Internetā var noskatīties «Latvijas gredzena» koncertu ierakstus

VSIA "Latvijas Koncerti" sadarbībā ar Latvijas Televīziju piedāvā noskatīties Latvijas valsts simtgades vērienīgākā mūzikas projekta – "Latvijas gredezns" koncertu ierakstus vietnē latvijaskoncerti.lv.

Latvijas valsts simgadei pārliecinoši pretī ritinājās diriģenta Sigvards Kļavas vadītais vērienīgais mūzikas projekts - "Latvijas gredzens", izceļot un parādot katra Latvijas novada īpatnības, kultūras bagātības un enerģiju.

Latgales dzīves garšu no kristīgās domāšanas līdz tautas dzīves ziņai un tradīcijām varēja izbaudīt koncertizrādē "Rakstiem un skaņai". Līdz ar Latvijas Radio kori, kura mūziķi ne tikai dziedāja, bet arī spēlēja un runāja latgaliešu valodā, koncertizrādē tika iesaistīti etnomūziķi un vietējie katoļu priesteri. Gleznieciski skaistās Latgales ainavās kori iekomponēja videomāksliniece Katrīna Neiburga. Skatuves vidi sakārtoja scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, izrādi izgaismoja mākslinieks Egils Kupčs, režisore Inese Mičule pati bija stāstniece un virpināja dūceni skatuves priekšplānā.

Savukārt "Kurzemes gredzena" mākslinieciskā koncepcija īstenojās lielkoncertā "Pūt, vējiņi", kura saturs veidojās ap tautas dziesmas "Pūt, vējiņi" garīgo un melodisko telpu. Lielkoncertā piedalījās Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Liepājas Simfoniskais orķestris, pianists Vestards Šimkus, koklētāja Laima Jansone, etnomuzikologs Oskars Patjanko, etnogrāfiskie ansambļi "Saucējas" un "Suitu sievas", aktieris Kaspars Znotiņš, kā arī Dūdinieki – Māris Jēkabsons, Ieva Nīmane, Eduards Klints, Kārlis Alberts Klints, Nils Jumītis.

Muzikālajā izstādē "Kalns uz augšu ies" Vidzeme tika atspoguļota kā gara spēka vieta, kā Latvijas kultūras sakņu vietu, Valsts karoga un Himnas šūpulis, Dziesmu svētku pirmsākumu vietu, dzejnieku, rakstnieku, komponistu, mākslinieku, skolotāju ideālās Latvijas sapņojumu un iedvesmas zeme. Muzikālajā izstādē piedalījās Latvijas Radio koris, solists Daumants Kalniņš, ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis, akordeonists Artūrs Noviks un pianists Rihards Plešanovs. Vizuālās koncepcijas un realizācijas autori - Dd studio.

"Zemgales gredzena" kino koncertā "Vēstures palos" muzikālā ceļojumā satikās Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbenda grupa, mūziķi - brāļi Oskars un Raimonds Petrauski, kā arī laikmetīgās dejas mākslinieki Lilija Lipora un Guntis Spridzāns. Libretu radīja dzejniece Inese Zandere. Viņa atklāja Zemgales garīgo auglību caur Aspazijas, Annas Brigaderes, Jāņa Jaunsudrabiņa, Māras Zālītes dzejas un prozas spēku. Koncerta emocionālā kulminācija bija Knuta Skujenieka dzeja, kas skanēja Pētera Vaska mūzikā. Režisors - Roberts Rubīns.

Vērienīgā koncertcikla "Latvijas gredzens" turpinājumā izskanēja muzikālā izrāde "Rīgas gredzens". Izrādes atslēga bija radošais gars, kas atklājās dzejnieku  Aleksandra Čaka un Ojāra Vācieša, kā arī komponistu Artura Maskata un Ulda Stabulnieka stāstā par dažādo Rīgu. Pilsētas dzīvi mūzikā un dzejā izstāstīja aktieris Andris Keišs, dziedātājs Jānis Strazdiņš, Latvijas Radio koris, diriģents Sigvars Kļava, scenogrāfe un tērpu māksliniece Ieva Jurjāne,  režisors Viesturs Kairišs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56174517sec.