10 svarīgākās lietas, kam jābūt ceļojumu aptieciņā

Atvaļinājums ir gada patīkamākais laiks - tā domā daudzi, tāpēc pirms tā sākuma der parūpēties par atbilstošu ekipējumu, lai atvaļinājums izdotos lieliski. Tieši tāpēc ceļojumā noteikti jāņem līdzi vai uz vietas jāsagādā ceļojumu aptieciņa - ja tā ir pareizi sagatavota, tad aptieciņa var novērst dažādu problēmu rašanos, kas apgrūtinātu atpūtu. Ir skaidrs, ka ceļojumu aptieciņas saturs ir atkarīgs gan no galamērķa, paredzētajām aktivitātēm un ceļojuma dalībniekiem. Dodoties pārgājienā, īpaša uzmanība jāpievērš tam, lai līdzi paņemti ir apsēji, plāksteri un krēms pret sastiepumiem, bet ceļojumā uz kādu tropisku galamērķi, līdzi noteikti jāņem tabletes pret malāriju. Neskatoties uz to, pastāv universāli līdzekļi, kam vajadzētu būt katrā aptieciņā.

1. Līdzekļi pret caureju. Tieši caureja ir pati biežākā slimība ceļojumos. Nereti to izraisa vīrusi, kas sastopami krāna ūdenī vai no krāna ūdens sagatavotos ledus gabaliņos. Dienvidu valstīs ūdensvados bieži sastopami vīrusi.

2. Līdzekļi pret aizcietējumiem. Atvaļinājumā mocīties ar aizcietējumiem ir ļoti nepatīkami - vēders ir piepūties un sāp un normāli aiziet uz tualeti reizēm nav iespējams pat dienām ilgi. Tieši tāpēc noder tabletes pret aizcietējumiem.

3. Līdzekļi pret sliktu dūšu. Atvaļinājumā slikta dūša un vemšana var piemeklēt jebkuru - to var izraisīt gan brauciens automašīnā, gan ekskursija ar kuģīti, gan arī nemazgātu pārtikas līdzekļu ēšana. Jāuzmanās, ja tablešu vai sastāvā ir difenhidramīna hidrohlorīds, jo, tā kā to izmanto arī bezmiega ārstēšanai, tas var izraisīt miegainību.

4. Pretsāpju un pretdrudža līdzekļi. Gadījumiem, ja pēkšņi sāk sāpēt zobi, pēc ilga brauciena auto smeldz mugura vai neierasti laikapstākļi izraisa galvassāpes, aptieciņā jābūt pretsāpju līdzekļiem. Bezrecepšu pretsāpju medikamenti labi tiek galā ar vieglām līdz vidējām sāpēm. Tādi medikamenti kā ibuprofēns vai paracetamols vienlaicīgi ir ne tikai pretsāpju, bet arī pretdrudža līdzekļi, kas pazemina temperatūru. Nevienu no līdzekļiem nedrīkst izmantot ilgstoši un, ja sāpes nepāriet, noteikti jādodas pie ārsta.

5. Termometrs. Ceļojumā var uznākt sajūta, ka ir paaugstinājusies temperatūra, tāpēc jāiedzer kāda tablete. Jāatceras - to nedrīkst darīt par ātru! No sākuma jāpārliecinās, ka temperatūra tiešām paaugstinājusies. Tieši atvaļinājumā, ko pavada zemēs ar augstu gaisa temperatūru, drudža sajūta var būt mānīga.

6. Līdzekļi pret kodumu izraisītu niezi. Kurš gan nepazīst mošķus, kas dūc visapkārt un pēc nogurdinošas dienas laupa miegu? Pat naktī tie sakož guļošos un nākamā dienā nākas mocīties ar spēcīgi niezošām kodumu pēdām. Diemžēl kukaiņi, kas kož cilvēkiem, sastopami pilnīgi visur pasaulē un mūždien apgrūtina dzīvi atpūtniekiem. Jo vairāk kodumi tiek kasīti, jo trakāk tie niez. Šādi var rasties arī iekaisums, jo baktērijas viegli iekļūst organismā caur sakasīto ādu. Nomierinošas želejas palīdz nekasīt kodumus.

7. Līdzekļi pret saules apdegumiem. Pats labākais līdzeklis, kā izvairīties no saules apdegumiem, protams, ir profilakse - neuzturēties saulē par ilgu un regulāri ieziesties ar sauļošanās krēmu. Ja tomēr gadījies apdegt saulē, tad ādai vislabāk palīdz krēmi, kuru sastāvā ir kumelītes.

8. Deguna pilieni. Bieži no vēsām un kondicionētām iekštelpām pārvietojoties uz āru, kur valda suta un karstums, var gadīties, ka vakarpusē deguns ir ciet un kaklā jūtama niee. Tieši tad, kad pienācis laiks gulēt, deguns ir apsārtis un ieelpot nemaz nav iespējams. Lai nodrošinātu labāku miegu un elpošanu, ieteicami deguna pilieni. Tos gan vēlams lietot ļoti reti, jo citādi tie var neatgriezeniski sabojāt deguna gļotādu.

9. Dezinfekcijas līdzekļi. Lai novērstu infekcijas iespēju gadījumos, kad sagriezts pirksts vai nobrāzts celis, brūci uzreiz jāapstrādā ar antiseptisku līdzekli, kam noteikti jābūt aptieciņā.

10. Plāksteri un pārsēji. Tā kā mazāki ādas savainojumi un iegriezumi var uzrasties pavisam parastās situācijās, tad dažādu veidu plāksteri un pārsēji noteikti jāņem līdzi. Noder arī elastīgās saites.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15873694sec.