Akcija Dāvāsim sapni! turpināsies līdz 26. aprīlim

Jau piekto gadu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība sadarbībā ar tās atbalstītājiem aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties labdarības akcijā Dāvāsim sapni! un piepildīt 20 smagi un nedziedināmi slimu bērnu sapni.

Akcija sākās aizvadītā gada nogalē – 06.12.2010 un nolemts, ka tā tiks pagarināta līdz 26.04.2011. Tiesa, ziedojumu tālrunis 90006582 darbosies tikai līdz 31.01.2011, bet portālā http://www.ziedot.lv/ savu palīdzību nedziedināmi slimu bērnu rehabilitācijas nometnes sarīkošanai varēs sniegt līdz pat aprīļa beigām.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja ārste Anda Jansone informē, ka pašlaik jau saziedoti gandrīz 15 tūkstoši latu. Tas ir nedaudz vairāk nekā puse no nepieciešamajiem 25 tūkstošiem, ar ko pietiktu trīs dienu nometnes organizēšanai 20 bērniņiem un viņu ģimenes locekļiem – brāļiem, māsām un vecākiem, kopumā – ap 80 cilvēkiem.

A.J ansone uzsver - gadījumā, ja saziedotā summa pārsniegs nometnes organizēšanai nepieciešamo finansējumu, atlikušos līdzekļus plānots izmantot konkrētām biedrības aprūpē esošo bērnu vajadzībām – specializētajai pārtikai, mobilai medicīniskajai aparatūrai un piederumiem, kas ļauj nedziedināmi slimu bērnu aprūpi īstenot mājas apstākļos. Biedrība, mazie pacienti un viņu ģimenes locekļi būtu ļoti pateicīgi, ja atsaucīgu cilvēku atbalsts ļautu bērniem ārstēties mājās, nevis slimnīcā.

Aicinot ziedot šim mērķim, biedrība atgādina, ka slimība un nāve ir tēmas, no kurām cilvēki runājot cenšas izvairīties, jo ir nepanesami grūti ikdienā būt līdzās nedziedināmi slimam bērnam. Tas prasa milzu psiholoģisko un fizisko izturību, diemžēl arī valsts atbalsts šai jomai ir nepietiekams. Veidojot nometni un tās darbā ieliekot savus spēkus, enerģiju un sirdsdegsmi, organizatori apzinās, ka kādiem no mazajiem pacientiem šis notikums var būt pēdējais viņa dzīvē.

„Dāvāsim sapni” tiek organizēts sadarbībā ar farmācijas kompāniju „Mepha”, portālu ziedot.lv un Komunikāciju Aģentūru. Akcijas atbalstītāji Baltic Beach Hotel, portāls draugiem.lv, „Messengers Service Group”, „Diena”, „Dienas bizness”, kristiešu draudze „Prieka vēsts”.

Papildu informācija:

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība veido atbalsta sistēmu, lai nodrošinātu psihosociālu, medicīnisku un garīgu atbalstu ģimenēm, kurās ir bērni ar progresējošām hroniskām slimībām un kuriem radikālas terapijas iespējas ir izsmeltas, kā arī sniedz atbalstu ģimenes locekļiem pēc bērna nāves. Pateicoties ziedojumiem, biedrība daļēji spēj nodrošināt paliatīvās aprūpes pakalpojumu mājās.

„Dāvāsim sapni” ir Bērnu paliatīvas aprūpes biedrības, kompānijas „Mepha” un Komunikāciju aģentūras ideja, kā risināt ar bērnu paliatīvo aprūpi saistītās problēmas Latvijā nepietiekamā valsts finansējuma apstākļos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Grand Palace Hotel
,


SIXT Latvija
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54661918sec.