Ieteikumi, kā nesaslimt jau pirmajās ceļojuma dienās

Liela daļa strādājošo cilvēku zina, ka katrs paveiktas un atalgotais darbs virza mūs aizvien tuvāk iecerētajam mērķim - ceļojumam, kas sniedz iedvesmu turpmākajiem darbiem. Katrs ceļojums, kurā dodamies, tiek sagaidīts ar prieku un lielām cerībām par gaidāmo atpūtu, tādēļ ne visai patīkama ir situācija, ja pēc nolaišanās iecerētajā galamērķī nākamajā rītā nākas pamostamies slimi un visu ceļojuma laiku nākas mocīties drudža sviedros. Viena no vietām, kur pirms ceļojuma varam saķert vīrusu baktērijas, ir lidosta, tādēļ esam sagatavojuši ieteikumus, kā palielināt izredzes piedzīvot veiksmīgas brīvdienas, izvairoties no saslimšanas jau pirmajās ceļojuma dienās.

Mazgā un dezinficē

Katru dienu caur lidostu iziet tūkstošiem cilvēku, tāpēc, atrodoties lidostā, regulāri nepieciešams mazgāt rokas – mikrobi ir gan uz nosvīdušajiem tualetes rokturiem, gan netīrumu noklātajām urnām pie drošības pārbaudes, tādēļ tie ikvienam no mums var viegli piekļūt. Nosacījums, ka jāmazgā rokas, īpaši attiecas uz bērniem, jo mazie ceļotāji ir ziņkārīgi un pieskaras it visam. Noderīgs padoms: Bērniem, iespējams, nepatīk alkohola smaka, kas piemīt standarta roku dezinficējamam līdzekli. Lai bērna un arī savu pieredzi padarītu patīkamāku, ieteicams iegādāties roku dezinficējošu līdzekli ar smaržu. Ja uz rokām ir skramba vai  brūces, tās pirms dezinficēšanas ieteicams pārsiet.

Dzer ūdeni

Lai gan ir visai vilinoši padzerties kolu un kafiju, kamēr ēd sāļus čipsus, veselīgākais dzēriens lidojumam ir dzeramais ūdens pudelēs. Saskaņā ar pētījumiem, lidmašīnā valda zems mitruma līmenis un tas maina gļotādu mūsu nāsīs un mutē, atstājot mūs uzņēmīgus pret vīrusiem. Lai organismā tiešām būtu pietiekami daudz šķidruma, neaizmirsti papildus lietot pārtikas produktus, kuru sastāvā ir daudz ūdens, piemēram, sasmalcinātus gurķus, arbūzu šķēlītes un regulāru, parastu jogurtu (kas sastāv no vairāk nekā 85 procentiem ūdens). Šie produkti neradīs pārēšanās sajūtu un dos imūnsistēmai vajadzīgo palīdzību.

Izvairies no sēdvietām pie celiņa

Sēdvietas pie ejas ir sliktākās vieta lidmašīnā ne tikai tāpēc, ka tā  var saņemt pasažieru sitienus pa plecu, sitienus ar somu un pārtikas ratiņiem, bet arī tāpēc, ka šīs vietas ir īsta baktēriju paradīze. Lai izvairītos no iespējas saķert baktērijas, ko pārnēsā kāds pasažieris, kurš klepo vai šķauda un pa ceļam ir pieskāries tavai sēdvietai, dezinficē to ar slapjajām salvetēm. Pie viena noslauki arī savu paplāti – tā ir vēl viena vieta, kur uzkrājas baktērijas.

Valkā zeķes

Lai arī ir sākusies vasara, dodoties uz lidostu, nevajadzētu vilkt flip-flopus jeb iešļūcenes vai citas kurpes, kuras netiek valkātas kopā ar zeķēm. Tev tiks lūgts, lai novelc savas kurpes, un, ja tu paliksi kailām kājām, pavērsies plašas iespējas ar tām saķert kādas baktērijas vai arī sēnīti. Noderīgs padoms: Ja ceļo kopā ir jauniem pasažieriem, padari zeķu valkāšanu par jautru procesu, pērkot krāsainas un interesantas zeķes. Labāk iztērēt mazliet vairāk naudas zeķēm, nekā biedēt bērnus ar kāju sēnīti.

Rūpējies par sevi

Pārliecinies, lai pirms lidošanas tev būtu bijis pilnvērtīgs, astoņas stundas ilgs miegs. Dodoties uz lidostu, ieliec rokassomiņā augļus, paņem savus vitamīnus un uzlādē savas iecienītākās elektroniskās ierīces. Brīvdienas ir nupat sākušās, tāpēc ir jābeidz uztraukties par termiņiem, e-pastiem un nokavētām tikšanām – vecā dzīve tevi gaidīs, kad atgriezīsies, taču ceļojuma sākumā par to nav vērts domāt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0412221sec.