Atpakaļ skolas solā – mobilās aplikācijas skolēniem un vecākiem

Jaunais mācību gads jau sācies, tāpēc, lai vecāki bērnu dabisko interesi par tehnoloģijām un mobilajām ierīcēm ievirzītu jaunu zināšanu apguvē, Samsung Electronics Baltics apkopojis piecas labākās dažāda vecuma skolēniem un viņu vecākiem radītās aplikācijas.

Sākumskolēniem

Saziņa pāris klikšķu attālumā

Pirmā skolas diena ir satraucošs brīdis ne tikai sākumskolēniem, bet arī viņu vecākiem. Vienmēr būt lietas kursā par atvases atrašanās vietu palīdzēs aplikācija TriClick. Tā ar trīs klikšķu palīdzību ļauj skolēnam nosūtīt vecākiem paredzētu ziņu par savām ikdienas gaitām – "Eju mājās", "Izmācījos", "Esmu ar draugiem" un "Esmu mājās", kā arī ar smaidiņu izvēlni iespējams vecākus informēt par savu noskaņojumu.

"TriClick" ļaus ne tikai saglabāt sirdsmieru, bet arī iemācīs bērnam uzņemties atbildību un patstāvību. Iespēju padot ziņu par savām gaitām "klusām" novērtēs abas puses, jo vecāki ne vienmēr var atbildēt uz bērnu zvaniem un otrādāk.

Pamatskolēniem

Trīs vienā jeb Wolfram Alpha tiešsaistes meklētājs

Tiešsaistes meklētājs Wolfram Alpha biznesa vietnē Business Insider tiek dēvēts par interneta vēsturē noderīgāko vietni, jo tajā informāciju vienuviet var atrast apstrādātā veidā. Mājaslapa un mobilā aplikācija piedāvā iegūt vispārīgas vai padziļinātas zināšanas dažādos mācību priekšmetos un tēmās, apvienojot sevī meklētāju, enciklopēdiju un kalkulatoru. Piemēram, attālumu no Marsa līdz Zemei varēsi uzzināt ar dažiem klikšķiem, netērējot laiku dažādu resursu izpētē.

Sākotnēji Wolfram Alpha tika radīta kā tiešsaistes matemātikas programmatūra, kuras galvenā funkcija bija vienādojumu atrisināšana, tāpēc tā īpaši noderīga būs tiem, kuriem eksakto priekšmetu apgūšana rada grūtības. Tā kā vietne ir angliski, tās lietošana var kļūt par labu treniņu arī valodas apguvei.

Mācies vai atkārto valodu zināšanas ar spēles elementiem

Duolingo mobilā aplikācija ir viens no populārākajiem bezmaksas izglītības rīkiem, kas noderēs ne tikai skolēniem, bet arī viņu vecākiem, kuri vēlas mācīties, atkārtot vai padziļināt zināšanas kādā no svešvalodām. Lietotne ļauj pakāpeniski apgūt 19 dažādas valodas – angļu, spāņu, vācu, zviedru, krievu ir tikai populārākās no tām. Duolingo veidots ar spēles elementiem, piemēram, lietotājs par katru pareizi atbildētu jautājumu saņem pieredzes punktus, kurus vēlāk iespējams izmantot virtuālajā veikalā.

Savukārt gramatikas likumu padziļinātai izpratnei ieteicams izmantot maksas aplikāciju Rosetta Stone vai Babbel.

Safety Screen aplikācija redzes aizsardzībai

Lietojot mobilās ierīces, svarīgi tās turēt pareizā skatīšanās attālumā. Lai mazinātu vecāku raizes, ka bērni tās novieto pārāk tuvu acīm, Samsung radījis mobilo aplikāciju Safety Screen. Lietotnei ir sejas atpazīšanas programmatūra, kas ekrānu ļaus atbloķēt tikai tad, kad ierīce atradīsies minimāli noteiktajā 50-70cm attālumā. Safety Screen ierīcēs darbojas fonā, un, lai pasargātu savas atvases, vecāki tai var uzlikt paroli, kas neļauj aplikāciju izslēgt.

Vidusskolēniem

Sasniedz jaunas virsotnes ar Peak

Interaktīvais prāta treniņš Peak ir labs tradicionālo sudoku vai krustvārdu mīklu aizstājējs. Šobrīd tai jau ir vairāk nekā miljons lietotāju visā pasaulē. Personalizētā apmācību lietotne izstrādāta, lai palīdzētu lietotājam uzlabot savas kognitīvās spējas – atmiņu, uzmanību, analītisko domāšanu, prāta asumu un valodas prasmes. Regulāri 15-20 minūšu smadzeņu treniņi skolēniem palīdzēs ikdienā, apgūstot dažādus mācību priekšmetus un risinot uzdevumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24628901sec.