Veselība ir meklējama Kristāla grotā

Daži mūsu planētas apgabali jau sen ir zināmi savu dziedniecisko spēju dēļ. 10 jūdzes tālāk no komponista Mocarta dzimšanas vietas Zalcburgas, netālu no Berhtesgādenes Vācijā ir viena no šādām vietām - Kristāla grota vai Sāls dziednieciskā ala. Tiek ziņots, ka pats Dailai Lama vienu no vietējām smailēm atpazinis kā Alpu sirds čakru.

Pagātnes kari “baltā zelta” dēļ ir risinājušies šajā ar sāli bagātajā vietā. Mūsdienu cīņa ir veselības uzlabošana. Vai Jūs ticētu piedzīvojumu meklētāju apgalvojumiem, ka pat būšana šeit, Sāls dziednieciskajā alā dziļi kalnos, var uzlabot Jūsu veselību? Pūšļošana? Untums? Dziednieciskās alas vadītājs Jans Freihers fon Vetterns (Jan Freiherr von Werthern) apgalvo, ka došanās uz alām veselības uzlabošanas nolūkos, nav nekas jauns. Šī grota ļauj iegremdēt sevi miljonos tonnu dabiskās okeāna sāls enerģijā. Šis okeāns te esot pastāvējis pirms 250 miljoniem gadu. Atrašanās šāda veida enerģijā uzlabo ne tikai veselības stāvokli, bet palīdz arī relaksēties un tikt galā ar stresu.

Apmeklētāji ir secinājuši, ka darbinieku veiktās triju nedēļu procedūras pa divām stundām dienā, ļauj sasniegt ilgtermiņa veselības stāvokļa uzlabojumus, sevišķi hronisku saslimšanu gadījumos. Saskaņā ar reklāmas materiāliem, ko izdod grotas birojs, Sāls alas apmeklējums ir palīdzējis, ārstējot neirodermatītu, reimatismu, siena drudzi, stresu, astmu, bronhītu un bezmiegu.

Lai gan oficiālā medicīna šādu ārstēšanas veidu vēl nav pieņēmusi kā papildus dziedniecības veidu, saskaņā ar reģionālās medicīnas apvienības pārstāvju viedokli, šajā jomā ir pozitīva pieredze. Māte daba šajā alā ir uzstādījusi konstantu temperatūru 12 grādi Celsija – gan dienā, gan naktī, visu cauru gadu. Tiem, kas plāno tur braukt pirmo reizi, var paziņot, ka guļammaisi, segas un karsta tēja ir pieejami katram.

Ala ir gaumīgi izdekorēta, ar koka grīdām un terasi, izmeklētās dekorācijas atgādina vāji apgaismotu saunu gandrīz tenisa korta lielumā. Ir acīmredzams, ka tā nav parasta ala, bet gan dabiska luksus pazemes veselības sanatorija. Tiek izdalītas segas un guļammaisi, un katrs atrod sev piemērotu kaktiņu nakts pavadīšanai. Maksimālam efektam alas vadītājs Dr. Volfs Berklins (Wolf Buerklin) un viņa kolēģis Freihers fon Vetterns iesaka cilvēkiem uzreiz neaizmigt, izmantot laiku sāls veidoto dzīslu apskatei, sāls enerģijas ieplūšanai ķermenī.

Relaksācija notiek mierīgi, ar patīkamu sāls un ūdens piegaršu gaisā un Tibetiešu dzelzs kausa skaņas vēstījumu. Nelieli ūdenskritumi burbuļo vāji apgaismotajā baseinā alas vidienē. Laiks aizmirst ārpasauli. Skaņas lēnām izzūd, ala apklust, gatavojoties naktij. Kur ala ved, tur prāts arī seko. Sākas jūtams saspringums. Kādam sākas ceļojums sevī.

Ierasta parādība ir spilgti sapņi, tēli, emociju kāpums. Daži pieredz apgaismību, citi atrašanos bezgalībā. Dažiem atkal šķiet, ka ala precīzi zina, kas katram ir individuāli nepieciešams. Ja gadījumā cieši aizmigsiet, tad baudiet to. Dažiem var šķist savādi, ka ala ir simbols, spogulis, mūsu iekšējo sajūtu zināšanu pastiprinātājs.

Ļoti viegli ir novērtēt tos, kam ir elpošanas problēmas, viņi elpo daudz mierīgāk un skaidrāk mitrā gaisa dēļ. Bet kā var izskaidrot, atbrīvošanos no citām hroniskām kaitēm, piemēram, trokšņiem ausīs? Vai šajā ir kas vairāk, ne tikai tas, ko redz acis un dzird ausi?

Saskaņā ar alas vadītāja rīcībā esošo literatūru, viens faktors varētu būt tas, ka sāls neitralizē radiāciju, kas alu padara par apvalkotu burbuli, kas savukārt sniedz neticami dziļu relaksāciju. Veselīgi cilvēki te spēj acīmredzami samazināt stresa līmeni, savukārt tie, kam ir kādas veselības problēmas, palielina savas pašdziedēšanas spējas.

Zinātnieki apgalvo, ka vielas vibrē noteiktā frekvencē, pārnēsājot informāciju. Mūsu ķermenis ir veidots ne tikai no ūdens, bet arī no sāls. No tādas pašas sāls kā kalnos. Šo elementu klātbūtne ir tik vitāli svarīga, ka mēs bez tiem pat domāt nespētu.

Vai cilvēka ķermenī esošo sāli varētu aizstāt ar dabiskajos veidojumos esošo, tādējādi saņemot ķermeņa atjaunošanai nepieciešamo informāciju? Saskaņa ar zinātnieku teikto, šāda iespēja nav nemaz tik nereāla, kā izklausās. Lielākā daļa apmeklētāju pēc alas apmeklējuma jūtas ļoti pārliecināti, ka pašsajūta ir uzlabojusies. Nav nepieciešamības sīkāk noskaidrot, kas ir šīs sajūtas cēlonis.

Kā veselības meklētāji piekļuva šai vietai? Dr. Berklins atgādina, ka pirms pāris gadiem viņš ar šīs alas palīdzību uzlaboja savu veselību un atbrīvojās no džinkstoņas ausīs. Pieredze mainīja viņa dzīvi. Viņš bija pārliecināts, ka arī citiem ir jāgūst labums no šīs alas. Viņš sāka alu nomāt un padarīja to pieejamu apmeklētājiem.

Lai apliecinātu savu pateicību alas veselības uzlabošanas programmām, mākslinieki un ārsti rīko speciālus pasākumus, koncertus, meditācijas, relaksācijas programmas grūtniecēm, pasaku stundas bērniem utt. Mūziķi novērtē neparasto akustiku. Dr. Verternam ir savs sapnis - viņš redz alu arī kā palīgu tiem, kas vēlas notievēt. Viņš plāno izveidot gavēņa programmu ar ikdienas alas apmeklējumiem, iešanu pārgājienos, terapeitiskām masāžām un peldēm artēziskajos ūdeņos.

Starp citu, pēdējā laikā ūdens kvalitātei tiek pievērsta ļoti liela uzmanība. Piemēram, artēziskajam ūdenim no Saint Leonard Spring ir pieraksti, ka to dziedniecībā lietoja 18.gadsimtā. Zinātnieki, tajā skaitā Japāņu zinātnieks Masaru Emoto, un viens no Eiropas vecākajiem un cienījamākajiem dziedniecības medicīnas departamentiem, ir pētījuši tā neparastās spējas.

Alās tievētāji varēs ne tikai dzert ūdeni, bet arī iet pārgājienos gar Karaļa ezeru (Koenigsse) netālu no Berhtesgādenes, kas lepojas ar vienu no tīrākajiem ūdeņiem uz pasaules. Inovatīvas tievēšanas programmas būtu jāizveido īpaši tiem, kas vēlas palikt ļoti labā forma, zaudēt pāris kilogramus, vai vēlas attīrīt organismu, pilnībā izbaudot šo procesu. Kā piemetināja viens apmeklētājs - tas ir labs veids kā atpūsties pēc Oktoberfest!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.19860911sec.