Alkohola lietošana veicina gadījuma seksu bez izsargāšanās

Pārmērīga alkohola lietošana bieži noved pie nepatīkamām sekām - it īpaši jaunas sievietes bieži lielā alkohola reibumā nododas gadījuma seksam bez kontracepcijas līdzekļiem. Tieši jaunām sievietēm alkohola dēļ biežāk tiek veikti aborti, kā arī "pirmā reize" bieži tiek piedzīvota dzērumā. Pie šādiem šokējošiem secinājumiem nonākuši britu zinātnieki, par kuru pētījuma rezultātiem ziņo laikraksts Daily Mail.

Londonas universitātes koledžas zinātnieki pēdējo desmit gadu laikā aptaujājuši gandrīz 25 000 britu sieviešu vecumā no 16 līdz 44 gadiem par to alkohola lietošanas un seksuālās aktivitātes paradumiem.

No pēdējā gadā veiktajām aptaujām secināts, ka katra piektā sieviete mēdz lietot lielu daudzumu alkohola. Kopumā pēdējo desmit gadu laikā Lielbritānijā piedzeršanās gadījumu skaits ir gandrīz trīskāršojies.

Alkohola lietošanas rezultātā jaunas sievietes aizvien biežāk nodarbojas ar seksu izsargāšanās, kaut arī vēlāk - tad, kad ir skaidrā - bieži to nožēlo. Biedējoši ir tas, ka rezultātā veikto abortu skaits ir palielinājies proporcionāli to nakšu skaitam, ko jaunas sievietes pavadījušas dzērumā. Pierādīts, ka sievietēm, kas bieži un labprāt iedzer, risks veikt abortu palielinās par 40%. Abortu skaits Anglijā un Velsā vienas paaudzes laikā sasniedzis augstāko skaitu visā Eiropā - katru gadu tur tiek veikti aptuveni 200 000 abortu.

Vienlaicīgi ārstiem aizvien biežāk nākas saskarties ar situācijām, kad jaunas meitenes pieprasa avārijas kontracepcijas tabletes, lai izvairītos no sekām, ko rada sekss bez izsargāšanās. Zinātnieki aplēsuši, ka sievietes, kas daudz lieto alkoholu - vismaz pusotru pudeli vīna vai vairāk nekā trīs litrus alus nedēļā - par 80% biežāk izmanto avārijas kontracepcijas metodes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35198188sec.