Atlīdzinās zaudējumus, ja nenotikuša koncerta dēļ ceļotājs vēlēsies atcelt ceļojumu

Ņemot vērā pēdējā laika notikumus Eiropā un Latvijas ceļotāju tendences, sākot no šī gada maija, apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (turpmāk – BTA) papildinājusi ceļotājiem piedāvātās apdrošināšanas iespējas, paredzot atlīdzināt zaudējumus, ko līdz šim neatlīdzināja neviena no apdrošināšanas sabiedrībām Latvijā. Ja ceļojuma galamērķī būs noticis teroristisks akts un šī iemesla dēļ ceļotājs vēlēsies anulēt iepriekš plānoto ceļojumu vai to pārtraukt, BTA atlīdzinās ar ceļojuma anulēšanu vai pārtraukšanu saistītos zaudējumus. Tāpat arī BTA atlīdzinās ar ceļojuma atcelšanu saistītos zaudējumus, ja ceļotājs izlems nedoties iepriekš plānotajā ceļojumā, kura pamatmērķis bija apmeklēt koncertu, kas pēdējā brīdī atcelts.

Vairākās Eiropas valstīs notikušie teroristiskie akti un to draudi daudziem ceļot gribētājiem ir likuši mainīt savus iepriekšējos plānus. Virkne ceļotāju pērn mainīja ceļojumu galamērķus, izvēloties doties uz valstīm, kurās nepastāv terorisma draudi vai tie ir salīdzinoši mazāki. Diemžēl, pēdējā pusgada notikumi rāda, ka terorisma draudi ir neprognozējami.

"Ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumi turpina attīstīties, tie tiek pielāgoti mainīgajām tirgus prasībām un aktuālajai situācijai pasaulē. Terorisma akti ir notikuši vairākās Eiropas valstīs, un šo notikumu ietekmē arvien vairāk cilvēku interesējas par iespējām apdrošināties pret zaudējumiem, kas varētu rasties šādās situācijās. Ņemot vērā cilvēku interesi un pieprasījumu, šobrīd BTA būtiski pilnveidojusi atsevišķas ceļojumu apdrošināšanas programmas, paredzot, ka teroristisks akts netiek uzskatīts kā izņēmums. Izvērtējot riskus, kas teroristisko aktu vai to draudu dēļ varētu rasties ceļotājiem, BTA ir paredzējusi atlīdzināt ceļotājiem ne tikai medicīniskos izdevumus, repatriācijas izdevumus, medicīnisko evakuāciju un citus ar ceļotāja veselību un bagāžu saistītos zaudējumus, kas varētu rasties teroristiska akta rezultātā, bet arī atlīdzināt zaudējumus par ieplānotā ceļojuma atcelšanu vai pārtraukšanu, ja plānotā ceļojuma galamērķī Eiropas teritorijā īsi pirms ceļojuma sākuma vai ceļojuma laikā būs noticis teroristisks akts. Ceļojuma atcelšanas un pārtraukšanas izdevumu atlīdzināšanu teroristiska akta dēļ līdz šim Latvijā nepiedāvāja neviena apdrošināšanas sabiedrība. Rūpējoties par cilvēku drošību, ir svarīgi piedāvāt iespēju cilvēkiem atcelt savu ieplānoto ceļojumu vai pārtraukt to, kompensējot zaudējumus, ja ceļojuma galamērķa valstī situācija kļuvusi nedroša," uzsver BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče.

Paplašināto ceļojumu apdrošināšanas programmu ietvaros BTA atlīdzinās dažāda veida zaudējumus, kas  būs radušies ceļotājiem saistībā ar Eiropas teritorijā notikušu teroristisku aktu, ko oficiāli par tādu atzinušas attiecīgās valsts varas iestādes un kura dēļ ceļojuma galapunktā būs traucēta tūristiem paredzēto pakalpojumu sniegšana. BTA noteiktas summas apmērā atlīdzinās medicīniskos izdevumus, tai skaitā medicīniskos izdevumus mītnes zemē pēc atgriešanās no ceļojuma, ar repatriāciju vai medicīnisko evakuāciju saistītos izdevumus, izdevumus saistībā ar pases, ID kartes, kā arī bagāžas nolaupīšanu vai nozaudēšanu, izdevumus par lidojuma aizkavēšanos, atcelšanu vai vietas atteikumu, kā arī ar ceļojuma pārtraukšanu vai anulēšanu saistītos izdevumus. Ceļojuma anulēšanas gadījumā BTA noteiktas summas apmērā atlīdzinās zaudējumus par rezervētajām un neizmantotajām aviobiļetēm, kā arī līgumsodu par atcelto naktsmītņu rezervāciju vai transportlīdzekļa nomu ieplānotā ceļojuma galapunktā.

BTA atlīdzinās zaudējumus par ceļojuma atcelšanu ārvalstīs nenotikuša koncerta dēļ

Neraugoties uz notikušajiem teroristiskiem aktiem Eiropā, tūrisma nozare turpina attīstīties. Cilvēki ceļo ne tikai lai aplūkotu arhitektūru vai baudītu dabu, bet arvien aktīvāk izmanto iespējas apmeklēt dažādus publiskus koncertus, operas un teātra izrādes Eiropā un citviet pasaulē. Jāatzīmē gan, ka dažādu iemeslu dēļ pēdējā gada laikā Eiropā ir atcelti vairāki koncerti, piemēram, Erosa Ramacoti (Eros Ramazzotti) koncerts Tallinā, Dženetas Džeksones (Janet Jackson) koncerti Tallinā un Viļņā. Tāpat pasaules tūres ietvaros atcelti grupas "Nickelback", "Black Sabbath" un "AC/DC" koncerti Eiropā. Šo koncertu atcelšana pēdējā brīdī sagādājusi ne tikai vilšanos mūzikas cienītājiem, bet arī radījusi finansiālos zaudējumus vairāku simtu eiro apmērā tūristiem, atceļot iepriekš ieplānotos braucienus.

"Eiropā katru gadu dažādu iemeslu dēļ regulāri tiek atcelti vairāki koncerti. Iztērēto naudu par koncerta biļetēm cilvēki cenšas atgūt no koncertu organizatoriem, savukārt, nereti cilvēki pazaudē naudu par iepriekš rezervētām aviobiļetēm, naktsmītnēm un transportlīdzekļa nomu ārvalstīs. Ņemot vērā arvien pieaugošo ceļotāju skaitu, kuru mērķis ir pasākumu tūrisms jeb publisku koncertu apmeklējums ārvalstīs, un to, ka nereti pēdējā brīdī koncerti tiek atcelti, BTA papildinājusi atsevišķas ceļojumu apdrošināšanas programmas, paredzot atlīdzināt tūristiem ar ceļojuma atcelšanu saistītos zaudējumus, ja koncerta apmeklējums ir bijis vienīgais ceļojuma mērķis un ieplānotais koncerts ārvalstīs pēdējā brīdī tiek atcelts. Līdz šim neviens apdrošinātājs šādu risku Latvijā nepiedāvāja apdrošināt," norāda I.Danče.

BTA ir viena no lielākajām apdrošināšanas atlīdzību izmaksātājām Baltijā. Pērn BTA grupas uzņēmumi apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 398 tūkstošus eiro jeb aptuveni 50 tūkstošus eiro ik darba stundu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34488606sec.