Travelnews.lv apmeklē «Questroom.lv» izlaušanās istabu

Pirmo reizi par tādām "izlaušanās istabām" jeb "Escape Rooms" uzzināju pirms aptuveni 4-5 gadiem, kad vienas tādas atvēršanos izlasīju Ryanair žurnālā, lidojot uz Briseli. Tolaik nodomāju "mmm, nav slikta ideja, cerams, ka arī Latvijā kas tāds parādīsies"...

Un kā nu ne - pēc pāris gadiem notika "sprādziens" un Rīgā šādas izklaides vietas radās kā sēnes pēc lietus - atlika tikai izvēlēties uz kuru iet. Zinu pāris cilvēkus, kas gāja teju uz ikvienu, kas Rīgā atvērās - teju kā jaunu restorānu mīlētāji. Un jā, viņus var saprast - šīs istabas ir labs laika pavadīšanas veids draugu grupā! Paši gan ar draugiem līdz šim esam bijuši uz kādiem 4 - 5 kvestiem - līdz ar to kāda pieredze ir, bet par ekspertiem sevi nedēvētu.

Kad mūs uzrunāja questroom.lv, aicinot apmeklēt kādu no viņu piedzīvojumiem, uzmetām aci viņu piedāvājumam un visai ātri piekritām - jo izvēles iespējas ir plašas - kopumā 10 dažādi kvesti. Par savu izaicinājumu izvēlējāmies "Loterijas Laupīšanu", kas likās "paceļams", visai interesants un iepriekš nespēlēts!

Ātra reģistrācija, apstiprinājums - un atliek tikai tikties ar draugiem pie norādītās adreses.

Mums gan kvests sākās nedaudz ātrāk, jo kādas 10 minūtes nespējām atrast pareizo ēku, kurā bija mūsu meklētā "izlaušanās istaba". Bet labi, ka bijām laicīgi - neko nenokavējām un mūs sagaidīja smaidīgā Luīze, kas par mūsu maldīšanos pasmējās ar mums. Noskaidrojām, ka kvestus esam jau iepriekš spēlējuši, īsa instrukcija par to ko vajadzētu un ko nevajadzētu aiztikt istabās, ka spēku nekur pielietot nav nepieciešams, kā arī laba vēlējumi - un devāmies savā stundas piedzīvojumā.

Par pašu istabu neko daudz nerakstīšu - tas tā, lai nesabojātu piedzīvojumu kādam, kas grasās to apmeklēt. Bet, viennozīmīgi bija ļoti interesanti. Vienā vai divās vietās gan "iestrēgām", jo bija nepieciešama vairāk "out of the box" domāšana, bet ar pāris padomiem tikām tālāk. Visi kā viens domājam, ka nav nekādas jēgas "iestrēgstot" neprasīt palīdzību, jo tas nozīmē, ka kvests praktiski ir beidzies - padomā 10-15 minūtes, ja netiec tālāk, palūdz palīdzību.

Šī istaba izcēlās ar to, ka bija vairākas istabas, kā arī tas, ka viss ir acu priekšā - nav panikā jāmeklē kādi noslēpti cipari, vairāk tie ir vienkārši jāpamana.

Un jā - svarīgākais ir tas, ka stundas laikā arī izkļuvām no slepenās istabas!

Pēc kvesta nedaudz parunājām arī ar Luīzi - viņa pastāstīja, ka, lai arī pati jau pusotru gadu strādā "izlaušanās istabās", pati arī labprāt apmeklē tās - gan savas kompānijas veidotās, gan arī konkurentu veidotās. Tas esot tāda kā profesionālā interese, ne tikai azarts un vēlme "iziet istabas" - redzēt ko citi piedāvā. Protams, jautājām arī par to, kas ir vissmieklīgākā situācija, kurā cilvēki "ieberzušies". Tādas vienas īsti neesot, bet visai regulāri cilvēki izdomājot darīt lietas, ko viņiem nevajadzētu darīt, kā arī cenšas spēli "apmānīt". Piemēram, kādreiz Luīze redzējusi, ka cilvēki kāpj viens otram uz pleciem, lai tiktu uz kāda skapja, uz kura nemaz līst nevajadzetu. Tāpat ik pa laikam kāds no spēlētājiem atstāj kādas savas piezīmes (kuras parasti nav saistītas ar spēli un nekādu palīdzību nedod) - tas, savukārt kādreiz traucē nākamajiem spēlētājiem izlausties, jo tie cenšas ievadīt kodus vai sekot piezīmēm, kam nav nekādas saistības ar spēli.

Vaicājot cik grūti ir izsekot līdzi visām istabas mantām - nu tā, lai viss būtu savās vietās un spēlē nekas netrūktu, Luīze sacīja, ka to spēles administrators iemācas visai ātri un tad jau ar savu "ērgļa aci" iespējams visu pamanīt.

Questroom.lv uz kādu brīdi ir pieejamas milzīgas atlaides - iespējams apmeklēt istabas par pusi cenas (50 eiro vietā 25 un 35 eiro vietā 18). Mēs noteikti līdz akcijas beigām aiziesim vēl kādu reizi vai divas! Izaicini arī Tu savus draugus, ģimeni vai kolēģus! :)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13568401sec.