ES tuneļa šķērsošana izvēršas par farsu

 
 

Divi ēģiptieši Krievijā gaida tiesu pēc vairākiem mēģinājumiem izrakties cauri dažādām Eiropas robežām, izmantojot tikai kurpju uzvilkšanai paredzētās lāpstiņas.

 

Aptuveni 20 gadus vecie vīrieši rakšanu uzsāka Baltkrievijā un izraka tuneli zem Polijas robežas.

Tomēr Polijā viņi apmaldījās un nonāca tur, kur savu ceļu bija sākuši – pie dzeloņstieplēm.

Ēģiptieši domāja, ka tagad skatās pāri Vācijai, un atkārtoja savu triku vēlreiz. Bet tā vietā, lai nokļūtu Vācijā, viņi atklāja, ka ir atgriezušies atpakaļ Baltkrievijā.

Dažas minūtes vēlāk abus vīriešus arestēja Baltkrievijas robežsargi, piespriežot viņiem 10 dienas cietumā.

 

Baltkrieviju no Eiropas Savienības atdala kilometriem gara dzeloņstieple, sargu torņi, automātiskās sirēnas un spēcīgas meklētāj ugunis.

Ēģiptieši rakšanai neizmantoja lāpstas, tāpēc, ka uzskatīja, ka lāpstu iegāde apkārtnes veikalos uzreiz varētu viņus atmaskot.

Abi ēģiptiešu vīrieši ceļoja uz Baltkrieviju no kaimiņvalsts Krievijas, kur viņi ieradās ar tūrista vīzām pirms dažiem mēnešiem.

 

Otrais mēģinājums

Tomēr pat iespējamais apcietinājums nelika pārim apstāties.

 

Kad Baltkrievijas varas iestādes vīriešus atbrīvoja un novietoja vilcienā atpakaļ uz Maskavu, amatpersonas cerēja, ka ēģiptieši vairs neatgriezīsies.

Tomēr abi vīrieši nolēca no vilciena simts jūdžu attālumā no Krievijas galvaspilsētas un nolēma veikt vēl vienu mēģinājumu.

 

Šoreiz viņi izvēlējās robežu starp Krieviju un Ukrainu. Tomēr viņiem pagalam neveicās. Krievijas robežsargi arestēja ēģiptiešus jau labu brīdi pirms viņi nokļuva Ukrainas tuvumā.

Pašlaik abi vīrieši atrodas pirmstiesas izmeklēšanas cietumā Krievijā un viņus sagaida ilgstošs tiesas process. Ja ēģiptieši tiks notiesāti, tad viņiem draud ievērojams naudas sods un deportācija atpakaļ uz Ēģipti.

 

Šoreiz policijas darbinieki iespējams viņus eskortēs visu ceļu līdz pat lidmašīnai Maskavas Šeremetjevas starptautiskajā lidostā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72964978sec.