Radīta mobilā aplikācija redzes aizsardzībai

Samsung laidis klajā mobilo lietotni Safety Screen, kas palīdz lietotājiem, tostarp arī bērniem, turēt mobilās ierīces pareizā skatīšanās attālumā.

Samsung Safety Screen aplikācija darbojas, izmantojot uzlabotu sejas atpazīšanas programmatūru – kad ierīce tiek turēta pārāk tuvu acīm, ekrānā izlec draudzīga animācija, ļaujot atbloķēt ekrānu tikai tad, kad ierīce tiek turēta minimāli ieteiktajā drošības distancē. Lietotne mobilajās ierīcēs darbojas fonā, un, lai pasargātu savas atvases, vecāki to var iespējot ar paroli.Lietotne Google Play veikalā bez maksas pieejama visām Android ierīcēm.

"Mazi bērni, lai saskatītu pavisam mazos burtus un attēlus, to paši nepamatot, telefona ekrānu pieliek pavisam tuvu – pat 15 – 20 cm attālumā. Jo tuvāk mēs lietas aplūkojam, jo nepieciešama spēcīgāka tuvuma redzes sistēmas muskuļu darbošanās, kas var novest pie šo muskuļu pārslogotības, acu noguruma, redzes miglošanās gan skatoties tuvumā, gan tālumā, acu apsārtuma, asarošanas, galvassāpēm un citām veselības problēmām," stāsta optikas salonu "Metropole" vadošā optometriste Aija Muceniece.

Saskaņā ar Redzes padomes informāciju, pasaulē ir novērojams tuvredzības pieaugums. Zinātnieki to skaidro ar ģenētisko un vides faktoru kopumu, to skaitā darbībām, kas tiek veiktas tuvā rādiusā, piemēram, digitālo ierīču izmantošanu un aktivitāšu dabiskā gaismā āra apstākļos samazināšanos. Optometriste A.Muceniece tam piekrīt un piebilst: "Ja telefons, planšetdators un dators tiek lietots pareizā attālumā, kā arī tiek ierobežots laiks, kas tiek pie tiem pavadīts, šīs ierīces ne bērnu, ne pieaugušo redzei nekaitē."

"Mobilo tālruņu un planšetdatoru lietošana visās vecuma grupās pieaug ļoti strauji. Tās tiek izmantotas gan izklaidei, gan izglītošanai – daudzās skolās planšetdators kļuvis par palīgu mācību procesā. Redzot, ka bērni pie ierīcēm pavada daudz laika un tur tās pārāk tuvu acīm, Samsung radīja mobilo lietotni Safety Screen. Mums kā līderim inovāciju jomā rūpes par patērētāja veselību un drošību ir ļoti svarīgas, tāpēc aplikācija kļūs par praktisku palīgu tehnoloģiju lietošanai drošā attālumā," stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

Samsung Safety Screen nesen saņēmusi radošo industriju Dubai Lynx balvu kā jauninājums, kas pārveido cilvēku ikdienu. Starp citām reģionālajām inovācijām, ko šogad laidis klajā Samsung, ir arī KalimaLock – lietotne, kuras mērķis ir popularizēt arābu valodas lietošanu jauniešu vidū. Tā māca lietotājiem rakstīt un izrunāt vārdus arābu valodā, kā arī paskaidro to daudznozīmību un konotācijas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08908701sec.