Google Street View automašīnas iziet Latvijas ielās

Lai uzlabotu Google Maps Street View funkciju Google Maps pakalpojumā. No šī gada 24.augusta divu mēnešu laikā tiks fotografētas 15 Latvijas pilsētas. Google mašīnas fotografēs arī šo pilsētu savienojošās automaģistrāles, ceļus un apkaimes.

Pilnībā tiks fotografētas: Rīga, Sigulda, Cēsis, Valmiera, Jēkabpils, Rēzekne, Daugavpils, Ogre, Bauska, Jūrmala, Jelgava, Tukums, Liepāja, Ventspils un Kuldīga.

Google automašīnu braukšana pilsētās var ilgt līdz pat diviem mēnešiem, mazākās pilsētās vienu mēnesi. Google automašīnu braukšana notiks vienlaicīgi vairākās pilsētās . Fotogrāfiju vākšanas periods ir aptuvens un precīzāki grafiki ir grūti prognozējami, jo datu ievākšana ir atkarīga no laika apstākļiem un satiksmes.

Papildus pilsētām Google Street View automašīnas fotografēs arī tūrismaapskates objektus, kurus iepriekš ieteikusi Tūrisma attīstības Valsts aģentūra (TAVA). Street View kartē tiks iekļauti tādi objekti kā Aglonas Bazilika, Gaujas Nacionālais parks, Rundāles pils, Turaidas muzejrezervāts un citi objekti.

Google iegulda ārkārtīgi daudz resursu, lai aizsargātu indivīdu privātumu, vienlaikus ļaujot visiem lietotājiem gūt labumu ar šīs funkcijas palīdzību. Visas kartē redzamās cilvēku sejas un automašīnu nummuru zīmes tiek izpludinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Pēc kartes publicēšanas ar "ziņot par kļūdu" funkciju cilvēki varēs ziņot par attēliem, kas jāizpludina, aizpildot nelielu veidlapu ar precīziem to atrašanās parametriem.

Google fotouzņēmumu vākšanas plānus ir apspriedis ar Datu valsts Inspekciju (DVI) un iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus. DVI neiebilst pret Google Street View ieceri fotografēt Latvijas pilsētu ielas un Latvijas iekļaušanu Google Maps "ielu skata" kartē.

Street View karte ir ļoti populāra funkcija Google Maps servisā, kur šādā veidā apskatāmas nu jau vairāk nekā 30 valstis visā pasaulē. Karte ļauj lietotājiem detalizēti izpētīt un orientēties kādā noteiktā pilsētā vai apkaimē ar panorāmas skata palīdzību. Šī funkcija ir pieejama arī tādās Google programmās kā Google Earth un Google Mapsmobilo telefonu versijā.

Iegūtie fotoattēli tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti. Šis tehnoloģiski sarežģītais process var aizņemt vairākus mēnešus. Pēc apstrādes bildes kā panorāmas skats būs pieejams Street View Google Maps kartē, konkrēts publicēšanas datums vēl nav zināms.

Vietās, kur Street View ir pieejams, "ielu skatu" varēs apskatīt, pietuvinot karti maksimāli tuvu ar pietuvināšanas funkciju vai ievelkot no kreisās kartes malas Google Maps oranžo „Pegman" ikonu vajadzīgajā vietā. Šādā veidā "ielas skatā" varēs apskatīt interesējošo restorānu vēl pirms esat ieradušies, plānot ceļojuma maršrutus, sarunāt tikšanās vietu vai pildīt ģeogrāfijas mājas darbus.

Nekustamā īpašuma pārdevēji un pircēji ar šīs funkcijas palīdzību var būtiski ietaupīt laiku un kartē jau iepriekš izpētīt izvēlētā īpašuma apkārtni. Tāpat varat izmantot šo karti, lai noskaidrotu braukšanas virzienus. Savukārt uzņēmēji un valsts iestādes šo karti var ievietot savā mājas lapā, tādējādi uzlabojot pakalpojumu sasniedzamību, piemēram, norādot tuvākās bibliotēkas, tuvāko pakalpojuma sniedzēju vai restorānu.

Ar tūrisma objektiem saistītiem uzņēmumiem, iestādēm un vietējām pašvaldībām ir iespēja nosūtīt ielūgumus StreetView komandai uz [email protected] [email protected] Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu , lai iekļautu kādu īpaši svarīgu objektu vai vietu Street View kartē.

Interneta vietnē www.google.lv/streetview varēs sekot Street View automobiļiem un iepazīties ar to braukšanas grafiku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11438012sec.