Ieteikumi gardumiem Latvijas dzimšanas dienas svinību galdam

Tuvojoties Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienai, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas Virtuve” autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi gatavojot ko gardu svētku galdam. Trīs idejas, kas lieliski iederēsies kā svinīgs akcents svētku maltītei.

Svētku burkānkūka

Izejvielas pamatnei:

●    250 ml eļļas

●    145 g cukura

●    3 olas

●    540 g burkānu (5-6 burkāni)

●    110 g sakapātu valriekstu

●    375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

●    2 ēd. k. cepamā pulvera

●    0.5 tējk. cepamās sodas

●    2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)  

Izejvielas glazūrai:

●    30 g sviesta istabas temperatūrā

●    80 g krēmsiera istabas temperatūrā

●    1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)

●    240 g pūdercukura

●    Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs

Gatavošana:

1)    Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.

2)    Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.

3)    Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.

4)    Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.

5)    Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet iekšā sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.

6)    Gatavojiet glazūru - saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.

Cepumi ar sēkliņām

Izejvielas (20 cepumiem):

●    100 g sviesta istabas temperatūrā

●    50 g cukura (vislabāk - gaišais muskovado cukurs)

●    2 ēd. k. medus vai cukura sīrupa

●    1/2 tējk. dzeramās sodas

●    2 ēd. k. karsta ūdens

●    125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

●    50 g kokosriekstu skaidiņu

●    100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu

●    75 g dažādu sēkliņu - ķirbju, saulespuķu, sezama

●    60 g šokolādes dekorēšanai

Gatavošana:

1)    Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklājiet ar cepamo papīru.

2)    Dziļā pannā vai katliņā lieciet sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsildiet un maisot sagaidiet līdz cukurs izkusis. Mazā trauciņā sajauciet sodu ar karstu ūdeni, pievienojiet pannas saturam un samaisiet.

3)    Bļodā samaisiet miltus, kokosriekstu skaidiņas un sēkliņas. Pievienojiet pannas saturam un samaisiet. Izmantojot karoti, veidojiet apaļus cepumiņus un lieciet tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).

4)    Cepiet krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplaciniet ar karotes apakšpusi. Atdzesējiet tos, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns cepumi būs ļoti mīksti. Viegli pārslakiet ar izkausētu šokolādi.

Vafeles ar ogu mērci

Izejvielas (6-7 vafelēm):

●    100 g sviesta istabas temperatūrā

●    4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma

●    100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

●    1.5 ēd. k. 25% krējuma

●    1/4 glāze piena

●    30 g cukura

●    šķipsniņa sāls

●    izkausēts sviests cepšanai

Izejvielas mērcei:

1.    250 g jāņogu (vai citu ogu)

2.    1 ēd. k. citronu sulas

3.    1 ēd. k. cukura vai medus

4.    1 banāns

Gatavošana:

1)    Uzputojiet olu baltumus stingrās putās.

2)    Saputojiet sviestu un cukuru, tad pievienojiet olu dzeltenumus. Pēc tam lieciet klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus. Putojiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.

3)    Uzkarsējiet vafeļu pannu, iesmērējiet to ar izkausēto sviestu. Vafeles cepiet zeltaini brūnas, pasniedziet siltas ar ogu mērci.

4)    Mērci gatavojiet, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas.

Lai gardi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.02.2018 - 30.01.2018 Mazā grupā pa Azoru salām Jēkaba Ceļojumi
Azoru salas ir galamērķis dabas mīļotājiem, jo šeit ir apskatāmi dažādu formu ezeri, okeāns, termālie ūdeņi, tējas plantācijas un vulkānu | Skatīt vairāk
Latvija 1373 EUR
Mazā grupā pa Azoru salām Jēkaba Ceļojumi
Azoru salas ir galamērķis dabas mīļotājiem, jo šeit ir apskatāmi dažādu formu ezeri, okeāns, termālie ūdeņi, tējas plantācijas un vulkānu | Skatīt vairāk
1373 EUR
Šanhaja un Pekina Jēkaba Ceļojumi
Ķīna nav valsts - tā ir pavisam cita pasaule. Teiksmainu pūķu un neparastas auras zeme, kas aug un attīstās prātam neaptveramā ātrumā. Ir vērts | Skatīt vairāk
1595 EUR
Dalailama, Rērihs un Mazā Indijas Šveice Jēkaba Ceļojumi
Indijas ziemeļi ir bagāti ar krāšņām dabas ainavām. Te ir pārmēru augstas kalnu virsotnes, pārmēru zilas debesis, pārmēru liels skaistums. Dodies | Skatīt vairāk
1835 EUR

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2018 www.turismabizness.de | Design & maintenance © 2000 - 2018 1st-studio.com

 
Total Timed::0.08740497sec.