Izveidots jauns kultūras un mākslas portāls

Klajā nācis jauns mākslas un kultūras portāls Arterritory.com latviešu, krievu un angļu valodā. Tā ir jauna teritorija internetā, kas veltīta Baltijas, Krievijas un Skandināvijas mākslas procesu aplūkojumam un arī svarīgākajiem pieturas punktiem vizuālās mākslas kalendārajā pasaulē.

Par portāla lasītāju var kļūt ikviens, kuru interesē mūsdienu kultūras parādības, kurš vēlas savu dzīvi padarīt aizraujošu un interesantu, jo tā veidotāju pārliecība ir, ka māksla ir atvērta pasaule, kurā vieta ne tikai profesionāļiem, bet arī mākslas baudītājiem un mīļotājiem.

Portāls ielūkosies mākslinieku darbnīcās, uzklausīs viņu viedokļus un dokumentēs viņu gaitas nozīmīgos mākslas notikumos; kļūs par diskusiju partneri, ar kuru dalīties domās par kādu Rīgā, Helsinkos, Sanktpēterburgā, Viļņā, Tallinā, Kopenhāgenā, Maskavā vai vēl kur citur notiekošu izstādi, mākslas vai dizaina notikumu; par aktuālo notikumu kalendāru, kurā kāds jau būs atzīmējis must see pasākumus.

Portāla veidotāji apzinās, ka māksla šodien nav noslēgta telpa, tā atrodas mijiedarbībā un sasaistē ar pārējām kultūras jomām. Tālab portālā jūs varat gūt informāciju arī par kino, dizainu, modi, arhitektūru un grāmatām.

Šobrīd portāla autori īpašu uzmanību pievērsuši 54. Venēcijas mākslas biennālei, kas publikai tiks atklāta 4. jūnijā, piedāvājot lasīt intervijas ar Baltijas valstu paviljonu pārstāvjiem un solot būt visoperatīvākie informācijas piegādātāji no biennāles atklāšanas “karstajiem punktiem”.

Tāpat tur atrodamas vairākas citas šī pavasara aktualitātes – recenzijas un teksti par vienu no reģiona nozīmīgākajiem projektiem ARS, kas līdz ar izstādi laikmetīgās mākslas muzejā Kiasma Helsinkos svin savas pastāvēšanas 50 gadu jubileju; intervija ar fotogrāfu Andreju Grantu, kura retrospekcija skatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Autori pabijuši arī Viļņā, kur šobrīd notiek latviešu mākslinieka Mika Mitrēvica un lietuvieša Linasa Jusiona darbu izstāde; ielūkojušies “pa atslēgas caurumu” mākslinieku darbnīcās un tikušies ar vairākiem respektabliem šī reģiona kuratoriem. Portālā lasāmas arī intervijas ar pazīstamiem Latvijas mākslas kolekcionāriem.

Portāla veidotāji ir profesionāļi ar daudzu gadu pieredzi vizuālās mākslas un dizaina jomās – filozofe un dizaina teorētiķe Anna Iltnere, mākslas kritiķe un kuratore Daiga Rudzāte, modes žurnāliste un anothertravelguide.com galvenā redaktore Una Meistere. Arterritory.com vizuālā veidola autors ir šobrīd Ņujorkā dzīvojošais grafiskais dizainers Jānis Notte.

“Arterritory.com ir likumsakarīgs turpinājums alternatīvajam ceļvedim “Another Travel Guide Riga”, kas tapa kā interneta žurnāla neatkarīgiem ceļotājiem Anothertravelguide.com un kultūras projektu aģentūras Indie sadarbības rezultāts. Mēs esam pārliecināti, ka šis reģions ir lauks, kuru pasaule vēl nav pa īstam iepazinusi. Un tikai no mums pašiem atkarīgs, vai tai būs iespēja atklāt šejienes kultūrainas daudzslāņainību, domas intensitāti un savdabīgumu, kas vēstures gaitā un arī šodien te ļāvusi piedzimt un uzplaukt daudzām spožām mākslas un kultūras personībām. Joprojām spējot pārsteigt un iedvesmot kā neizsīkstošs radošas enerģijas fundaments,” uzskata Arterritory.com veidotāji.

Arterritory.com visciešākais sadarbības partneris ir interneta žurnāls neatkarīgiem ceļotājiem Anothertravelguide.com un kultūras projektu aģentūra Indie.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3557291sec.