Ceļojumu apdrošināšanu iegādāsimies tūrisma aģentūrās

Ceļojumu apdrošināšana ir svarīgs punkts, lai plānotais ceļojums būtu veiksmīgs. Tāpēc Travelnews.lv jautāja ceļojuma aģentūras VIPtravel direktorei Guntai Zirnei par ceļojuma apdrošināšanas iegādi tūrisma birojā. Apdrošināšanas pakalpojumus piedāvā vairākas apdrošināšanas kompānijas un kā ceļotājam pareizi izvēlēties savu ceļojuma apdrošināšanu?

Travelnews.lv: Cik bieži tūrisma aģentūrās tiek jautāts par apdrošināšanu ceļojuma laikā? Kādi apdrošināšanas pakalpojumi ir vispopulārākie?

Gunta Zirne, VIPtravel:

Bieži vien cilvēks par ceļojumu apdrošināšanu aizmirst vispār. Parasti par to atgādinam mēs brīdī, kad tiek plānots ceļojums. Es teiktu, ka ir vairāku cilvēku kategorijas un tas, kā cilvēki izvēlas vai neizvēlas ceļojumu apdrošināšanu. Vieni ir tie, kuri ne īpaši to vēlas iegādāties, cerot uz to, ka nekas jau slikts neatgadīsies. Un tad ir jāpārliecina cilvēks to iegādāties no mūsu puses. Otra daļa ir tie, kuriem pie dažādām bankas kartēm ir klāt ceļojumu apdrošināšana uz gadu. Līdz ar to papildus nav nepieciešams. Un treša grupa ir tie, kuri to noteikti iegādājas un arī izvērtē, kura apdrošināšanas programma būtu nepieciešama konkrētajā ceļojumā.

Populārākie apdrošināšanas pakalpojumi tūrisma aģentūrā protams ir- ceļojumu apdrošināšana.

Travelnews.lv: Kas būtu tūristam jāievēro, iegādājoties apdrošināšanu ceļojumam?

Gunta Zirne, VIPtravel:

Viennozīmīgi tie ir apdrošināšanas noteikumi un veidi. Jo tie ir arī atšķirīgi dažādām kompānijām. Un te nu tiek likta lietā mūsu kompetence par ceļojumu apdrošināšanu un piedāvājumu. Tas, kādu apdrošināšanas veidu izvēlēties, iesakām mēs. Jo ceļojumi ir daudzveidīgi, nokļūšana galamērķī ir visdažādākā un arī atpūta ir atšķirīga. Tāpēc svarīgi ir izvērtēt, vai piemēram ir nepieciešams apdrošināt tikai veselību un dzīvību konkrētajā ceļojumā, vai tomēr papildus būtu nepieciešams apdrošināt tūrista bagāžu, lidojuma aizkavēšanos, ceļojuma anulēšanu, jurista pakalpojumus ceļojuma laikā, vai vēl kādu no aktīvās atpūtas vai sporta veidiem. Piemēram slēpotāju un snovbordistu apdrošināšana.

Travelnews.lv:Kādi nelaimes gadījumi ir visbiežāk izplatītākie? Vai tie atšķiras no ceļojuma sezonas?

Gunta Zirne, VIPtravel:

Jā, nelaimes gadījumi arī mēdz būt visdažādākie. Par laimi manā 12 gadu pieredzē tūrisma jomā neesmu bieži saskārusies ar negadījumiem. Populārākie ir nelielas saslimšanas vai kādi atgadījumi kādā kūrortā, it sevišķi bērniem, bagāžas aizkavēšanās vai nozaudēšana lidojuma laikā. Bieži vien kūrortos pie jūras tūristi uzduras jūras ežiem, apdedzinās ar medūzām. Un tad tiek likta lietā ceļojumu apdrošināšana. Ļoti izplatīti ir negadījumi uz kalniem slēpošanas sezonas laikā. Te ir tā atšķirība pa sezonām, jo protams vairākums no Latvijas tūristiem baudīt ziemas aktivitātes dodas ziemas sezonā.

Travelnews.lv: Vai cenas atšķiras, ja ceļojuma apdrošināšanu iegādājas pie apdrošināšanas kompānijas pa taisno vai pie ceļojumu aģentūras?

Gunta Zirne, VIPtravel:

Apdrošināšānas kompāniju darbības koncepcija paredz, ka ceļojumu apdrošināšanas izmaksas ir vienādas neatkarīgi, kur to iegādājas- pa tiešo pie apdrošinātāja vai tūrisma aģentūrā. Tieši tāpēc arī mēs - tūrisma aģentūras sadarbojamies ar apdrošinātājiem, apmācam mūsu darbiniekus ar apdrošināšanas programmām, sekojam līdzi visiem jauninājumiem apdrošināšanas sfērā. Arī apdrošināšanas kompānijai ir svarīgi sastrādāties ar tūrisma aģentūrām, jo mēs kā ceļojuma organizētāji būsim kopetentāki par to, kādu apdrošināšanas veidu vai programmu piedāvāt klientam. Manuprāt arī pareiza ceļojumu apdrošināšanas izvēle ir kvalitātes apliecinājums.

Travelnews.lv: Kādus ceļojumu apdrošināšanas veidus un kuras apdrošināšanas kompānijas piedāvā VIP travel? Kādas ir atšķirības starp šo kompāniju piedāvājumiem?

Gunta Zirne, VIPtravel:

Mēs V.I.P. Travel agency piedāvājam 2 kompāniju ceļojumu apdrošināšanas- AAS „Seesam Latvia” un AAS „BTA”. Tā ir pieredze daudzu gadu garumā un pārlieciba par produkta efektivitāti un atbilstību kvalitātei. Kā arī uzskatu, ka ir jādod klientam izvēle starp vairākiem produktiem. Es varu tikai ieteikt konkrētajā brīdī nepieciešamo. Atšķirība kompāniju piedāvājumos protams ir cenās, dažādās ceļojumu apdrošināšanas programmās. Apdrošināšanas veidi ir sākot ar pamata- nelaimes gadījumiem, medicīniskiem izdevumiem, zobārstniecību un pamazām papildinot ar bagāžas nozaudēšanu, zādzību, aizkavēšanos, lidojuma aizkavēšanos, ceļojuma anulāciju, jurista pakalpojumiem, drošības naudas iemaksas pēc ceļa transporta negadījuma ārzemēs un beidzot pat ar programmām, kas ietver detalizētāku ceļojuma norisi un attiecīgo apdrošinājumu. Jāpiemin, ka jebkura programma atšķiras ar apdrošinājuma summu. Jo labāka programma, jo neapšaubāmi tās izmaksas ir dārgākas. Taču, cik lietderīgi vai nepieciešama tā ir tūristam- tas paliek katra paša ziņā un izvēlē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21692395sec.