sabiedriskiem, draudzīgiem un atvērtiem ceļotājiem, kurus vilina ne vien skaists un saplānots ceļojums, bet arī ceļabiedri, kas dala kopīgas intereses. Pareiza izvēle arī tiem, kurus baida valodas barjera.

Pasākumu ceļotājs

Sporta fani un mūzikas cienītāji – šis ceļojums ir jums. Jūs lielākos pasaules sporta notikumus un mūzikas festivālus vēlaties apmeklēt klātienē un vērot paši savām acīm. Parasti pasākumu ceļojumu paketes tiek savienotas ar biļeti uz kādu sporta vai izklaides pasākumu un ar kādu citu pakalpojumu, proti, ar viesnīcu, lētu autobusa vai lidojuma piedāvājumu, aizkļūšanai līdz pasākuma norises vietai.

Izglītības tūristi

Izglītības tūrisms ir pilnīgi atsevišķa ceļošanas iespēja, kuru visbiežāk izmanto skolēni un studenti. Mācības ārzemēs vai vasaras svešvalodu kursi ir vēl viens variants kā apvienot lietderīgo ar patīkamo. Mācības ārzemēs vienmēr ietver iespēju iepazīt jaunu kultūru un vietu, turklāt mērķtiecīgākie parasti spēj mācības apvienot ar tuvākās apkārtnes apceļošanu.

Atrašanās konkrētā valstī paver citas un bieži vien lētākas iespējas aizceļot uz kaimiņvalstīm. Turklāt mācības ārzemēs vienmēr nodrošina atrašanos daudznacionālā vidē, kas bieži rezultējas ne vien jaunās valodas zināšanās, bet arī jaunos draugos no dažādām pasaules malām, kas vienmēr mudina aizbraukt ciemos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35888195sec.