Misēkļi paradīzē – ko nu?

Atvaļinājums ir “skaistākais gadalaiks”, tomēr atrodoties tālumā, dažkārt nākas secināt, ka tas, ko vismazāk gaida, notiek visbiežāk.

Atpūta pavisam drīz pārvēršas stresā, ja nākas saskarties ar zagļiem vai arī viesnīca ne tuvu neizskatās tāda kā katalogā. Lai brīvdienas pilnībā nesabojātu garastāvokli, vajadzētu ievērot dažus vienkāršus padomus.

Ja tiek nozagts maks, nepieciešams rīkoties ātri. Ceļojumu čeki ir apdrošināti un tiek ātri aizstāti. Ja makā atradās kredītkarte, to nepieciešams nekavējoties nobloķēt, šādā gadījumā nodarītos zaudējumus pārņem banka. Ja kādam nozagts pēdējais cents, ir iespējams lūgt pārskaitīt naudu no mājām, tas notiek gandrīz zibenīgi.

Ja nozagta arī pase un biļete, tas arī vēl nav pamats panikai. Lidojuma dati ir saglabāti lidsabiedrības datorsistēmā, pie lodziņa tiks izsniegta aizstājējbiļete, kura gan no sākuma jāapmaksā, bet vēlāk nauda tiek atgriezta.

Padoms: nokopēt biļeti un glabāt to atsevišķi no pārējiem dokumentiem. Arī ceļojumu pasi var aizstāt, proti, policijas iecirknī lidostās. Izņēmums ir ASV, Kanāda un pārējās valsts, kurās ieceļojot nepieciešama vīza. Galvenais ir pierādīt savu identitāti – ar vadītāja apliecības vai pases kopijas palīdzību.

Arī skats pa viesnīcas logu atvaļinājuma laikā bieži vien bojā garastāvokli. Nevajadzētu pārvērtēt katalogā rakstīto informāciju. Teikums “tieši pie jūras” nenozīmē, ka tuvumā atrodas pludmale, labāk būtu apjautāties. Un ”jūras puse” vēl nenozīmē “skatu uz jūru”. Aizdomāties vajadzētu arī pie teikuma “centrāls novietojums, izdevīga satiksme”. Bieži vien tas ir jauks apzīmējums skaļiem blakus esošiem krodziņiem un ielas troksnim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75325799sec.