Mobilās aplikācijas, kas Ziemassvētku gaidīšanas laiku padarīs aizraujošāku

Laika atskaite līdz svētkiem mobilajā telefonā, video zvans Ziemassvētku vecītim, interaktīvi Adventes kalendāri un apsveikumi svētkos... Attīstoties tehnoloģijām, arī Ziemassvētku gaidīšanas un svinēšanas tradīcijās parādās digitālas vēsmas. Mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti piedāvā apskatu par piecām mobilajām aplikācijām, kas Ziemassvētku gaidīšanas laiku ļauj padarīt aizraujošāku.

Cilvēki ir ļoti dažādi. Atšķiras arī lietas, kas katram no mums rada svētku sajūtu Ziemassvētkos. Vieniem tas ir dāvanu gādāšanas prieks, citiem – piparkūku cepšana, eglītes rotāšana, Ziemassvētku dziesmas vai sniegs. Daudz labu ideju, kā veicināt šo sajūtu, izveidojot oriģinālus dekorus un ne tikai tos, var smelties “Pinterest” un “Facebook”. Taču digitālie rūķi ir sarūpējuši arī virkni tieši Ziemassvētkiem veltītu mobilo aplikāciju, kas palīdz uzburt īstu svētku sajūtu.

BITES tehnoloģiju eksperti piedāvā apkopojumu par piecām šādām aplikācijām, kas paredzētas gan Android, gan iOS ierīču lietotājiem.

# Noskaidro, vai svētkos snigs

Ziemassvētkiem piestāv sniegs, tāpēc, jo tuvāk nāk svētki, jo aktuālāks kļūst jautājums – kāds laiks ir gaidāms svētkos? Atbildi uz šo jautājumu sniegs mobilā aplikācija “1Weather: Widget Forecast Radar”, ko “CNN Tech” eksperti atzinuši par vienu no 25 pasaulē vērtīgākajām lietotnēm. Ne velti tā lejupielādēta vairāk nekā 10 miljonus reižu.

Šī aplikācija atspoguļo ne tikai aktuālo laika prognozi reāllaikā dažādos pasaules nostūros, ieskaitot gaisa mitrumu, vēja ātrumu, nokrišņu daudzumu, ultravioletā starojuma līmeni. To var izmantot arī, lai noskaidrotu laika prognozi tuvākajām  dienām un nedēļām, sekotu līdzi saullēkta un saulrieta laikiem, mēness fāzēm, saņemtu brīdinājumus par laikapstākļu izmaiņām u.tml. Tāpat ir iespēja uzzināt interesantus faktus par laikapstākļiem, dalīties tajos un laika prognozē ar sociālo tīklu sekotājiem, kā arī veidot personalizētu, tostarp animētu, mobilās aplikācijas fona noformējumu.

# Baudi mūziku un seko līdzi jaunumiem no Ziemeļpola

Tematiskās dziesmas, šķiet, ir viena no lietām, kas Ziemassvētku sajūtu veicina visvairāk. Tāpēc mobilā aplikācija “Christmas Radio” piedāvā apkopojumu ar Ziemassvētku dziesmām no vairāk nekā 100 interneta radio stacijām – gan veco labo klasiku, gan arī ko mūsdienīgāku. Šajā sarakstā sev ko piemērotu atradīs pat izsmalcinātākie mūzikas gardēži, tostarp roka, džeza un kantrī mūzikas cienītāji. Paralēli aplikācija piedāvā iespēju uzzināt, cik dienas, stundas, minūtes un sekundes atlikušas līdz svētkiem.

Starp citu – šajā aplikācijā tiek pārraidītas arī jaunākās ziņas no īpašās Ziemassvētku vecīša radio stacijas jeb “North Pole Radio”. Šobrīd Ziemeļpolā valdot īsts haoss, jo Ziemassvētku vecītis ar saviem palīgiem aktīvi gatavojas svētkiem, gādājot dāvanas gan lieliem, gan maziem.

# Piezvani Ziemassvētku vecītim un kļūsti par viņa ēnu

Arī Ziemassvētku vecītis cītīgi seko līdzi aktualitātēm tehnoloģiju pasaulē. Tagad viņam var ne vien rakstīt vēstules, bet arī piezvanīt un nosūtīt īsziņas. Viens video zvans, kas veikts izmantojot mobilo aplikāciju “Santa Video Call and Tracker”, pārliecinās par šī amizantā vīriņa eksistenci pat lielākos skeptiķus, jo viņš patiešām zina visu par visiem – vārdu, vecumu, mīļāko krāsu, augli, sporta veidu, pēdējā laika zīmīgākos notikumus. Piemēram, ja bērns ir bijis paklausīgs, Ziemassvētku vecītis viņu paslavēs, savukārt, ja bērns ir bijis nepaklausīgs, uzskaitīs lielākos nedarbus un pateiks kādu stingrāku vārdu.

Aplikācijā uzzināt arī, cik laika ir atlicis līdz Ziemassvētkiem. Tāpat ir vērts ieskatīties šīs aplikācijas izklaides sadaļā, kur var gan paniekoties ar fotogrāfiju apstrādes rīkiem, gan uzspēlēt kādu vienkāršu un vienlaikus patiesi aizraujošu spēli.

Lietotāji gan atzīst, ka daudz aizraujošāk ir sekot līdzi Ziemassvētku vecīša episkajam lidojumam apkārt pasaulei elfu izstrādātā satelītu īpašā kartē, sākot ar brīdi, kad viņš Ziemassvētku vakarā iesēžas ar dāvanām piepildītajās kamanās, un beidzot ar brīdi, kad viņš pārguris atgriežas savā ciematā. Aplikācija atspoguļo kamanu kustības ātrumu, piegādāto dāvanu skaitu, elfu un ziemeļbriežu saraksti, kā arī citu interesantu informāciju. Gaidot savas dāvanas, laiks paskries nemanot!

# Veido personalizētus apsveikumus

Mobilā aplikācija “Red Stamp Cards”, ko atzinīgi novērtējis ASV populārais dzīvesstila žurnāls “InStyle”, nodrošina iespēju izveidot oriģinālas, personalizētas apsveikuma kartītes gan ikdienai, gan svētkiem, tostarp Ziemassvētkiem. Lietotājiem ir pieejami vairāk nekā 2000 dizaina paraugu. Atliek izvēlēties tīkamāko un ļauties radošajam procesam, kombinējot attēlus ar jautriem, sirsnīgiem novēlējumiem. Jāpiebilst, ka kartītes noformējumam var izmantot gan aplikācijas piedāvātos attēlus, gan arī augšupielādēt šim nolūkam fotogrāfijas no viedierīces.

Tā kā aplikāciju var saintegrēt ar telefona kontaktu sarakstu, sagatavotos apsveikumus var ātri un ērti nosūtīt izvēlētajiem adresātiem. Bet, samaksājot 3 ASV dolārus, “Red Stamp Cards” nodrošinās kartītes ražošanu un piegādi uz jebkuru pasaules nostūri. Lietotājam tikai jāizvēlas aploksnes krāsa un jāievada piegādes adrese.

# Uzzini, kādus nedarbus atkal sastrādājis Grinčs

Gaidot Ziemassvētkus, ierasto vakara pasaciņu par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem var aizstāt tematiskām pasakām, piemēram, interaktīvu stāstu par to, kā nīgrais blēņdaris Grinčs nozaga Ziemassvētkus Kasīšu ciema iedzīvotājiem.

Ņemot vērā, ka mobilā aplikācija, kas veidota pēc Dr.Seuss grāmatas “How the Grinch stole Christmas” motīviem, ir angļu valodā, tā būs vairāk piemērota pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem, kuri apgūst šo svešvalodu. Šo stāstu var lasīt trīs dažādos veidos – bērns to var lasīt pats, kopā ar vecākiem, kā arī klausīties audio ierakstā. Ar tā palīdzību var mācīties angļu valodas vārdu rakstību un izrunu. Aplikācija piedāvā arī vairākas spēles prāta asināšanai. Tāpat vecākiem ir iespēja sekot līdzi, cik daudz laika bērns ir veltījis lasīšanai, cik lappuses izlasītas u.tml.

Jāpiebilst, ka šī ir maksas aplikācija – tās standarta cena ir 15,40 eiro, taču šobrīd to var iegādāties ar atlaidi, proti, par 10,78 eiro.

# Parūpējies par pozitīvu noskaņojumu

“Elf Yourself” ir viena no jautrākajām un pasaulē populārākajām Ziemassvētkiem veltītajām mobilajām aplikācijām. Tās darbības princips ir ļoti vienkāršs. Proti, lietotājs augšupielādē tajā vienu līdz piecus portretus (savu, drauga, kaimiņa vai pat mājdzīvnieka) no viedtālruņa foto galerijas vai “Facebook” konta, atzīmē tēmu un muzikālo pavadījumu, kas viņu uzrunā visvairāk, bet aplikācija izveido no šiem materiāliem komisku video ar personalizētiem dejojošiem elfiem. Šo video lietotājs var nosūtīt kā elektronisku apsveikumu. Tāpat tajā var dalīties savu sociālo tīklu “Facebook”, “Twitter” un “YouTube” kontos. Pozitīvs noskaņojums garantēts gan video autoram, gan saņēmējiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10447502sec.