Arvien nozīmīgāki uzņēmuma saziņai ar klientu kļūst socālie tīkli

Mūsdienās komunikācija ar citiem cilvēkiem un uzņēmumiem vairs nenotiek tikai aci pret aci. Arvien lielāka nozīme ir sociālajiem tīkliem, caur kuriem mums ērtā veidā mēs varam ne tikai sarunāties ar saviem draugiem, kuri dzīvo citā Latvijas vai pasaules malā, bet arī uzzināt, kur paēst, aizbraukt ceļojuma laikā vai vienkārši labi pavadīt laiku. Travelnews.lv sazinājās ar dažādu iestāžu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, vai viņi komunikācijai ar klientu izmanto sociālos tīklus, un kādā veidā tas tiek darīts.

Ventas upes gleznainajos krastos esošās Skrundas muižas ģenerālmenedžeris Edgars Vizulis stāsta, ka muiža komunikācijai ar saviem esošajiem un potenciālajiem klientiem izmanto dažādus sociālos tīklus – gan Facebook, gan Draugiem, gan Twitter. Kā Vizulis novērojis, vislielākā cilvēku aktivitāte un atsaucība vērojama tieši portālā Facebook, tieši tādēļ šo sociālo tīklu Skrundas muiža komunikācijai izmanto visbiežāk. Attiecīgi ziņas automātiski parādās arī Twitter, jo abas platformas ir savstarpēji integrēts. "Tomēr pēc iespējas biežāk cenšamies visos kanālos informāciju publicēt vienādā apjomā," norāda muižas ģenerālmenedžeris.

Skrundas muiža savos sociālo portālu kontos publicē savus jaunumus, īpašos piedāvājumus, kā arī foto no dažādiem pasākumiem, bet īpašos gadījumos tiek pārpublicēta arī kāda cita resursa informācija. Tā kā Skrundas muižas lielākā klientu grupa ir Latvijas iedzīvotāji, viņi ir tie, ar kuriem Skrundas muižas sociālo tīklu profilos tiek komunicēts visbiežāk. "Ik pa laikam saņemam jautājumus arī no ārzemju visiem, bet tie biežāk ir vispārīgi. Piemēram, ārzemnieki biežāk uzdod jautājumus, kur Latvijā atrodas Skrunda vai arī ieraksta komentāros, ka atrodamies skaistā vietā," pastāsta Vizulis.

"Domāju, ka komunikācija sociālajos tīklos veidojas salīdzinoši laba, ņemot vērā to, ka, ja mūsu publicēto informāciju ierauga, tad tā skatītājam ir aktuāla, ja reiz mūsu lapa ir atzīmēta kā "man patīk" jeb "like". Cits jautājums, protams, ir cik daudzi no mūsu sekotājiem redz mūsu izvietoto informāciju, jo par reklāmu Facebook nemaksājam," Vizulis uzskata.

Restorānam Bibliotēka No1 Restorāns sociālie tīkli Facebook un Twitter ir vieni no svarīgākajiem komunikācijas avotiem ar klientiem un potenciālajiem klientiem. Līva Kadiķe, kas ir restorāna mārketinga projektu vadītāja, stāsta, ka sociālie tīkli ir ļoti labs veids, kā informēt cilvēkus, kā arī veikt izglītojošo funkciju, veicinot restorānu kultūras attīstību Latvijā. "Veicam neregulāras aktivitātes arī Youtube - tam ir nepieciešami salīdzinoši lielāki līdzekļi (video filmēšanas izmaksas), savukārt interese ir diezgan zema un atdevi novērtēt ir gandrīz neiespējami," norāda Kadiķe.

Restorāna paša publicētās Facebook un Twitter ziņas visbiežāk pārklājas - Twitter tās ir īsākas un koncentrētākas, savukārt Facebook ļauj publicēt plašāku aprakstu un galerijas. "Mūsu jomā viens no vissvarīgākajiem aspektiem ir kvalitatīvi foto - ēdienu, vīnu, restorāna atmosfēras. Tas ir arī veids, kā cilvēki visvieglāk uztver informāciju un efektīga ēdiena fotogrāfija var būt izšķirošā lēmuma pieņemšanā, lai izlemtu doties uz restorānu," skaidro restorāna pārstāve, piebilstot, ka sociālie tīkli ir viens no ietekmīgākajiem veidiem, kā mūsdienās veidot un uzturēt sava uzņēmuma tēlu.

Tēmas, kuras tiek publicētas restorāna sociālo tiklu kanālos, ir visdažādākās. Protams, prioritāte ir ēdiens, taču tikpat svarīgi esot iepazīstināt ar restorāna plašo vīna un stipro dzērienu karti, kā arī bārmeņu darbu. "Tāpat bieži vien mūsu šefpavārs Māris Jansons piedalās dažādos pasākumos, iegūst apbalvojumus vai tiek pamanīts no respektablu ārzemju mediju puses - tad šis ir ļoti labs veids, lai par šiem sasniegumiem un aktivitātēm pastāstītu plašāk," lepojas Kadiķe.

Taizemiešu restorāna Kotai īpašnieks Gints Zīverts portālam stāsta, ka restorāns komunikācijai ar klientiem izmanto dažādus sociālos tīklus. To skaitā ir Facebook, Twitter, Draugiem, kā arī fotoattēlu koplietošanas programmu Instagram. "Visvairāk komunikācijai gan izmantojam Facebook, Twitter un Instagram, jo tie ir vispopulārākie sociālie tīkli un ar lielāko atdevi tieši restorāniem," Zīverts ieskicē pārstāvētā restorāna situāciju.

No restorāna Kotai puses savu sociālo tīklu kontos tiek publicēti konkursi, kā arī speciālie piedāvājumi. Kā norāda Zīverts, šādā veidā cilvēki tiek ieinteresēti, un tad viņi arī attiecīgi apmeklē restorānu un par to dalās arī ar saviem draugiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5997591sec.