2018. gada FinTech prognozes: kriptovalūta un mobilo maksājumu serviss kļūs par mūsu ikdienu [2]

Visticamāk, jau nākamajā gadā par kafiju vai teātra biļeti maksāsim ar mobilo telefonu, bet veikalos arvien vairāk cilvēku par pirkumiem norēķināsies ar bezkontakta (NFC) maksājuma kartēm. Tiešsaistes aizdevumu izsniedzējs, FinTech uzņēmums Ferratum Bank iepazīstina ar nozīmīgākajām šī gada finanšu tehnoloģiju nozares tendencēm, kas nākamajā gadā vēl vairāk ietekmēs mūsu paradumus.

Finanšu tehnoloģijas jeb FinTech ir jaunās tehnoloģijas un inovācijas, kuras caur mobilajām tehnoloģijām konkurē ar tradicionālajām finanšu metodēm. FinTech instrumenti padara finanšu pakalpojumus pieejamākus jebkurā laikā un vietā.

Norēķini ar telefonu

Mobilo maksājumu serviss (Tap and Go) citviet pasaulē ir labi zināms, tāpēc nākamajā gadā to varētu izmantot arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju. Tie ir norēķini, kuru vērtība parasti svārstās no 10 līdz 20 eiro. Viss, kas ir nepieciešams, ir lietotne mobilajā telefonā, kas ļauj uzreiz pārskaitīt naudu ar vienas īsziņas palīdzību. Mobilie maksājumi sniedz iespēju ar vienu pieskārienu apmaksāt restorāna rēķinu, iegādāties kinoteātra biļeti un iepirkties Rīgā un pasaulē.

Mazi pirkumi bez PIN koda

Tāpat nākamajā gadā arvien vairāk cilvēku novērtēs ērtības un priekšrocības, ko sniedz bezkontakta maksājuma karte. Ar to var ātri un vienkārši samaksāt par pirkumiem – tikai pietuvinot karti maksājumu terminālim. Galvenā priekšrocība, ko tā sniedz, ir iespēja apmaksāt pirkumus līdz 10 eiro, neievadot PIN kodu.

Kriptovalūtas uznāciens

Turpmākajos mēnešos par kriptovalūtu un t. s. Bitcoin dzirdēsim arvien biežāk ne tikai pasaules, bet arī Latvijas kontekstā. Pirmā kriptovalūta bija Bitcoin (elektroniskā norēķinu sistēma), kas tika radīta 2009. gadā. Kopš tā laika ir izveidotas arī daudzas citas kriptovalūtas. Tipiska to īpašība ir decentralizēta kontrole, kas kriptovalūtu atšķir no centralizētām elektroniskās naudas sistēmām. To pašlaik var izmantot, piemēram, pērkot aviobiļetes Latvijas lidsabiedrībā Air Baltic vai maksājot par dzērieniem un uzkodām Vecrīgas bārā Spot Kafe.

Tīmeklis, kurš pārzina tavas vēlmes

Digitālajam progresam pa pēdām iet arī dažādu preču un pakalpojumu piegādātāji un virtuālais tīmeklis, kas darbojas kā virtuālais iepirkšanās palīgs. Tā sauktie virtuālie menedžeri apkopo lielu apjomu datus par to, par ko patērētājs interesējas ikdienā, bet tirgotājs no virtuālajiem menedžeriem, piemēram, Google, saņem klienta prioritāšu analīzi. Tādējādi veidojas potenciālais pirkumu grozs. Piemēram, cilvēkam ir nepieciešams jauns viedtelefons un viņš ir aplūkojis vairākus piedāvājumus un veidojis atsevišķas sociālo mediju grupas, kur definējis savas intereses un vajadzības. Virtuālais menedžeris izanalizē šo informaciju, un  reklāmkarogu veidā piedāvā detalizētu informāciju, kur var iegādāties cilvēku interesējošos viedtālruņus.

Šie ir tikai daži no FinTech jaunumiem, par kuriem jau pašlaik zina daļa Latvijas iedzīvotāju, bet, attīstoties tehnoloģijām, plānots, ka tās sasniegs arvien vairāk cilvēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Racējs 01/03/2018 15:21 Kriptovalūtas un blokķēdes risinājumi jau ienākuši Latvijā un labdarībā.
Atverlogu.lv ir labs piemērs jaunam kriptovalūtas rakšanas paveidam un pielietojumam.

2 Racējs 01/03/2018 15:20 Komentāri darbojas?
Atverlogu.lv

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16113997sec.