Labdarības akcijā 40 bērni saņems inovatīvu rehabilitāciju

Noslēdzoties labdarības akcijai, “Fazer Latvija” sadarbībā ar rehabilitācijas centru “Poga” palīdzēs 11 bērniem ar kustību traucējumiem iziet rehabilitācijas kursu ar īpaši inovatīvu gaitas trenēšanas robotu, savukārt 29 bērni saņems iespēju apmeklēt ārstnieciskās masāžas kursus, kas sekmēs mazo pacientu iesākto ceļu pretim pilnvērtīgākam un kustīgākam dzīvesveidam.

“Nesen īstenotais rehabilitācijas centra pētījums atklāja, ka 13% Latvijas iedzīvotāju ģimenē, radu, draugu vai paziņu lokā ir bērni ar kustību traucējumiem, un 26% apjautāto pašiem ir bijusi saskarsme ar rehabilitācijas sistēmu, kuru puse no tiem vērtē neapmierinoši. Apzinoties, ka visu bērnu rehabilitācijai valsts līdzekļu nepietiek, kopā ar mazumtirdzniecības tīklu „Maxima Latvija” un arī “Fazer Latvija” īstenojām labdarības akciju visā valstī, lai veicinātu rehabilitācijas nozares attīstību bērniem ar kustību traucējumiem un sabiedrības izpratni par bērnu vajadzībām un viņu integrāciju sabiedrībā,” stāsta labdarības portāla “Ziedot.lv” vadītāja un bērnu rehabilitācijas centra “Poga” pārstāve Rūta Dimanta.

Pateicoties “Fazer Latvija” dalībai akcijā, saņemts ziedojums 11 850 eiro apmērā, kas mazajiem pacientiem palīdzēs apmeklēt inovatīvos gaitas treniņus un ārstnieciskās masāžas kursus. “Daudziem no mums šķiet pašsaprotami pašiem aiziet pēc tējas krūzes, nokāpt lejā pa kāpnēm vai aizskriet pakaļ bumbai. Tomēr bēdīgi lielai daļai bērnu šīs lietas ir nopietns izaicinājums. Tādēļ katrs solītis, ko bērns spers, pat mazākais palēciens vai īsa tipināšana mammas skavās, ko būs palīdzējusi sasniegt rehabilitācija, būs liela uzvara. Uzvara, kuru palīdzēja sasniegt tik daudzi,” par plašo sabiedrības līdzdalību akcijā stāsta “Fazer Latvija” pārstāve Inga Jirgensone. “Esam pateicīgi visiem maizes zīmola “Dzīvā” cienītājiem, kuri atsaucās un palīdzēja mums sasniegt mērķi, lai stiprinātu bērnus un viņu vecākus,” iegādāto 592 548 maizes kukulīšu skaitu komentē Inga Jirgensone.

“Stefānija, pateicoties saņemtajam ziedojumam, var apmeklēt gaitas nodarbību kursu un saņemt regulāru masāžu. Tā kā meita ikdienā pārvietojas ar staiguļa un ratiņkrēsla palīdzību, gaitas robota nodarbībās Stefānija mācās pareizi likt soļus un kāpšanas pa kāpnēm refleksu,” stāsta 14 gadus vecās Stefānijas mamma Valentīna. “Arī masāža Stefānijai ir nepieciešama, lai ķermenis nebūtu tik sasprindzis un vingrojumus spētu izpildīt pareizi un sasniegtu gaidīto rezultātu. Esam ļoti pateicīgi par iespēju mazajai nodrošināt tik ļoti nepieciešamās nodarbības un masāžas. Stefānija ir apņēmības pilna uzlabot savu fizisko stāvokli, un jau sasniegtie rezultāti priecē. Ģimenei ar saviem līdzekļiem nebūtu iespējams apmaksāt terapiju, tāpēc ļoti pateicamies par līdzcilvēku atbalstu. Mīļš paldies ziedotājiem,” noslēdz Valentīna.

Akcijas ietvaros 11 bērni saņems iespēju bez maksas apmeklēt rehabilitācijas kursu ar inovatīvo “G-EO System” robotu, veicinot gaitas trenēšanu un tās precīzu modulēšanu. Šī ir unikāla rehabilitācijas iekārta, kas nodrošina atgriezeniskās saites veidošanos ar centrālo nervu sistēmu. Smadzenēs veidojas jauni impulsa pārvades ceļi, kā rezultātā bērni var iemācīties jaunas kustības vai atjaunot zaudētās. Robota sistēma dod iespēju trenēt gaitu ne tikai pa līdzenu virsmu, bet arī imitēt kāpšanu pa kāpnēm uz augšu un uz leju.

Ārstnieciskās masāžas kursus bez maksas varēs apmeklēt 29 bērni, masāžas rezultātā stiprinot muskuļus un locītavas, nostiprinot saites un cīpslas, kā arī pastiprinot centrālās nervu sistēmas regulējošās un koordinējošās funkcijas un stimulējot reģenerāciju un perifēro nervu atjaunošanos.

Akcijas īstenotāji atgādina, ka ziedot bērnu ar kustību traucējumiem atbalstam iespējams arī turpmāk “Ziedot.lv” mājaslapā: http://www.ziedot.lv/bernu-rehabilitacija-latvija-2643.

Par “Fazer Latvija”:

“Fazer Latvija” ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – “Fazer” un “Druva”. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. “Fazer Kefīra baltmaize” atzīta par veiksmīgāko produktu maizes kategorijā 2016. gadā Latvijā un šobrīd ir ceturtā pirktākā baltmaize. 2015. gadā Ogrē darbu sāka jauna, mūsdienīga kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. “Fazer” saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes “Karl Fazer” un “Geisha”, tiek ražoti Somijā. 2016. gadā “Fazer Latvija” apgrozījums bija 24,23 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19953012sec.