Izveidota aplikācija, kas risinās ēdiena izšķiešanas problēmu Londonas restorānos

Ar aplikāciju, kas izveidota 2018. gada jūnijā, vēlas risināt ēdiena izšķiešanas problēmu Londonas restorānos, mēģinot savest kopā izsalkušus klientus un ēdienu, kas savādāk tiktu izmests.

Ir pulksten 6 pēcpusdienā. Tu tikko esi pabeidzis darbu un izsalcis pēc grūtas dienas, nogurdinoša vakara sporta zālē, pēc satikšanās ar draugiem. Tā vietā, lai iegrieztos kādā no restorānu tīkliem un nopirktu pārlieku uzcenotu kafiju un uzkodu, vai nebūtu lieliski, ja tu varētu reizē ietaupīt naudu un nedaudz palīdzēt videi ar aplikācijas palīdzību pasūtot sviestmaizi, kas savādāk tiktu izmesta miskastē?

YumNow mēģina tev nodrošināt šo iespēju. Aplikācija izveidota 2018. gada jūnijā, tā izmanto drosmīgu un daudzpusīgu pieeju izniekotā ēdiena daudzuma samazināšanai izveidojot restorāniem platformu, kurā tirgot pārpalikušo ēdienu par elastīgām un samazinātām cenām un atļauj restorāniem plānot ēdiena pieprasījumu, pateicoties klientu iespējai veikt pasūtījumu jau iepriekš.  

Lielbritānijā katru gadu tiek izniekots ēšanai derīgs ēdiens aptuveni 14.6 biljonu eiro vērtībā. Tās ir 7.3 miljoni tonnas, kas ir vairāk nekā 100 kilogrami uz cilvēku. 30% no šīs izmestās pārtikas nāk no mazumtirgotājiem un restorāniem. No tā varētu izvairīties, ja restorāni plānotu savus resursus efektīvāk.

YumNow tiecas risināt problēmas, kas rodas restorāniem izvēloties fiksētas ēdienkartes, fiksētas cenas un piegādes iespējas, tas restorāniem traucē reaģēt uz īstermiņa pārmaiņām pieprasījumā. Sastādot sarakstu ar pārpalikušo ēdienu un pārdodot to par zemāku cenu, nekā ierasts, restorāni realizē ēdienu, kas savādāk nonāktu atkritumos un tādā veidā ir spējīgi pozitīvi reaģēt uz īstermiņa izmaiņām ēdienu pieprasījumā. Piemēram, ja laikapstākļi ir slikti un, teiksim, mazāk cilvēku nekā parasti iegādājas sviestmaizes ēšanai ārā, pārpalikumi var tik reģistrēti aplikācijā un klienti tos var pasūtīt.

Pieejamas arī citas aplikācijas, kas cenšas samazināt pārtikas izšķiešanu, piemēram, Olio, kas ļauj privātpersonām izveidot sarakstu ar nevajadzīgo ēdienu, kā arī Karma, kas izveidojusi restorāniem un kafejnīcām platformu, kurā augšuplādēt informāciju par pārpalikušo ēdienu un klienti var to savākt. Bet YumNow ir vienīgā aplikācija, kas pavieno trīs galvenās lietas - pārpalikušo ēdienu, piegādes servisu un iespēju veikt pasūtījumu iepriekš.

“Svarīgākais ir redzamība un elastība”, Culture Trip stāsta YumNow izveidotājs Hendriks Bučners. “Neviens no šiem pakalpojumiem nav jauns, bet šī ir pirmā reize, kad šie trīs pakalpojumi tiek apvienoti vienā viegli lietojamā platformā. Runa nav tikai par cenu un pieejamību; pakalpojumam jābūt viegli pamanāmam un pielāgojamam – gan restorāniem, gan klientiem nepieciešama šī iespēja, lai risinātu pārpalikušā ēdiena problēmu.

24 gadus vecais aplikācijas izveidotājs nāca klajā ar šo ideju, jo pats izjuta vainas sajūtu par lielo daudzumu ēdiena, ko nākas izmest atkritumos. “Pēc augstākās izglītības ekonomikā iegūšanas Bristoles universitātē es izvēlējos paņemt brīvu gadu, lai ceļotu pa Dienvidaustrumāziju un Ameriku. Man bija ļoti ierobežots budžets, es nevarēju atļauties ēst smalkos restorānos, tāpēc ēdienu bieži pirku lielveikalos, lai ietaupītu naudu un bieži izmantoju arī pārpalikumus. Es nevarēju atļauties ceļot ar plastmasas traukiem ēdiena uzglabāšanai garos autobusu pārbraucienos, tādēļ bieži sanāca izmest ēdienu atkritumos vai vienkārši atstāt to hostelī. Tā arī radās ideja par aplikāciju, no vēlēšanās nodot šo ēdienu lietošanai kādam citam.

“Kad es pārcēlos uz Londonu, es sāku darbu banku nozarē. Es strādāju 16 stundas dienā, tādēļ ēdu neregulāros laikos, piemēram, brokastis 11 no rīta un vakariņas pēc pusnakts. Es nespēju dabūt šo pārpalikušā ēdiena vērtīgākas izmantošanas aplikācijas ideju ārā no galvas, tāpēc pametu darbu, lai sāktu pie tas strādāt.”

Viņš ir ļoti aizrāvies ar vides aizsardzības ideju, tomēr ir pietiekami atjautīgs un saprot, ka, lai šis projekts gūtu panākumus, tam ir jābūt komerciālam. “Pārtikas rūpniecības ietekme uz vidi ir milzīga. Mums ir pietiekami attīstītas tehnoloģijas, lai to risinātu, bet diemžēl iztrūkst komunikācija starp klientu un restorānu par to kā risināt šo problēmu. YumNow pie tā strādās padarīs to visiem saprotamāku.

“Aplikācijas lietotāju skaits ir gandrīz trīskāršojies, kopš mēs izziņojām par tās darbības sākšanu, šodien sarakstam pievienotas vairāk nekā 100 maltītes un iesaistīto restorānu skaits ir dubultojies. Mēs mēģinām samazināt ēdiena izniekošanu Londonā un ticam, ka mums tas izdosies.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14318204sec.