Ko precīzi nozīmē ceļojumu apdrošināšana?

Ceļojumu apdrošināšana palīdz tūristam pasargāties no nepatīkamiem pārsteigumiem ceļojuma laikā, tāpēc ceļotājiem tiek piedāvāti dažādi apdrošināšanas varianti. Bieži vien ceļotājiem ir grūti izšķirties, ko tieši vajadzētu apdrošināt vai kuras kompānijas pakalpojumu izvēlēties.

Pirmais svarīgākais jautājums attiecībā uz ceļojumu apdrošināšanu ir ceļojuma mērķis. Piemēram, ceļojuma apdrošināšana, kas paredzēta biznesa braucienam, atšķiras no apdrošināšanas, ja ceļojuma mērķis ir atpūta dienvidos vai snovbords Alpos.

Tūroperatora piedāvātajam standarta ceļojumam klienti bieži vien izvēlas apdrošināt trīs galvenos riskus –bagāžas risku, ceļojuma atcelšanu un medicīnas izdevumu segšanu saslimšanas vai nelaimes gadījumā. Parasti šādi standarta apdrošināšanas līgumi ir derīgi 2 vai 3 nedēļām.

Ceļotājam ir jāizvēlas pareizie apdrošināšanas riski, jo pret visiem ceļojuma negadījumiem apdrošināties nevar un tas nav arī nepieciešams. Piemēram, ceļojuma atcelšanas apdrošinājums var būt mazsvarīgs, ja tūroperatora nosacījumi ļauj klientam atteikties no ceļojuma līdz vienai nedēļai bez maksājumu zaudēšanas. Tāpēc tūristam ir sīki jāizpēta un jāanalizē, vai šādā gadījumā ceļojuma atcelšanas apdrošinājums vispār ir lietderīgs.

Dodoties jebkurā ārzemju ceļojumā, ir ļoti svarīgi iepazīties ar ceļojuma apdrošināšanas līguma noteikumiem, jo izmaksas negadījuma laikā var būtiski pārsniegt ceļojumu budžetu. Taču pirms paredzētā ceļojuma vajadzētu arī painteresēties, vai attiecīgajā galamērķa valstī darbojas kāda Jūsu iepriekš iegādāta apdrošināšanas polise vai arī apdrošināšanas segumu Jums kā Latvijas iedzīvotājam automātiski nodrošina Eiropas Veselības Apdrošināšanas Karte.

Svarīga ir civiltiesiskā apdrošināšana, kas darbotos arī ārzemēs, jo ceļojuma laikā var nejauši nodarīt zaudējumus citai personai vai viņa īpašumam. Piemēram, nejauši nomest veikalā dārgu vāzi, ar lietussargu savainot svešu cilvēku vai slēpojot netīši uzskriet virsū citam slēpotājam.

Ja ceļojuma laikā gatavojaties īrēt automašīnu, tad liela uzmanība ir jāpievērš nosacījumiem, kādi ir spēkā katrā attiecīgajā valstī, īrējot automašīnu, jo bieži vien apdrošināšana nav spēkā, ja autovadītājs neievēroparedzēto ceļojuma maršrutu.Braucot ar personīgo automašīnu uz kādu no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās Zonas valstīm, būtu ieteicams noslēgt autovadītāja obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu, kas pasargātu šajā valstī nofinansiālām prasībām, kuras pret jums varētu izvirzīt cietusī trešā persona. Savukārt, kempinga ceļotājiem ir atsevišķs apdrošināšanas līgums, kas paredz ļoti specifiskas nianses.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74909997sec.