7 ieteikumi gan ceļošanai, gan ikdienai no Sjūzanas Harmsvortas – «ESPA» dibinātājas

"ESPA" ir ekskluzīvs pieczvaigžņu SPA zīmols. Šobrīd uzņēmums darbojas vairāk kā 30 valstīs tostarp arī Latvijā. 2017. gada 10.maijā Radisson Blu Latvija telpās SPA nozares profesionāļiem un citiem interesentiem bija unikāla iespēja klātienē sastapt "ESPA" uzņēmuma dibinātāju, SPA industrijas līderi, harizmātisko personību Sjūzanu Harmsvortu.

Iedvesmojošo runu klausīties bija ieradies kupls pulks interesentu, kuri nekautrējoties izmantoja izdevību iepazīt "ESPA" dibinātāju, uzdodot jautājumus par viņas ikdienas ieradumiem, skaistuma noslēpumiem un to, kā par spīti gadiem, spēt ar neizsmeļamu entuziasmu vadīt tik daudzus starptautiskus un veiksmīgus uzņēmumus.

Harmsvorta ar klātesošajiem dalījās ne tikai savos noslēpumos par to kā darboties SPA industrijā, bet arī gluži parastos ieteikumos, piemēram, kā saglabāt mieru stresa situācijās. Arī "Travelnews.lv" redakcija bija ieradusies klausīties spožās personības ieteikumos un tajos vēlas dalīties arī ar saviem lasītājiem. Lūk 7 atziņas, kas var noderēt kā ikdienā, tā ceļojot.

1.    Labsajūtai svarīgākais ir labs un kvalitatīvs miegs.

SPA rituāli nespēj novērst smagus miega traucējumus, piemēram, ja cilvēks cieš no klīniska bezmiega. Taču, ja miega traucējumi nav tik regulāri, SPA apmeklējums noteikti spēj cilvēkam palīdzēt labi izgulēties.

Sjūzana Harmsvorta uzsver, ka labs miegs sākas no tehnoloģijām brīvā guļamistabā. Proti, guļamistabā nav ieteicams turēt elektroierīces, arī daudziem tik ierastais televizors būtu jāpārvieto uz kādu citu telpu. Jebkura "zilā gaisma" dod signālu smadzenēm būt aktīvām un darboties ražīgi, tādēļ, divas stundas pirms miega nebūtu ieteicams raudzīties ekrānos, tajā skaistā telefona vai planšetdatora. Velti laiku sev!

2.    Stresa situācijās elpo dziļi.

Elpošana caur vēdera diafragmu, dziļa elpa palīdz cilvēkam nomierināties. Sjūzana atklāj, ka elpošanas vingrinājumi ir pirmais, kam vērts pievērst uzmanību paaugstināta stresa situācijās. Tomēr jāuzsver, ka iesākumā cilvēkam būtu jākonsultējas ar speciālistu, lai zinātu kā to pareizi darīt. Tāpat ir vērts iegūt zināšanas no pieredzējušiem cilvēkiem par jogu un meditāciju, lai pēcāk tās veiksmīgi izmatotu steidzīgajā ikdienā.

No stresa situācijām nav pasargāts neviens, tās piemeklē kā ikdienas darbos, tā, piemēram, dodoties ceļojumos. Vienmērīga un pareiza elpošana mazina stresu un palīdz, kā prātam, tā ķermenim, saglabāt mieru un harmoniju.

3.    Koncentrējies uz to, ko dari šobrīd.

Būt šeit un tagad ir liela māksla. Mūsdienās cilvēkiem arvien grūtāk ir koncentrēties uz vienu lietu, vienu nodarbi – tā novērojusi pati Sjūzana. "ESPA" dibinātāja skaidro, ka tehnoloģijas novērš cilvēka uzmanību no viena uzdevuma, līdz ar to, tā visu laiku ir dalīta. Tas noved pie tā, ka cilvēks vairs nespēj kvalitatīvi veikt savu darbu. Daloties ar savu personīgo pieredzi, Sjūzana min, kā reiz auditorijā, kur viņa tobrīd uzstājās, klausītāji esot spaidījuši telefonus. Viņa atļāvās aizrādīt, norādot, cik ļoti modernās tehnoloģijas novērš uzmanību tam, kur esam pašlaik.

4.    Dienu sāc ar visgrūtāko un visnepatīkamāko darbu.

SPA industrijas līderes ikdiena, bez šaubām, ir noslogota un veicamie uzdevumi ne vienmēr ir viegli paveicami un patīkami. Viņas ieteikums  - dienu sākt izpildot visgrūtāko uzdevumu no darāmo darbu saraksta. Atliktie darbi var negatīvi ietekmēt noskaņojumu un kopējo labsajūtu, tiekot galā ar smagāko, atlikušo dienas daļu vari pavadīt atvieglots un gandarīts par paveikto.

5.    Kvalitatīva pārtika – veselības un labsajūtas pamats.

No auditorijas Sjūzanai Harmsvortai izskanēja jautājumi arī par viņas ēšanas paradumiem. Sjūzana uzsvēra, ka katram cilvēkam ir savādākas vajadzības, tāpēc visiem viena formula nebūs piemērota. Tomēr, kā ļoti svarīgs tika akcentēts fakts, ka ir jāzina, no kurienes konkrētie produkti nāk. Ir jāzina, kur un kā tie ir tikuši audzēti.

Tāpat būtiski būtu ieturēt regulāras ēdienreizes, nevienam gan nav noslēpums, ka tas nav nemaz tik viegli. Īpaši dodoties ceļojumos. Bet ir jātiecas uz ēdienreižu regulāru ievērošanu! Ķermenim patīk režīms un rutīna, kad runājam par ēšanas paradumiem.

"ESPA Riga" direktore Aiga Lapiņa

6.    Pieraksti visu!

„Nevienu sanāksmi es nepametu neveikusi pierakstus." Tā uzsvēra „ESPA" dibinātāja. Pirmkārt, lai arī tajā brīdī esi pārliecināts, ka atcerēsies – atmiņa var pievilt. Tāpat gan darba vidē, gan citur Sjūzana ir novērojusi, ka darbs ar papīru – pierakstu veikšana, zīmēšana, palīdz cilvēkam atraisīt savu radošumu. Un viņa ir sajūsmā, ka cilvēki vēl izmanto papīru dažādiem nolūkiem, nevis visu dara tikai tehnoloģiskajās ierīcēs.

7.    Centies saprast cilvēkus.

Kā darbā, tā ikdienā un arī ceļojumos nevar izvairīties no saskarsmes ar cilvēkiem. Lai cik dusmīgi reizēm varam kļūt saskarsmē, ir jācenšas izprast otru un savās dusmās viņu neaizskart – tā uzsver Sjūzana. Kā pretreakcijai uz otra dusmām būtu jābūt mieram. Šis bija viens no ieteikumiem, ko viņa ar savu gados krāto pieredzi būtu vēlējusies sev teikt pirms 30 gadiem.

Tāpat viņa sev būtu vēlējusies atgādināt, ka tu vari izdarīt tik, cik tu vari izdarīt. "ESPA" vadītāja pauda, ka savulaik ir par daudz uztraukusies, par daudz prātojusi. Taču tagad norāda – kam būs jānotiek, tas notiks. Šo īpaši svarīgi ir atcerēties arī plānojot ceļojumus. Pārlieku liels stress var tikai sabojāt piedzīvojumu prieku un radīt negatīvas izjūtas, svarīgi saglabāt mieru un reizēm vienkārši ļaut visam notikt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15385509sec.