Veselības centrs 4 Dermatoloģijas klīnika saņem Kvalitātes balvu 2015

2015. gada 3. decembrī, piedaloties veselības ministram Guntim Belēvičam, svinīgā pasākumā Lielās ģildes Minsteres zālē tika pasniegtas "Ārstniecības iestāžu kvalitātes balvas 2015". Tās ieguvēji, kuru vidū ir arī Veselības centra 4 (VC4) Dermatoloģijas klīnika, ir Latvijas ārstniecības iestādes, kas brīvprātīgi pieteica savu organizāciju darbības izvērtējumam pēc starptautiski atzītiem veselības aprūpes organizāciju kvalitātes vadības sistēmas kritērijiem.

Pēc ekspertu novērtēšanas rezultātiem Kvalitātes balvas tika piešķirtas četrās nominācijās. Kvalitātes balvu nominācijā "Ķirurģiskā profila nodaļa" saņēma Vidzemes slimnīcas Traumatoloģijas nodaļa. Balvu nominācijā "Dzemdību nodaļa" saņēma Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa, bet nominācijā "Onkoloģiskā profila nodaļa" kvalitātes balvu saņēma Austrumu slimnīcas Terapeitiskās radioloģijas un medicīnas fizikas klīnikas kodolmedicīnas klīniskā daļa. Ar visaugstāko ekspertu novērtējumu nominācijā "Veselības centrs" balvu saņēma VC4 Dermatoloģijas klīnika.

Šogad Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes Balvas 2015 izcīņā piedalījās deviņas ārstniecības iestādes. Katru no tām vērtēja ekspertu komanda pēc pasaulē skaidri noteiktiem kvalitātes vadības sistēmas principiem un kritērijiem, kas ietver gan iestāžu pašnovērtējumu, gan ārējo novērtēšanu, aptverot visas ārstniecības iestādes galvenās riska jomas. Katras iestādes darbība tika vērtēta piecās jomās: vadības procesi un atbildība, darbinieku kompetence, pacientiem un darbiniekiem droša vide, pacientu klīniskā aprūpe, kvalitātes un drošības pilnveidošana.

Latvijas ārstniecības iestāžu kvalitātes balva ir atzinība par iniciatīvu pilnveidot ārstniecības iestādes sniegumu un prasmi uzlabot savas darbības rādītājus. Balvas mērķis ir veicināt kvalitātes vadības ieviešanu ārstniecības iestādēs, kā arī izglītot ārstniecības iestādes par kvalitātes vadības nozīmi un iespēju ar tās palīdzību ne tikai izpildīt normatīvajos aktos noteiktās prasības ārstniecības iestādēm, bet arī konsekventi uzlabot ārstniecības pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti.

Kvalitātes balvas konkursu jau trešo gadu rīkoja Latvijas Veselības ekonomikas asociācija (LVEA) un Latvijas Kvalitātes biedrība. Šogad to atbalstīja arī Veselības ministrija. Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvas pirmo reizi tika pasniegtas 2013. gadā, kad nominācijā "Ķirurģiskā profila nodaļa” saņēma VC4 Baltijas Vēnu klīnikas ķirurģijas nodaļa ar dienas stacionāru. VC4 Baltijas vēnu klīnikas un Dermatoloģijas klīnikas vadītāja Zane Rēvalde pauda pārliecību, ka iegūtās balvas kalpo par stimulu strādāt pie kvalitātes.

"Mūsu klīnikas ļoti lepojas ar savu augsti kvalificēto, multidisciplināro un laikmetīgo mediķu komandu, kas labprāt strādā pēc mūsu ieviestajiem kvalitātes standartiem, uztur tos un palīdz pilnveidot. Tas ir ļoti svarīgi, jo kvalitāte mums ir pirmajā vietā," atzina Z. Rēvalde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30402017sec.