Pirmoreiz Latvijā ceļojumu apdrošināšanas polisēs iekļauj Covid-19 risku

Ar Covid-19 saistītie ierobežojumi mazinās: tūrisma nozarē par to galvenokārt liecina pakāpeniska robežu atvēršana.

Aviosabiedrības atkal atsāk piedāvāt lidojumus, un daudzi Latvijas iedzīvotāji apsver iespēju doties tuvākos vai tālākos ceļojumos. Reaģējot uz aktuālo situāciju un rūpējoties par iedzīvotāju drošību negaidītās situācijās, kas varētu rasties saistībā ar Covid-19, apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) līdz vasaras beigām ceļojumu apdrošināšanas polisēs iekļauj unikālu riska segumu gadījumos, kad ceļotājs saslimst, "iestrēgst" citā valstī vai plāno doties uz Ukrainu, kur iebraukšanai nepieciešams uzrādīt Covid-19 apdrošināšanu.

 Pandēmijas laikā daudzās pasaules valstīs medicīniskos izdevumus par ārstēšanos apmaksā valsts saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijām par palīdzības sniegšanas nosacījumiem Covid-19 infekcijas gadījumos. Taču šāda prakse ir spēkā ne visās valstīs, tostarp, piemēram, Turcijā un Ukrainā. Turklāt nereti cilvēkam vēl svarīgāka par medicīnisko palīdzību ir iespēja atgriezties mājās, ja tiek atteikta iekāpšana lidmašīnā, kā arī nodrošināties neparedzētu izdevumu gadījumos, ja pēc kontakta ar saslimušo ārzemēs jāatrodas karantīnā.

Ja vajadzīga repatriācija, jāpaliek karantīnā vai atteikta iekāpšana lidmašīnā

Papildu segums BALTA ceļojumu apdrošināšanas polisēs segs medicīnisko palīdzību gadījumos, kad to nenodrošina attiecīgā valsts saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijām par palīdzības sniegšanas nosacījumiem Covid-19 infekcijas gadījumos, repatriāciju jeb atgriešanos Latvijā, ieskaitot slimnieku transportēšanu, bērnu repatriāciju, ja vecāki ārstējas ārzemēs, kā arī medicīnisko transportu ar limitu 5 000, 10 000 vai 15 000 eiro vērtībā atkarībā no izvēlētās polises tipa.

"Lai gan daudzi pagaidām vēl ir piesardzīgi attiecībā uz iecerēm doties ceļojumos, arvien biežāk dzirdams par Latvijas iedzīvotājiem, kas jau devušies ārpus valsts robežām vai plāno to darīt – kādam nebūs citas izvēles, jo jāpilda darba pienākumi, cits nevēlēsies atcelt ilgi gaidīto sapņu ceļojumu. Daudziem šie trīs mēneši kopš robežu slēgšanas ir izrādījies īsts pārbaudījums: cilvēki ir pieraduši pie neierobežotas pārvietošanās, tāpēc steidz atgūt iekavēto. Lai kāds būtu iemesls, mēs vēlamies sniegt drošības sajūtu ikvienam, kas dosies ārpus Latvijas robežām, tāpēc šovasar mūsu klientu ceļojumu apdrošināšanas polisēs un tālbraucēju šoferu apdrošināšanas polisēs ir iekļauts papildu segums Covid-19 risku apdrošināšanai, kura aizsardzības apjoms atkarīgs no izvēlētā polises veida," skaidro Ludmila Ščegoļeva, BALTA Personu produktu vadītāja un risku parakstītāja, norādot, ka šis segums radīs lielāku drošības sajūtu ceļotājiem, plānojot ceļojumu un atrodoties ārzemēs.

Tāpat Covid-19 segums ietver ceļojuma atcelšanas vai pārtraukšanas risku Sudraba, Zelta vai Platīna polisēs, kas dod papildu drošību pirms ceļojuma vai tā laikā. Apdrošinātājs segs ceļojuma atcelšanas risku, kompensējot izdevumus par rezervēto viesnīcu, biļetēm utt., ja cilvēks pirms izbraukšanas saslimis ar Covid-19 vai ir nonācis karantīnā. Savukārt nonākot karantīnā ceļojuma laikā, BALTA segs izmaksas līdz 50 eiro dienā par pierādāmajiem izdevumiem (piemēram, viesnīcas rēķinu).

"Unikāls segums Zelta un Platīna polisēm ir neielaišanas lidmašīnā vai citos transporta līdzekļos risks, kā arī gadījumi, kad cilvēkam tiek liegta iebraukšana valstī, ja, piemēram, lidostas darbinieks uzskata, ka cilvēks ir saslimis ar Covid-19. Tas pats attiecas uz gadījumiem, kad, piemēram, cilvēks ceļojuma priekšpēdējā dienā saskaras ar Covid-19 slimnieku un netiek atpakaļ – šādā gadījumā apdrošinātājs segs transporta izdevumus, kas saistīti ar biļešu maiņu," stāsta Ludmila Ščegoļeva.

Īpaši jaunumi – aizsardzība tālbraucējiem šoferiem un apdrošināšana Ukrainas vīzai

Ukraina paziņojusi, ka valstī tiks liegta iebraukšana ceļotājiem (proti, netiks izdotas vīzas vai tiks atteikta iespēja šķērsot robežu), kuriem nebūs Covid-19 apdrošināšanas. Šie noteikumi attiecas uz visiem ceļojumiem. BALTA piedāvā ceļojumu apdrošināšanas polises Ukrainas vīzas saņemšanai (vai iebraukšanai valstī), kuras pilnībā atbilst Ukrainas Republikas prasībām pie vīzas izsniegšanas, iekļaujot apdrošināšanas aizsardzībā medicīnisko palīdzību un garantiju segt izdevumus karantīnas laikā.

Īpaša ceļotāju grupa, par ko apdrošinātājs rūpēsies papildus, ir tālbraucēji šoferi, viņu polisēs iekļaujot segumu par medicīnisko palīdzību gadījumos, ja valstī, kur šoferis atrodas, netiek sniegta bezmaksas medicīniskā palīdzība, repatriāciju un darbinieku maiņu.

"Kravu pārvadājumu jomā ir sevišķi svarīgi veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai šoferiem nerastos problēmas ārzemēs: tas skar ne tikai cilvēku drošību un veselību, bet arī valsts ekonomisko labklājību. Lai atgūtos no Covid-19 krīzes, uzņēmējdarbības izaugsme jāveicina visiem spēkiem, tāpēc piedāvājam aizsardzību, kura dod drošību gan darbiniekam, gan darba devējam," norāda Ludmila Ščegoļeva.

Ieteikumi klientiem pirms ceļojuma

Apdrošinātājs atgādina – veselība ir svarīgāka par pat visaizraujošāko piedzīvojumu. Tāpēc BALTA aicina atbildīgi izvērtēt ceļojuma nepieciešamību, kā arī pirms ceļojuma apdrošināšanas iegādes Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē www.spkc.gov.lv pārliecināties, ka ceļojuma galamērķis ir pietiekami drošs, un atturēties no došanās uz valstīm, kur kumulatīvais saslimstības rādītājs pārsniedz 15 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Tāpat BALTA aicina pārbaudīt konkrētās valsts ieceļošanas nosacījumus Ārlietu ministrijas informācijas kanālos. Savukārt, iegādājoties ceļojuma biļetes, jau laikus ieteicams iegādāties ceļojuma apdrošināšanas polisi ar segumu Covid-19 gadījumā.

Jāņem vērā, ka Covid-19 apdrošināšana nav spēkā valstīs ar augstu Covid-19 infekcijas izplatību, kur saslimstības kumulatīvais rādītājs ceļojuma sākuma dienā ir lielāks par 25.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42226005sec.