Atklāta vēstule no GoAdventure Latvijas filiāles portālam Travelnews.lv [1]

Aivaram Mackevičam

BalticTravelnews.com direktoram

Portālā www.Travelnews.lv 22.06.2011. tika publicēts raksts par Igaunijas tūroperatora Estour maksātnespēju, un kontekstā ar šo notikumu ir pieminēts arī tūroperators GoAdventure Latvia, kā arī tika publicēti GoAdventure Latvia divu konkurentu - Novatours un TezTour – komentāri par situāciju Igaunijas tūroperatotu tirgū.

Publicētajā materiālā lasītājiem GoAdventure Latvia tiek raksturots kā mazs tūroperators no Igaunijas, tas strādā ar dempinga cenām, tāpēc tā pastāvēšana nevar būt ilglaicīga.

Jebkura masu informācijas līdzekļa uzdevums ir sniegt lasītājam objektīvu informāciju, tāpēc mums nav skaidrs, kāpēc netika prasīts GoAdventure viedoklis, kas šajā situācijā, mūsuprāt, liecina par portāla ieinteresētību sniegt neobjektīvu un nepilnīgu viedokli, tādā veidā aktīvi līdzdarbojoties darbībās, kurām ir negodīgas konkurences pazīmes, proti, nepatiesas, nepilnīgas vai izkropļotas informācijas izplatīšana par citu tirgus dalībnieku, kas var šim tirgus dalībniekam nodarīt zaudējumus.

Tāpēc, ja portāls atbalsta godīgu konkurenci, tad tam nekavējoties ir jāpublicē GoAdventure viedokli šajā jautājumā:

GoAdventure nevēlas iesaistīties diskusijā par tūroperatora Estour maksātnespējas cēloņiem, jo GoAdventure rīcībā nav Estour piekrišana šādas informācijas izplatīšanai. Vienīgais, ko GoAdventure vēlas pateikt attiecībā uz Estour – šis Igaunijas tūroperators nekad nav nodarbojies ar tūroperatora darbību Latvijas teritorijā, un tas, ka Estour bija izveidojis mājas lapu ar .lv beigās, nav pierādījums, ka Estour sniedza tūrisma pakalpojumus Latvijā. Tāpēc ar tādiem pašiem panākumiem mēs portālā www.travelnews.lv varētu komentēt arī kāda Ķīnas vai Senegālas tūroperatora maksātnespēju.

Savukārt par GoAdventure un tās Latvijas filiāli lasītājiem vēlamies sniegt daudz plašāku informāciju.

GoAdventure ir tūrisma kompānija, kas ietilpst starptautiska tūrisma holdinga „TH&C” sastāvā, kas pašlaik apgūst Baltijas un Skandināvijas tirgu tieši ar GoAdventure zīmolu, līdz ar to kompāniju nevar identificēt tikai kā Igaunijas, kā tas norādīts rakstā, vai pat tikai Baltijas tūroperatoru, kāds, piemēram, ir rakstā minētā kompānija Novatours. Sīkāk par holdingu „TH&C” skatīt http://thc.ru/.

Kas attiecas uz pārmetumiem par dempinga cenām, tad cenu politika ir GoAdventure mārketinga stratēģijas mehānisma sastāvdaļa, un tā ir balstīta uz GoAdventure darbību ilgtermiņā. Mēs apzināmies, ka mēs piedāvājam cenas, kas ir zemākas par konkurentu Latvijā cenām, bet mēs tāpat apzināmies, ka tās nav mazākas par pakalpojuma sniegšanas izmaksām un nav mazākas par cenām, par kādu līdzīgi pakalpojumi tiek pārdoti citās Eiropas Savienības valstīs. Cenu salīdzinājumam esam sagatavojuši informāciju, kas iegūta šā gada 30.jūnijā no tabulā norādīto tūroperatoru interneta lapās ievietotās informācijas:


Tāpēc GoAdventure kategoriski nepiekrīt jebkādām spekulācijām par GoAdventure dempingu tirgū. TezTour, Novatours tendenciozie komentāri liecina, ka GoAdventure ienākšana Latvijā ir radījusi konkurenci tirgū, kuru līdz šim TezTour, Novatours un citas kompānijas uzskatīja par savu slēgtu tirgu. Patērētājs, kurš skaita savu naudu, piekritīs, ka GoAdventure ienākšana tirgū no konkurences viedokļa viennozīmīgi ir vērtējama pozitīvi.

Vēlamies uzdot Latvijas tūristiem – portāla lasītājiem – jautājumu, vai viņi ir pārliecināti, ka pērkot tūrisma pakalpojumu no tiem pašiem rakstā pieminētajiem Novatours un TezTour viņi nepārmaksā?

GoAdventure Latvijas filiāle

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews.lv redakcija 07/01/2011 09:58 Paldies, par Jūsu viedokli! Travelnews.lv redakcijas jautājumi tika nosūtīti ar e-pasta starpniecību, ko esat e-pastā arī apstiprinājuši, arī GoAdventure pārstāvniecībai Latvijā, taču atbildes uz mūsu jautājumiem neesam saņēmuši. Taču šodienas atklātajā vēstulē ir tikai daļa no mūsu jautājumiem atbildēti. Mēs saprotam GoAdventure uztraukumu, taču Latvijas tūrisma tirgus ir arī satraucies par biežajiem Igaunijas tūroperatoru bankrotiem. Mēs priecājamies, ka Go Adventure Latvija steidz sniegt savu redzējumu. Mēs sagatavosim atbildes vēstuli un publicēsim to!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99460602sec.