Reitterapija un terapeitiskā jāšana labvēlīgi ietekmē veselību

Reitterapija un terapeitiskā jāšana ir pasaulē atzīta un populāra ārstēšanas metode, kurā izmanto speciāli trenētus zirgus. Arī Latvijā, kūrorta rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" (www.jaunkemeri.lv) var izmantot šo terapiju, lai iegūtu labvēlīgu ietekmi  veselībai.

Reitterapijas nodarbības laikā zirga ritmiskās un trīsdimensionālās kustības, zirga ķermeņa siltums, terapeita un pacienta sadarbība un ārstniecībai neierastā norises vieta nodrošina reitterapijas labvēlīgo ietekmi.

Reitterapija ir domāta gan bērniem, gan pieaugušajiem, kuriem ir konstatēta nervu (centrālās un perifērās) sistēmas saslimšana, balsta un kustību sistēmas saslimšana, elpošanas sistēmas traucējumi vai sirds un asinsvadu saslimšanas. Nodarbība palīdzēs arī tiem cilvēkiem, kas cieš no stresa, paaugstinātas trauksmes un nomāktības.

Terapeitiskā jāšanas nodarbībā notiek jāšanas pamatiemaņu apgūšana, vingrojumi uz zirga, līdzsvara nostiprināšanai, koordinācijas, lokanības un muskuļu spēka attīstīšanai. Terapeitiskā jāšana ir piemērota plašākam cilvēku lokam, reizēm reiterpijas pacienti pēc ārstniecisko mērķu sasniegšanas sāk nodarboties ar terapeitisko jāšanu.Turklāt terapeitiskā jāšanas būs teicama fiziskā aktivitāte.

Gan reitterapija, gan terapeitiskā jāšana ne tikai ārstē, bet arī sniedz prieku. Terapijas zirgi izjūt cilvēku, sniedzot to, kas viņam nepieciešams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84841084sec.