Ārlietu ministrija aicina izmantot konsulāro reģistru portālā latvija.lv

Sākot ar 2015. gada 16. jūliju, Ārlietu ministrijas uzturētā valsts informācijas sistēma "Konsulārais reģistrs" tiek pārveidota par portālā www.latvija.lv pieejamu e-pakalpojumu.

Šis e-pakalpojums piedāvā tiešsaistē jebkurā diennakts laikā un bez maksas reģistrēt informāciju par plānoto ceļojumu, līdzbraucējiem un kontaktpersonām, ar kuriem Ārlietu ministrija varēs sazināties nepieciešamības gadījumā, ja ceļojuma laikā ārvalstī radusies ārkārtas situācija, tai skaitā nelaimes gadījums, dabas stihija, masu nemieri vai kara darbība.

Konsulārajā reģistrā iekļautā informācija ārkārtas situācijās ārvalstīs būtiski paātrina ceļotāju apzināšanu un nepieciešamās konsulārās palīdzības nodrošināšanu jebkurā pasaules valstī, tādēļ aicinām ceļotājus brīvprātīgi sniegt informāciju un savlaicīgi nodrošināties pret iespējamām problēmsituācijām.

Vienlaikus reģistrēšanās konsulārajā reģistrā nodrošinās arī ceļojuma brīdinājuma saņemšanu ceļotāja e-pastā par valsti vai reģionu, uz kuru plānots doties.

E-pakalpojuma izpildei pagaidām lūdzam neizmantot Internet Explorer 11 versiju, jo tas var radīt problēmas, aizpildot pieteikumu.

Tiešā saite uz e-pakalpojumu: www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP139/Apraksts

Instrukcija e-pakalpojuma lietošanai: www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP139/Instrukcija

Normatīvā bāze jaunam konsulārajam reģistram radīta līdz ar Ministru kabineta "Noteikumu par kārtību, kādā konsulārajā reģistrā iekļauj un izmanto informāciju par plānotu īslaicīgu uzturēšanos ārvalstīs" spēkā stāšanos šī gada 12. maijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68393993sec.